sestdiena, 2017. gada 18. marts

PĀRMAIŅU PROCESA STARPLAIKS

Pozitīvo Pārmaiņu Portāls
PĀRMAIŅU PROCESA STARPLAIKS
Bieži cilvēki sūdzas – es daudz ko daru, lai mainītu sevi un tādējādi arī pasauli apkārt sev. Meklēju prieku, laimi, bet nekas neno...tiek, nekam nav jēgas, man nekas nepalīdz!
Pirmajā brīdī tā arī var šķist - tiešām, cilvēks maina, iepazīst sevi semināros vai citās praksēs, maina paradumus, meklē jaunus rīcības modeļus, bet emocionālajā, fiziskajā un veiksmes līmenī izmaiņu nav! Kā bija, tā paliek neapmierināts un nomākts. Dzīvē parādās rūgtuma un vilšanās noskaņa.

Atbrīvošanās procesā no vecajiem ieradumiem un stereotipiem var rasties nedrošība vai pat vientulības un pamestības sajūta. Tas ir dabiski, jo tu atrodies izmaiņu procesā. Tāpēc nevajadzētu steigties ar secinājumiem, jo lietu kārtība ir tāda, ka pārmaiņas un attīstība notiek nosacīti trijos posmos. Divus mēs zinām - mirst vecais un dzimst jaunais. Tomēr pa vidu ir arī STARPLAIKS, kurā šķietami nekas nenotiek vai pārmaiņas ir subjektīvi sīkas vai nepietiekamas. Tomēr šajā starplaikā PĀRMAIŅAS NOTIEK un tikai tad, kad tās sasniedz zināmu kulmināciju, dzimst jaunais.
Starplaiks ir kā brīdis ieelpai pirms ienirt jaunajā pieredzē. Tad, kad iemācies atpazīt šo brīdi un ļauj procesiem notikt, tad pāreja notiek daudz vieglāk. Tad katra jauna pieredze nes sev līdzi arvien lielāku dzīvesprieku!
Lai radītu labvēlīgu augsni pārmaiņām, vispirms ir nepieciešams atļaut sev to piedzīvot. Tas, kas reiz bijia vērtīgs, savu uzdevumu reiz arī paveiks. Tas attiecas gan uz materiālajām vērtībām, gan uz attiecībām.
Ļauj sev piedzīvot jaunas pārmaiņas! Ar prieku uzņem impulsus un izaicinājumus, kas pārmaiņas veicina! Ir svarīgi ļaut vecajam atkrist un palikt pagātnē, jo tikai tā mēs varam virzīties uz priekšu pretīm jaunajam!
Lai mums izdodas dabiska un vērtīga attīstība it visā! Priecīgu pavasari!
Cieņā,
Janita Andersone
spogulosana@gmail.com