otrdiena, 2014. gada 25. februāris

ВСПЫШКИ НА СОЛНЦА 25 ФЕВРАЛЯ un Kārtējā magnētiskā vētra

Сегодня 25 февраля утром произошла сверхмощная вспышка на Солнце, направленная вскользь к Земле. В ближайшие 2-3 суток произойдут сильные возмущения магнитного поля Земли.

Это скажется на самочувствии, настроении и действиях особо чувствительных людей. Будет ...
зависать электроника и ломаться аппаратура. На дорогах возможно неадекватное поведение.

Будьте внимательны и осторожны!

Колебания активности солнечных вспышек можно отслеживать вот здесь:
http://www.tesis.lebedev.ru/sun_flares.html

Kārtējā magnētiskā vētra
Nu jau kopš piektdienas bija krietni paaugstināta kosmiskā elektromagnētiskā aktivitāte - 8 baļļu sistēmā bija 4, reizēm pīķveida fluktācijas pārsniedza šo skaitli, par cik un cik bieži, nav šobrīd zināms bez padziļinātiem pētījumiem.
Šobrīd pamazām notiek nomierināšanās un cerams, uz pēcpusdienas pusi tuvosimies ikdienas normai.
Sāku meklēt pierādījumus piektdienas vakarā, kad visu dienu bijām nomocījušies ar to, ka negāja dārga un sarežģita datorsistēma raidījumu montāžai. Un bingo! Kārtējā magnētiskā vētra - vaininiece piefiksēta! Tā jau ir bijis. Citi teiks - bet man strādāja labi! Tas atkarīgs no katra individuāla gadījuma - sistēmas vecuma, programmu tipa un vēl daudziem citiem faktoriem. Dažiem bija slikti telefonsakari, slikti darbojās vai gļukoja, kā mēs ikdienā sakam, visādas elektrosistēmas un tamlīdzīgi. Citi to atkal neizjuta. Kā jau teicu - katrs gadījums jāpapēta individuāli.
Savukārt cilvēki - daži sūdzējās par galvassāpēm, kuriem parasti to nav, citi par asinspiediena lēkāšanu, citi - vienkārši bija kašķīgi, lecīgi un pārsteidzīgi ļāvās katram emocionālam uzplaiksnījumam. Arī autobraucēji kopumā bija drusku nervozāki, nekā parasti. Daži sajuta senas traumas vai hroniskus saasinājumus.
Un kā gan nē? Visi mēs esam lielās kosmiskās sistēmas sastāvdaļas un reaģējam uz jebkuru pārmaiņu tajā...
lai visiem jauka diena un viss izdodas