pirmdiena, 2014. gada 10. februāris

Mūsu pārtika. Sekas. Un vienīgā izeja.

Mūsu pārtika. Sekas. Un vienīgā izeja.





Mūsu pārtika. Sekas. Un vienīgā izeja.

•Iepriekšējā dienasgrāmatas rakstā izlasījāt, ar kādiem paņēmieniem kapitālisti iznīcināja mūsu darba vietas un pārtikas  tirzniecību.Tā viņi ilgi un metodiski mīda zemniekus, lai iedzīvotāji pilnīgi pāriet uz indīgu ēdienu un iznīcina paši savus laukus. Redzu  daudz piemēru, kur cilvēki apzināti nevēlas uzzināt, ka viņi iet uz  supermārketiem nopirkt lēnu  savu un  savu bērnu nāvi, jo aprobežotajā prātā  pilnīga  neziņa- "ko tad  ēst?".
•Kad man šie produkti 10 gadu laikā sabeidza gremošanas orgānus, es vecs cilvēks, kas nevar iziet no mājas, caur internetu sadabūju zemniekus, kas man atved tīrus lauku produktus. Jums , kas vēl spēj kustēties- nesēdies  pie zombkastēm brīvajās dienās, nedzeriet  alkoholu, nepīpējiet  zāli  bet atrodiet  sev  kādu vadziņu, uzslieniet  sev  siltumnīcu, kur  kāds  pieskata, kūti, kurā  zemnieks pieskatīs , kopā ar savējiem, samaksājiet savai Latvijai, nevis tās iznīcinātājiem.  Slinkums saka: " būs grūti, apnicīgi, nav jau tik traki, manu ģimeni  neskars utt  bet kad bērni piebeigti, tad pilns internets ar lūgumiem vākt  naudu un  tos glābt. Kāda glābšana, ja atkal grūdīs tos pašus produktus, kuri sabeidza, vēl kopā ar  ķīmiskām zālēm- vistīrākās raudzes nāve.
•Lindija - Inta Grīnberga

Igaunijā, diskutējot par pārtikas kvalitāti, kāds ārsts nācis klajā ar apgalvojumu, ka Eiropas pārtikas rūpniecība apzināti indējot cilvēkus. Industriālo pārtiku viņš salīdzina ar atkritumiem un mēsliem. Interesanti, ka ļoti līdzīgu viedokli nupat paudis arī bioloģijas doktors, ārsts, farmaceits un briežu audzētājs Guntis Belēvičs, kurš ierosina šādai pārtikai ieviest PSN jeb "pievienoto sū.u nodokli.

"Mēs ēdam Eiropas atkritumus, kurus nez kālab ir atļauts ievest Igaunijā," skarbi izteicies ārsts, pediatrs Adiks Levins, vēsta Igaunijas laikraksts Postimees. "Un nepietiek ar to, ka paši ar šo pārtiku indējamies - vēl barojam ar to bērnus!"
Ārsts piemin daudzas lietas. Piemēram, cīsiņus un desas, kas daudziem bērniem garšo. Bez tā, ka šie produktinesniedzot nekādu labumu, tie arī bērniem radot aptaukošanos.
"Šajos produktos, kas satur soju, ir ļoti daudz sievišķo hormonu - fitoestrogēnu, kas var izraisīt neatgriezeniskas sekas bērna hormonālajā sistēmā. Īpaši zēniem," brīdina ārsts.
"Un pat ja mēs nebarojam bērnus ar cīsiņiem un desām, bet ar gaļu, zivīm, pienu, maizi, dārzeņiem un augļiem - arī tie var nodarīt milzu ļaunumu bērna veselībai. Piemēram putnu un lopu gaļa ir piegrūsta ar antibiotikām un hormoniem; zivis - ar hormoniem un krāsvielām. Tie, kas to visu audzē, paši ne tādu gaļu, ne tādas zivis neēd," apgalvo ārsts.

