trešdiena, 2014. gada 12. marts

DIEVS UN ZINĀTNE - Ūdens kā energoinformatīva dzīvības matrica


4. Faktori, kas spēj mainīt ūdens īpašības

Ja atceramies, ka vidēji 70 – 80 % cilvēka ķermeņa sastāv no ūdens, tad var teikt, ka tas ir programmējama sistēma: jebkādi faktori, kas uz to iedarbojas, maina organisma šķidrās vides struktūru un bioķīmisko sastāvu. Tas notiek mūsu organisma ūdens klasteru līmenī.

Aplūkotās ūdens īpašības ļauj to uzskatīt par biodatoru, no kura atkarīgs cilvēka stāvoklis. Turklāt, pēc S. Zeņina domām, katram cilvēkam ir savs biodators, kas strādā pēc individuālas programmas. Programma nosaka visu organisma attīstību un tā stāvokli. (Analoģiskas domas izsaka P. Garjajevs pētījumos par cilvēka attīstības individuālo programmu, kas ierakstīta DNS molekulās. Kā zināms, DNS molekulas arī atrodas organisma ūdens vidē.)

Tas nozīmē, ka traucējumi individuālajā programmā var būt ielikti molekulārā līmenī organisma ūdens vidē, kas var būt slimību cēlonis un izraisītājs, kuras parādīsies nākotnē. Jo ūdens ir galvenā vide, kurā norisinās visi šūnu procesi. S. Zeņins uzskata, ka traucējumu gadījumā ar ūdens vides stāvokļa maiņu vajag labot vispirms programmu, bet ne sekas. Tādējādi var vadīt visus procesus organismā. Te atkal S. Zeņina apgalvojums saskan ar P. Garjajeva pētījumiem par cilvēka organisma attīstības individuālās programmas koriģēšanu.

Kā šo uzdevumu var atrisināt? Tam vispirms jāsaprot, kādi faktori var ietekmēt ūdens stāvokli, tātad arī cilvēka stāvokli.

Starp citu, pilnīgi tīrs ūdens dabā neeksistē. Krievijas zinātniekiem laboratorijas apstākļos izdevās iegūt tikai maziņu 2,5 cm augstu supertīra ūdens stabiņu. Starpmolekulārās saites šajā ūdenī bija tik stipras, ka bija vajadzīgs 900 kg spēks, lai tās sarautu. Pa tādu ūdeni varētu ne tikai staigāt, bet arī slidot ar slidām, apgalvo zinātnieki.

Zinātnieku pētījumi parādīja, ka ūdens strukturāli informatīvās īpašības var ietekmēt un mainīt dažādi faktori: temperatūra, spiediens, ilgstošs kontakts ar ūdenī nešķīstošu materiālu virsmām, jebkuru vielu izšķīdināšana, mehāniska iedarbība, akustiskie un vibrāciju lauki, elektriskie, magnētiskie, elektromagnētiskie un torsionu lauki, dažādu dzīvo objektu biolauku iedarbība, kā arī astrohelioģeofizikālie faktori (1).

Astrohelioģeofizikālo faktoru darbība parādās ūdens nevienādībā un struktūras atšķirībās dažādās vietās. Tāda ūdens strukturālā stāvokļa specifika tajā vai citā reģionā parādās noteiktā, specifiskā struktūras elementu kombinācijā šūniņā. Šīs kombinācijas ir izveidojušās konkrētai vietai raksturīgās ārējās iedarbības iespaidā. Tieši tāpēc S. Zeņins apgalvo, ka visderīgākais ir ūdens no vietējiem avotiem, jo pēc savām strukturālajām īpatnībām tas ir līdzīgs ūdenim šajā reģionā dzīvojošo cilvēku organismos (2). Šī paša iemesla dēļ dārzeņi, augļi, graudaugi, kas audzēti tajā pašā reģionā un arī satur ūdeni ar šim reģionam raksturīgajām strukturālajām īpatnībām, būs visnoderīgākie šī reģiona iedzīvotājiem. Bet par visderīgāko var uzskatīt avotu ūdeni, turklāt no avota, kas atrodas tuvu dzīves vietai.

