ceturtdiena, 2014. gada 20. marts

By Andis Geste - Par pedofiliju Imantā un citviet mūsu Dzimtenē

By Andis Geste
Par pedofiliju Imantā un citviet mūsu Dzimtenē.


Man zvans no rīta: "Aļo, Jānis?"
 Es: "Nēēē, Andis."
 klausule: "A varbūt jūs arī psihologs??"
 es tipa: "Nēēē, psihoterapeits, a kas ir?"
 klausule: "Te jums zvana televīzija(!!), ko jūs varat pastāstīt par pedofilu Imantā?"


Tā nu es izbrīnījos, kā var televīzija zvanīt. Bet nu labi.. Cita starpā uzvīdēja jautājums: ko un kā skaidrot bērniem. Jautājums uzsita asinis, jo tam tā kā būtu jābūt skaidram saknē, bet laikam - nē. Šīs lietas ir jāizrunā ar bērniem gan ģimenēs, gan skolā. Kāpēc tas nav jau sen izdarīts??

 Laikam sabiedrībai ir vajadzīgi iekšējie ienaidnieki. 'Pediņi' un 'žīdi' vairs neder (neļauj ES), tad tagad būs cilvēki, kuri sirgst ar pedofiliju. Ļaunie Maksimas īpašnieki arī jau ir noiets etaps, tagad būs Imantas pedofils. Latvijas sabiedrībai atkal ir jauns iekšējais ienaidnieks. Apsveicu mūs visus!
 Pedofilija ir stereotipu apvīta. Lai taptu skaidrs, lūk vienkāršas lietas par šo fenomenu.

 Pedofilija pašam cilvēkam, kas sirgst ar šo psihiskās dabas saslimšanu, izraisa milzīgas ciešanas un parasti šie cilvēki ir ļoti talantīgi un jūtīgi. Kaut kādos brīžos slimība ņem virsroku un notiek nelaime.
 Pedofilija nav par seksu, bet ir par varu/kontroli pār bērniem, tāpēc reti kad cilvēkam, kas sirgst ar pedofiliju ir savu upuru dzimuma preference.

 Pedofilijas akts ir noziegums un cilvēkiem, kas cieš no pedofilijas ir jāmeklē psihoterapeitiska palīdzība, ja ir bažas, ka šī slimība kkādā brīdī var ņemt virsroku. Parasti cilvēki, kas cieš no pedofilijas, paši labi spēj šo lietu kontrolēt (it sevišķi vīrieši). Sievietēm pedofilēm bieži neienāk prātā, ka tas, ko viņas dara, ir noziegums.

 Pedofilijas ārstēšanai psihoterapeitiski ir LIELISKI REZULTĀTI. Ja jūs gadījumā ciešat no pedofilijas, lūdzu nebaidieties uzmeklēt psihoterapeitu, kas būs gatavs ar jums strādāt. Zvaniet vairākiem terapeitiem (no priekšapmaksas kartes, ko vēlāk izmetīsiet) un mēģiniet sajust, kurš būs jums piemērotākais terapeits. Zvanot miniet jautājumu, kuru gribat risināt. Daži psihoterapeiti paši atteiksies no sadarbības ar jums, jo tas terapeitam būs par smagu (pašu traumas dēļ), citi piekritīs ar jums strādāt. Un atradīsiet sev terapeitu, kas jums ļaus atbrīvoties no šīm ciešanām.

 Pedofili var būt gan vīrieši, gan sievietes (50/50% apmēram).
 Sievietes - pedofiles atklāj daudz retāk. Parasti šīs sievietes tiek atstātas pie bērniem kā aukles (bīstamā kategorija ir jaunas sievietes - 16..22 gadus vecas). Viņas ne tik daudz kā uzmācās bērniem, cik uzsāk rotaļas ar bērnu ģenitālijām. Un tāpēc to atklāt ir daudz grūtāk, jo bērns to saprot kā dīvainu rotaļu, kura nez kāpēc ir jāslēpj no vecākiem. Ja jums rodas aizdomas par šādu lietu (bērns kļūst dīvains/kaunīgs, noslēpumains), tad uzstādiet sev mājās web-kameru. Sieviešu pedofilijas upuriem arī izveidojas samērā smagas psihopatoloģijas.

 Katrs cilvēks vidēji pazīst vismaz vienu cilvēku, kas sirgst ar pedofiliju.
 Ko mācīt bērniem, kā sevi aizsargāt? Pirmām kārtām IEMĀCIET KLIEGT. Frāzei, kuru jāiemāca bērnam ir jāsatur vārdi 'pedofils' un 'palīgā'. Tas piesaista uzmanību un var bērnu paglābt. Šī frāze bērnam ir JĀIEMĀCĀS NO GALVAS, jo bērns to samulsuma un briesmu brīdī pats NEVAR IZDOMĀT. Nu un, protams, neiet svešiem onkuļiem un tantēm līdz uz mājām/mežu/ vēl kkur un nesēsties viņu mašīnās.


https://www.facebook.com/andis.geste