ceturtdiena, 2014. gada 13. februāris

Enerģētiskā drošība. Liekā enerģija

http://metta.ucoz.com/

Vairumam cilvēku pietrūkst dzīvības enerģijas. Par to es jau esmu rakstījusi iepriekšējos rakstos. Bet tagad runa nebūs par lieko enerģiju cilvēka enerģētiskajā sistēmā kopumā, bet par lieko enerģiju dažās tās daļās. To var novērot katram, kā tiem, kuri nopietni nodarbojas ar savu enerģētiku un kuriem ir pietiekošs enerģijas daudzums, tā arī tiem, kuri neko nedara priekš sevis un cieš no vispārēja enerģijas trūkuma. Tāda liekā enerģija cilvēkam var būt ļoti kaitīga, tā rada disbalansu un negatīvi iedarbojas uz veselību.

Lieko enerģiju var novērot dažās ķermeņa daļās – piemēram, viņa augšējā daļā, galvā un sirdī. Tas notiek tad, kad cilvēks nervozē, pārdzīvo un daudzos citos gadījumos. Jebkurš stress rada tādu disbalansu. Bet pie biežiem stresiem parādās sirds, asinsrites sistēmas slimības. Tās uzklājas uz jau praktiski katram esošajām karmiskajām struktūrām atbilstošajos orgānos. Kā sekas iespējami infarkti un insulti.

Liekā enerģija galvā var būt saistīta arī ar saspringtu prāta darbību darba laikā, īpaši, kad tas ir ilgstošs. Enerģija uzkrājas galvā, un domāt kļūst arvien grūtāk.
Bez tam liekā enerģija var būt saistīta ar garīgās prakses nodarbēm – jebkurām meditatīvām un apziņas koncentrēšanu prasošām. Garīgiem cilvēkiem, kuri bieži atrodas izmainītā apziņas stāvoklī, dziedniekiem, kuri strādā ar cilvēkiem, tāda lieka enerģija parādās pastāvīgi. Tā ved pie asinsvadu un audu pārslodzes, kas ir ļoti kaitīgi veselībai. Var parādīties galvassāpes, reibonis, paaugstināties spiediens, un galu galā tas var novest pie nopietnām komplikācijām.

Iespējams, jūs esat sev novērojuši liekas enerģijas uzkrāšanās galvā simptomus. Tas vienmēr ir sajūtams – galva dun, galvā ir troksnis utt.. Jeb vienkārši galvu spiež, un šī sajūta var būt pastāvīga un pat netikt apzināta.
Daudzi ezotēriķi, kuri lasa garīgo literatūru un nodarbojas ar meditācijām, attīsta savas augšējās čakras, taču maz uzmanības velta apakšējām čakrām. Apakšējās čakras, kuras pieder mūsu fiziskajai dabai, cieš no enerģijas trūkuma, un tātad cieš fiziskais ķermenis.

Lieko enerģiju noteikti vajag iemācīties aizvākt. Ir vairāki paņēmieni, ar kuru palīdzību to var izdarīt.
 
Pirmais paņēmiens:
Paceliet rokas virs galvas un novietojiet plauktas virs galvvidus. Izdariet kustību, it kā jūs ar rokām vērtu vaļā jūsu kroņa čakru – iztēlojieties, ka atplešat viņu ar pirkstiem. Jūs sajutīsiet, kā liekā enerģija sāks no jums iet ārā. To pašu var izdarīt nevis ar rokām, bet ar apziņas spēku (tiem, kuri prot labi izmantot savas apziņas spēku).
 
Otrais paņēmiens:
Vajag pamasēt galvvidu ar pirkstiem. Liekā enerģija sāks nākt ārā, un bez tam tāda masāža stimulē nervu sistēmu.
 
Trešais paņēmiens:
Iepriekšējie paņēmieni bija saistīti ar liekās enerģijas aizvākšanu. Bet var šo lieko enerģiju nevākt prom, bet nosūtīt turp, kur tā nesīs labumu. Mūsu ķermenī ir punkts, kuru var saukt par enerģijas akumulatoru un kurā mēs droši varam uzkrāt lielas enerģētiskas rezerves. Tā ir naba.
Uzlieciet kreisās rokas pirkstus uz nabas, bet labās rokas pirkstus – uz trešās acs punktu. Varat pie tam teikt: “Visu lieko enerģiju es vēršu no galvas un sirds uz nabu.” Jūs sajutīsiet, kā enerģija notek uz leju. Pasēdiet tā kādu laiku, kamēr nejutīsiet, ka visa liekā enerģija ir no galvas aizgājusi.
Neaizmirstiet to darīt pēc jebkurām meditatīvām praksēm, pēc saspringtas prāta darbības, kā arī pēc stresa situācijām, un jums vienmēr būs laba pašsajūta!


___________________________________________________________________
Kopējot rakstu, obligāti jāuzrāda autora vārds un norāde uz pirmavotu http://metta.ucoz.com/

Pievienots 08.02.2014
http://metta.ucoz.com/publ/ehnergeticheskaja_bezopasnost_izbytok_ehnergii_avtor_galina_vetrova_metta/107-1-0-862
Tulkoja Jānis Oppe
http://www.sanatkumara.lv/