Ar astrohelioģeofizikālo faktoru (kosmiskie un saules stari, zemes izstarojumi) S. Zeņins saista arī visiem zināmās sevišķās īpašības, kas piemīt ūdenim 18. un 19. janvārī. Šīs īpašības S. Zeņins un viņa kolēģi pārbaudīja kopīgi ar zinātniekiem no Krievijas Zinātņu akadēmijas Medicīniski bioloģisko problēmu institūta. Gada laikā viņi novēroja ūdens stāvokli. Rezultātā noskaidrojās, ka 18. janvārī laikā no 17:30 – 23:30 novērojamas krasas ūdens īpašību izmaiņas. Analoģiskas ūdens īpašību izmaiņas tika novērotas 19. janvārī no 23:30 – 3:30 (kristīšanas naktī). Pēc S. Zeņina domām tas izskaidrojams ar to, ka Zeme šajos laika intervālos iet cauri noteiktiem telpas punktiem, kuros uz to iedarbojas kosmiskie stari, kas kopumā izraisa ūdens un zemes īpašību izmaiņas.

Zinātniski pierādīta tika vēl kāda "svētā ūdens" īpašība. Altaja Politehniskajā institūtā, profesora Pāvela Gosjkova laboratorijā tika izdarītas "svētā ūdens" fizikālās un bioloģiskās analīzes. Pēc tam šo ūdeni pievienoja parastajam ūdensvada ūdenim visai atšķaidītā proporcijā – 10 mililitrus "svētā ūdens" uz 60 litriem parastā ūdens no krāna. Jauna analīze parādīja brīnumainas lietas: pēc kāda laika parastais ūdens pēc savas struktūras un bioloģiskajām īpašībām pārvērtās "svētajā ūdenī". Mainījās elektriskā vadāmība, turklāt ūdens ieguva jaunas bioloģiski aktīvas un antimikrobu īpašības, kas analoģiskas sudraba jonu iedarbībai (3).

Ūdens īpašību gadu ilgais monitorings, kas tika veikts profesora S. Zeņina laboratorijā, deva iespēju konstatēt arī tā īpašību mainīšanos dažādos diennakts laikos: no rīta, dienā un vakarā ūdens pēc savām īpašībām ir atšķirīgs. Zinātnieks uzskata, ka tāpēc ūdens iedarbībai medicīniskos nolūkos ir jānotiek noteiktā diennakts laikā, ņemot vērā cilvēka organisma ūdens vides un paša ūdens dažādos stāvokļus.

Ūdens īpašības ietekmē ne tikai kosmiskie stari un zemes izstarojumi. Spēcīgu iedarbību uz ūdeni izdara arī cilvēki paši. S. Zeņina laboratorijā kopīgi ar MVU Bioloģijas fakultāti tika pētīta cilvēku iedarbība uz ūdens īpašībām. Tika veikti vairāk nekā 500 eksperimentu ar dažādiem cilvēkiem un konstatēts, ka atkarībā no viņu iekšējā noskaņojuma ūdens mainīja savas īpašības vienā vai otrā virzienā.
Kontrole tika veikta, pirmkārt, mērot fizikālo parametru izmaiņas, arī ar testa mikroorganismu palīdzību. Pētījumi parādīja, ka ūdens jutīgums izrādījās tik augsts, ka tas spēj sajust ne tikai to vai citu lauku iedarbību, bet arī apkārtējo priekšmetu formu un cilvēku emociju un domu iedarbību.

Tā kā ūdens mūsu dzīvē gandrīz vienmēr ir mums līdzās, tad pietiekami bieži notiek šādi. Cilvēks pārnācis mājās. Kaut kādu iemeslu dēļ viņam bija saruna ar tuviniekiem paaugstinātos toņos. Visa negatīvā enerģija, ko tuvinieki "izlēja" cits uz citu šīs sarunas laikā, nekur nepazuda bez pēdām, tā veiksmīgi "nosēdās" uz apkārtējiem priekšmetiem un ... iesūcās ūdenī! (Tiklīdz mainās lauki ap cilvēku, arī ūdens tūlīt pat reaģē uz izmaiņām – analoģiski maina savu struktūru).
Cilvēks, padzēries šādu ūdeni, saņem svaigu negatīva lādiņu! Ņemot vērā, ka 70 – 80 % ķermeņa sastāv no ūdens, viss enerģētiskais negatīvs ieplūst cilvēka organismā un paliek starpšūnu līmenī. No tā, cik bieži notiek šādas iedarbības uz organisma ūdeni, ir atkarīgs, vai šīs izmaiņas tikai uz laiku varēs pasliktināt mūsu stāvokli un veselību, vai arī tās izraisīs ūdens matricas pārskaņošanos – nostrādās ilglaicīgās atmiņas mehānisms. Tādējādi cilvēks pats ievieš izkropļojumus savas programmas informatīvajā līmenī, rada apstākļus slimībām. Tādas sajūtas kā strauja noguruma parādīšanās, agresija bez iemesla, nelāgs noskaņojums un pat daudzas slimības var būt negatīvas energoinformatīvas iedarbības sekas. Tādu pašu ietekmi uz ūdeni atstāj televizori, kas daudzās mājās novietoti virtuvē. Visa negatīvā informācija, kas dzīvoklī plūst no televizora ekrāna, iesūcas ūdenī un pārtikas produktos.