Ļoti uzmanīgiem, pēc viņa teiktā, esot jābūt arī dzerot pienu - būtu jāzina, no kurienes tas nācis. "To valstu iedzīvotāji, kur govis slauc vairāk nekā 150 dienas gadā, ļoti bieži slimo ar prostatas vēzi, viņiem regulāri diagnosticē adenomas, miomas un citas saslimšanas. Pietiek uz viņām paskatīties, lai būtu skaidrs, ka pilnvērtīgu pienu tās dot nevar," brīdina ārsts.
Viņš arī norāda, ka nepirktu augļus un dārzeņus, kuru audzēšanā izmantoti nitrāti un kurus parasti atved kuģu tilpnēs,apsmidzinot pret bojāšanos. Ievestie augļi noteikti jāmizo; cieti tomāti ar baltu dzīslojumu - nav labi, tādus labāk esot neēst.
Ko darīt? Vislabāk, pēc ārsta teiktā: ēst vietējo produkciju, lauku olas, gaļu, pienu, darzeņus un augļus.
Interesanti, ka ļoti līdzīgu viedokli Latvijā nupat paudis Belēvičs, kurš turklāt piedāvājis arī konkrētu problēmas risinājumu: ieviest PSN - "pievienoto sū.u nodokli".
"Ja ēdināsim savus bērnus ar mēsliem, drīz nebūs tautas. Mēs šobrīd redzam nepareiza uztura lietošanas sekas: cilvēkiem arvien grūtāk tikt pie bērniem, savukārt bērniem ir izmainīta emocionālā uzvedība, cilvēki arvien vairāk slimo ar dažādām īpatnējām slimībām, un tas viss ir no industriālās pārtikas," intervijā laikrakstam "Neatkarīgā Rīta avīze" paudis Belēvičs.
"Kā ar to cīnīties? Savulaik jau es tiku ierosinājis ieviest PSN pārtikai. PSN ir pievienoto sū.u nodoklis: pēc būtības tas ir akcīzes nodoklis, jo vairāk produktā ķīmijas, jo produktam jābūt dārgākam. Savukārt PVN pārtikai vajadzētu samazināt līdz 1%, maksimums līdz 3%! Tas veselīgu pārtiku padarītu lētāku un dotu iespēju veselīgiem produktiem konkurēt ar ķimizētajiem."
Arī Belēvičs, līdzīgi igauņu ārstam, saista pārtikas kvalitāti un izmaiņas ne vien cilvēku veselībā, bet arī uzvedībā. "Mani satrauc aizvien nežēlīgākas un dramatiskākas bērnu agresijas izpausmes. Nu jau arī Latvijā bērni cits citu sakropļo vai pat nogalina. Bērni nevis vienkārši sakaujas, bet sit viens otru arī pēc tam, kad sākušas tecēt asinis. Manuprāt, bērnu jaunās slimības – uzmanības deficīta un hiperaktivitātes sindroma – pamatā ir industriāli ražots ēdiens, kura sastāvā ir konkrētas e-vielas, it īpaši ķīmiski sintezētās krāsvielas un garšas pastiprinātāji," spriež doktors.
http://www.focus.lv/dzive/edieni/ko-mes-…
http://lat.mixnews.lv/lv/zinatne/13434_z
Maxima boikots iekustināja varenu vilni, cilvēki pameklēja, atrada pierādījumus tam, ka no ārzemēm ieved fantastiski kaitīgus produktus, ka saviem zemniekiem aizaug zeme, jo nav kam pārdot  produktus un nolēma apvienoties. Zemnieki, piedodiet rīdziniekiem par to, kā Ušakovs jūs  nekaunīgi diskriminēja un palīdziet tautiešiem izaudzināt bērnus  ar nesabeigtiem iekšējiem orgāniem! Braucot uz Rīgu katrreiz paņemat ko ēdamu, ko  notirgot. Atmaksāsies ceļš un būsiet attālinājuši latviešu iznīkšanu.
"Tiešā pirkšana ir produktu tieša iegāde no zemniekiem, turklāt visi zemnieki no kuriem iegādājas produkciju ir reģistrējuši savas saimniecības kā bioloģiskās saimniecības. Ar tiešās pirkšanas palīdzibu ir iespēja iegādāties šos produktus par ražotāja cenu. Pašiem grupas dalībniekiem tikai jānoorganizē telpa, pasūtīšana un sadale.
Latvijā šādas grupas darbojas vairākās pilsētās Rīgā, Valmierā, Siguldā, Smiltenē un ir vēlme šādu grupu izveidot arī Cēsīs.
Ja, arī tu vēlies pievienoties grupai vai mazliet vairāk uzzināt par šo grupu, tad droši pievienojies šai grupai vai rakstis.janelsina@gmail.com

http://pievedums.lv/
Rīgā  Rūpniecības ielā 11 : http://www.llkc.lv/upload_file/401308/Ti

