trešdiena, 2014. gada 26. marts

Žāvētas nezāles ēdienā?


Vai jūs izmantojat žāvētās zāles ēdienā, vai tikai ik pa retam tējā? Vai jūs zināt, kādas ir ceļmallapas sēklu īpašības?

 Rīgā pagājušās nodarbības laikā bija vēl pēdējais sniegs, tāpēc nodarbība par svaigajām pavasara zālītēm transformējās par nodarbību, kurā Nitjarūpa dalījās ar zināšanām par sauso zālīšu izmantošanu ēdienā.
Tika stāstīts par zālīšu maisījumiem un ceļmallapu īpašībām.

Gatavojām
1)zupu no 7 veidu zālīšu maisījuma ar pupiņām un kausēto sieru. Kas par garšu! Zālēs ir visa jūsu reģiona saules, mēness un zemes enerģija, kas palīdzēs pret visa veida slimībām. Tās var izmantot sausas vai pirms pagatavošanas samalt ar ūdeni un pievienot zupās, makaroniem, kotletēm, dzēreniem, dārzeņu sautējumiem utt.
2) Kraukšķīgus kviešu-rudzu plāceņus ar ceļmallapu sēklām. Šai nezālei ir apbrīnojamas īpašības dziedēt brūces, kā arī spēja saistīt. Palīdz asiņošanas gadījumos, pret alerģiskiem izsitumiem, attīra asinis, lieliski palīdz pret klepu un bronhītu. Tāpat gatavojām
3) dārzeņu sautējumu ar pieneņu un dadža sakni. Pienenei ir žultsdzenošas īpašības, tas aizstāj sīpolus un ķiplokus, bet dadža sakne palīdz pret ādas kuņģa slimībām, samazina cukura līmeni asinīs un attīra nieres. Un visbeidzot
4)kāpostu salāti ar redīsa diedzētām sēklām un liepu pumpuriem, kas pārliets ar kanepju eļļas-aveņu etiķa mērci.

Svaigums, pavasara enerģija un neparasta garša! Nepalaidiet iespēju pagaršot pašiem klātienē un uzzināt daudz ko jaunu ceturtdienās (Kr.Barona ielā 56, 2.stāvā, Rīga 11:00 vai 17:30, ilgums 2 st, maksā 10eur, pensionāriem un studentiem par ziedojumiem)