Šī paša iemesla dēļ S. Zeņins iesaka nekad nedzert ūdeni, tēju un neēst sliktā garastāvoklī, ar sliktām domām, jo šķidruma struktūra pieskaņojas šīm domām. Gluži otrādi – vajag domāt par labo, bet vēl labāk – svētīt ēdienu, kas palīdzēs padarīt to derīgu un pat dziedinošu.

Ar savām negatīvajām domām cilvēks spēj saindēt visu, kura sastāvā ir kaut vai niecīga daļa ūdens. Pēc daudzu zinātnieku domām šīs ūdens informatīvās īpašības planetārā mērogā ir saistītas ar vētrām, orkāniem, plūdiem un citām dabas kataklizmām. Tā ir ūdens reakcija uz vispārējo telpas informatīvās vides piesārņojumu. Ūdens mums atdod tajā ielikto informāciju.

Gudrības Valdoņu Mācība par cilvēku iedarbību uz apkārtējo pasauli
Kataklizmas, agresijas izpausmes terora aktu, karu un revolūciju veidā – tās visas ir Zemes cilvēku nelīdzsvarotās apziņas  sekas. Jūs to zināt, un jūs daudzas reizes esat dzirdējuši šo Mācību par to, kā izvairīties no kataklizmām uz planētas.

Ir tieša un pastāvīga sakarība starp cilvēku apziņu un dažādām nelaimēm, kas notiek uz planētas. Kad cilvēku apziņa pazeminās, kataklizmas palielinās. Tā ir daļa no visa dzīvā savstarpējās sakarības procesa.
Kuaņ Iņ 2011. gada 24. jūnijā
Jūs ārkārtīgi reti padomājat par iedarbību, kādu rada jūsu domas un jūtas uz visu, kas ir ap jums. Pēc būtības visas negatīvās parādības, kas ir dabā, laika apstākļos, finanšu sfērā un citās dzīves jomās uz planētas Zeme, esat radījuši jūs paši. Pēc kāda laika jūsu pašu radītie augļi nolaižas planētas Zeme fiziskajā plānā viesuļvētru, lietusgāžu, sausuma vai plūdu veidā.
Kuthumi 2009. gada 2. jūlijā

Vispārzināmi ir gadījumi, kad vaļi un delfīni izmetas krastā, kaut arī ūdens sastāvs nekādi nav mainījies, tas ir tāds pats kā agrāk. Viens no šādas uzvedības iemesliem var būt šāds: ja kaut kādu ārēju faktoru ietekmē mainās ūdens struktūra, ne sastāvs, ne ķīmiskās piedevas, bet tieši ūdens struktūra, tad tas atstāj stipru ietekmi uz dzīvajiem organismiem.

Dažādiem cilvēkiem, protams, piemīt dažāds iedarbības spēks uz ūdeni. Bet ietekmēt to var katrs cilvēks. Mēs visi iedarbojamies cits uz citu, itin bieži neapzināti. Pieejam nepazīstamam cilvēkam, un bieži rodas neapzinātas simpātijas vai antipātijas. Tas ir neatkarīgi no ārējā izskata, to ietekmē biolauku mijiedarbība. Īpaši stipru iedarbību var radīt dziednieki, ekstrasensi.
Viens no S. Zeņina vadītās laboratorijas uzdevumiem tieši ir noteikt, kāds ir dziednieku iedarbības mehānisms uz slimo cilvēku. Tam ir izstrādāti pietiekami droši testi, arī bioloģiskais. Tā pamatā ir infuzoriju uzvedība ūdenī, uz kuru iedarbojas dziednieks. Šī iedarbība mēdz būt tik spēcīga, ka testējamie mikroorganismi ne tikai pārstāj kustēties, bet iet bojā un pat izšķīst ūdenī. Tātad tas nozīmē, ka buramvārdi, kas kopš senseniem laikiem tika izmantoti tautas dziedniecībā, nav nekādas pasakas, bet realitāte.