Brīvajā skolā tiek uzsākts Ikšķiles tiešās pirkšanas klubiņš. Ja vēlies pievienoties šai strauji augošajai kustībai, kur jauni klubiņi veidojas arī Ogrē, Smiltenē, Rīgā un Siguldā, tad apmeklē jaunizveidoto mājas lapu, kur atradīsi visu par tiešo pirkšanu: tiesapirksana.lv/index.html

Rīgā   Ir tapis trešais tiešās pirkšanas pulciņš Rīgā, Mūkusalas ielā 17, kafejnīcā Matērija. http://lucavsala.org/tiesas-pirksanas-pu
Egijs Hofmanis, Pēteris Paukšs un Valdis Livdāns.

Berģos https://m.facebook.com/events/1396864390
Brīvības gatve 452

•Lindija - Inta Grīnberga

ZINĀTNIEKI PIERĀDĪJUŠI, KA ĒST UN DZERT PIE DATORA IR NĀVĒJOŠI BĪSTAMI
 
Ukraiņu pētnieki no Cilvēku ekoloģijas institūta izpētīja, ka elektromagnētiskais starojums, ko izstaro ieslēgts dators, var mainīt ūdens struktūru. Šīs izmaiņas negatīvi ietekmē organisma dzīvās šūnas, raksta ārvalstu mediji.

Savā pētījumā speciālisti veikuši detalizētu ūdens molekulāro analīzi. Pēc tam procedūra tika atkārtota, kad ūdens kādu laiku bija pastāvējis pie ieslēgta datora.
Datora ietekmē ūdens kļuva "agresīvs", atklājuši pētnieki.
Zinātnieki uzsver, ka cilvēka orgāni nesajūt šo atšķirību, taču negatīvā ietekme uzkrājas gadu laikā. Tādejādi, cilvēki,kam patīk baudīt tēju vai kafiju, neatraujoties no datora ekrāna, ir pakļauti Alcheimera, Parkinsona un pat onkoloģiskām slimībām.

   Šobrīd top pulciņi arī ārpus Rīgas – Ogrē, Ikšķiles Brīvajā skolā, Siguldā un Smiltenē.
   Ja ir interese darboties un iesaistīties, apskati sadaļu "Sludinājumi", tur atradīsi nepieciešamo kontaktinformāciju.
   Ogres  Tiešās  pirkšanās  grupas  profils : https://www.draugiem.lv/tiesapirksana/

   Miera ielas pulciņš un Sēlpils ielas pulciņi šobrīd ir izauguši gan lieli.  http://pataku.wordpress.com/2011/10/12/t
   Pagaidām jauni biedri netiek uzņemti, taču būsim priecīgi atbalstīt jaunu pucliņu tapšanu.
    Sadaļa "8 soļi" Tev palīdzēs saprast, ar ko sākt, lai izveidotu jaunu pulciņu. Varam palīdzēt, padaloties ar savu pieredzi    – aicini ciemos! Rosamies!

   Daugavpilī  :  http://www.latgaleslaiks.lv/noderigi/201
   http://www.malus.lv/new/index.php?id=bio
   Interesenti aicināti rakstīt vai zvanīt Inesei, mob. 28378038
    e-pasts:
malus@malus.lv

   http://www.lsm.lv/lv/raksts/latvija/zina

   http://www.saimnieks.lv/
   Daudz kur vēl  nišas brīvas, organizējiet, vediet, tirgojiet- atdzemdiniet Latvijas laukus, lai mūsu zemīte  nenonāk              ārzemju piesārņotāju ķetnās. Un nerunājiet muļķības, ka no zemniekiem dārgāk- pērku jau gadiem un tas pats  vien        sanāk, kas iztērēties  supermārketā, jo veselīga pārtika sātīgāka, tik  daudz nav jāsaēdas, kā to ārzemju plasmasu ar      narkotisko  garšvielu.

   Tāpat  apziniet  avotus, jo krāna ūdeni arī nav labi  lietot  dzeršanai- nosēdinot  nogulsnes ar  elektrodiem, puse  glāzes    ir daudzkrāsainu, glumu žļurgu.
http://www.draugiem.lv/#/user/1088715/blog/?p=11463946