svētdiena, 2015. gada 4. janvāris

Seminārs: “Ieskats cilvēces garīgo meklējumu vēsturē: no reliģiskiem ticējumiem līdz apgaismības pieredzei” 13.01.2015.-10.03.2015.

 

Sokrata tautskola visiem interesentiem piedāvā Valda Svirska vadīto deviņu lekciju ciklu “Ieskats cilvēces garīgo meklējumu vēsturē: no reliģiskiem ticējumiem līdz apgaismības pieredzei”, 2015.gada 13., 20., 27.janvārī; 3., 10., 17., 24.februārī; 3., 10.martā, Krišjāņa Valdemāra ielā 38, 306-1, Rīga.

Lekciju tēmas:
1) Reliģijas un garīguma rašanās fenomens un tā daudzveidīgo izpausmju pamats. Sakrālā, mistiskā, laicīgā, garīgā un okultā specifika un atšķiršana. Reliģijas struktūra un kulta elementi kā kultūras procesa pamats.
2) Senās Ēgiptes un Divupes reliģiskā prakse un tās mantojums jūdaismā un kristietībā.
3) Ieskats jūdaisma, kristietības un Kristus mācības, kā arī islāma atziņās.
4) Indoeiropeiskā Vēdu /Upanišādu (Vēdanta) garīgā tradīcija kā cilvēces senākā, izkoptākā un nepārtrauktā garīgās pilnveides tradīcija: pamatprincipi un vēsturiskā attīstība no vēdisma/brahmanisma līdz pat neohinduismam.
5) Joga:  ieskats vēsturē, virzienos un līdzekļos (no dhāranas, dhjānas un tapasa līdz pat samadhi).

  Lektors Valdis Svirskis – filosofijas zinātņu maģistrs un filosofijas, retorikas un reliģisko ideju vēstures pasniedzējs vairākās augstākajās un vidējās mācību iestādēs kopš 1999. gada. Studiju laikā viņu īpaši saistīja neoplatonisms un tajā ietvertā iekšējā tiekšanās pēc tiešas esamības sākotnes pieredzes. 1994. gadā viņa akadēmiskās intereses papildinājās ar meditācijas jogu. Brīvā laikā interesējas arī par garīgu mūziku, dzeju, mākslu un kino, mīl ikdienā izbaudīt skrējiena prieku un veģetāra ēdiena garšu.Vairāk nekā 10 gadus viņš lasa lekcijas garīgās prakses un kultūras jautājumos Latvijā un ārpus tās robežām, kā arī sabiedriskā kārtā vada meditācijas nodarbības. Ilgus gadus sadarbojas ar žurnālu „Mistērija”, intervijas ar viņu ir publicētas arī žurnālos „Taka” un „Patiesā dzīve” u.c., daudzkārtējs Latvijas radio raidījuma „Kā labāk dzīvot?” un LTV raidījuma „Šeit un tagad” viesis.

 
Dalības maksa: ziedojumi (katrs maksā saskaņā ar savu sirdsapziņu un iespējām).

Pieteiktiesinfo@sokratatautskola.lv vai, aizpildot reģistrācijas anketu šeit.
Sokrata tautskolas kontakti:
Tālrunis: +371 29170763; 29463326
e-pasts: info@sokratatautskola.lv
www.sokratatautskola.lv