Eksperimentāli tika atklāta arī šāda ūdens īpatnība: ūdens saistība ar cilvēku, kas uz to iedarbojies, saglabājas arī ievērojamā attālumā. Tautas dziedniece, ar kuru tika veikti eksperimenti, aizbrauca komandējumā, bet viņas ekstrasensorās iedarbības ceļā "uzlādētais" ūdens palika glāzītē uz galda KF Veselības aizsardzības ministrijas Federālā zinātniski klīniskā eksperimentālā centra Tradicionālās diagnostikas un ārstniecības metožu zinātniskās pamatotības problēmu laboratorijā. Katru dienu laborante ar mēraparātu izmērīja ūdens elektrovadāmību un ierakstīja žurnālā vienu un to pašu rādījumu: 30 mikroampēru. Bet reiz rādījums bija 6 mikroampēri. Kas noticis? Laborante aizskrēja pie S. Zeņina. Vairākas reizes tika pārbaudīta aparatūra – nekādu bojājumu. Varbūt, ka iemesls tā arī netiktu atrasts, bet uz vakara pusi no citas pilsētas piezvanīja pārbaudāmā dziedniece: izrādījās, ka pirms dažām stundām viņai nozagta visa nauda. Viņai tikai aizsūtīta nepieciešamā summa, un drīz vien mēraparāta rādītājs atgriezās pie iepriekšējās atzīmes. Ko tas varēja nozīmēt? Tikai vienu: ūdens saglabā saistību ar cilvēku, kas uz to iedarbojies, un atspoguļo viņa stāvokli.

Pārsteidz cits fakts: ja iedarbojas uz ūdeni, kas atceras konkrēta cilvēka ietekmi, tad arī viņa uzvedība un veselība mainīsies. No pētījumiem ir zināms, ka, piemēram, asinis, patiešām jūt to avotu, no kura tās tika ņemtas. Jebkādas darbības ar šīm asinīm var iedarboties uz organismu, no kura tās ņemtas. Varbūt tāpēc dažās reliģijās ir aizliegta asins pārliešana? Jo pagaidām vēl nav pilnīgi skaidrs, kā donors un pacients var būt savstarpēji saistīti.
Šī pati īpatnība acīmredzot ir pamatā Jaunajā derībā aprakstītajam izdziedināšanas gadījumam, kad Jēzus aklajam pie acīm pielika šķipsniņu zemes, ko viņš samitrināja ar savām siekalām.

Tomēr mūsu pasaulē visam piemīt divējāda daba un savs pretmets: dažos melnās maģijas slepenajos paņēmienos, kad manipulē ar cilvēka organisma šķidrumiem: limfu, asinīm, siekalām, tāpat tiek izmantotas aplūkotās ūdens īpašības.
Pati par sevi ūdens atmiņas īpašība ir neitrāla. Kā ūdens uz mums iedarbosies – dziednieciski vai graujoši, ir atkarīgs no tās informācijas, kāda tajā ierakstīta. Bet tas ir pilnīgi atkarīgs no cilvēka.
Galvenie ūdens informatīvie piesārņotāji pašlaik ir lielās pilsētas, megapoles ar savām kanalizācijas sistēmām. Modernās attīrīšanas stacijas te maz spēj līdzēt. Jo kopā ar netīrumiem kanalizācijas ūdeņi nes informāciju, galvenokārt – negatīvu. Un ne tikai par reāliem negatīviem notikumiem – CSN, avārijām, laupīšanām , vardarbību u.t.t., bet arī par līdzīgām scēnām, ko translē televīzija, internets, video. Ūdens vienādi labi uzņem kā reālo, tā virtuālo informāciju un ieraksta to savu klasteru informatīvajos paneļos. Kā izrādījās, šī informācija var nokļūt ūdensvada ūdenī.

Lietas būtība ir tā, ka pilsētās ūdensvada un kanalizācijas caurules atrodas blakus, iet paralēli viena otrai, nesdamas dažāda virziena ūdens plūsmas. Fiziski tās nesajaucas, bet lauku līmenī caur vājiem elektromagnētiskajiem laukiem, ko ģenerē ūdens vides kristāli – klasteri, informācija no kanalizācijas caurulēm netraucēti tiek pārraidīta ūdensvada ūdenim blakus esošajā caurulē. Pēc informatīvā satura šīs divas plūsmas kļūst tuvākas viena otrai. Tāpēc zinātnieki iesaka dzert ūdensvada ūdeni tikai pēc tam, kad no tā būs aizvākta visa negatīvā informācija.

Faktori, kas veicina negatīvās informācijas neitralizāciju ūdenī

Daba ir paredzējusi ūdens informatīvās attīrīšanas mehānismus, tā atgriešanu "nulles" stāvoklī, kas ir svarīgi, lai dzīvība un evolūcija uz planētas turpinātos. Informācija no ūdens tiek dzēsta šādos gadījumos:
- ja ūdeni iztvaicē, bet pēc tam kondensē (dabā tāds ūdens rodas nokrišņu vai rasas veidā);

- ja uzkarsē ūdeni līdz vārīšanās temperatūrai (virs 90o C molekulu svārstības sasniedz tādu amplitūdu, ka molekulu savstarpējās pievilkšanās spēks vairs nevar saturēt tās kopā, kā rezultātā notiek klasteru izjukšana). Tāds ūdens zaudē energoinformatīvās apmaiņas spēju ar apkārtējo vidi līdz tam laikam, kad ūdens būs atdzisis līdz parastai istabas temperatūrai;
- ja ūdeni sasaldē, bet pēc tam atkausē (tā sauktais kūstošais ūdens);
- stipra magnētiskā lauka iedarbībā (kad ūdens molekulas iet cauri stipram magnētiskajam laukam, tās nonāk rezonansē ar šo lauku, un klastera struktūra izjūk atsevišķās molekulās);

- pēc mehāniskas iedarbības, piemēram, stipras saskalināšanas klasteru struktūra izjūk (dabā šī parādība sastopama vietās, kur ūdens plūst pāri daudzām augstām krācēm vai arī ūdenskritumos).
Ja nebūtu šo mehānismu, tad cilvēcei nebūtu izredžu izdzīvot. Zeme jau sen būtu kļuvusi tuksnesīga, ja viss planētas miljonu gadu eksistences laikā uzkrātais negatīvs netiktu dzēsts šādā vienkāršā un dabiskā veidā. Tomēr ūdens matricas atgriešanās nulles stāvoklī nenotiek tik bieži, lai varētu izvairīties no tādām nelaimēm kā epidēmijas, kari, briesmīgas dabas kataklizmas. Visi šāda tipa notikumi ir tieši saistīti ar ūdens energoinformatīvās struktūras deformāciju un tās sekām.
Ūdens informatīvās īpašības ir kanāls, pa kuru ar savu tīro nodomu palīdzību cilvēks spēj ne tikai uzlabot savu paša veselību un koriģēt savu nākamo dzīvi, savu individuālo programmu, bet arī ietekmēt savu apkārtējo vidi.

S. Zeņina ūdens teorijas praktiskā izmantošana.
S. Zeņina veiktie ūdens pētījumi liek teorētiskos pamatus informatīvās medicīnas attīstībai. Tās uzdevums ir atjaunot dažādu negatīvu iedarbību gaitā izkropļoto un traucēto cilvēka individuālo programmu, lai pārvarētu slimības. Tādu efektu var sasniegt ar ūdens palīdzību. Šim nolūkam ūdeni speciāli apstrādā, mainot tā šūniņas, un tas sāk dziedinoši iedarboties uz cilvēku. Viens no tādiem apstrādes veidiem ir homeopātija.

S Zeņina teorija izskaidro, ko satur homeopātiskie līdzekļi. Tā kā to izgatavošanai tiek ņemts ļoti niecīgs sākuma vielas daudzums, dažas molekulas, un to daudzkārt atšķaida ūdenī, tad nebija saprotams, ar ko gan ārstē "tukšs" ūdens.

S. Zeņins kopā ar bioloģijas zinātņu doktoru Borisu Polanueru un ķīmisko zinātņu kandidātu Borisu Tjaglovu, izmantojot šķidrumu hromatogrāfijas, kā arī ultravioletās un tiešās refraktometriskās detektēšanas metodes, izpētīja visus ūdens pārstrukturēšanās posmus atšķaidīšanas procesā. Rezultāti apliecināja, ka dziedinošās informācijas nesēji ir supermolekulas (klasteri) un to matricu veidojumi (šūniņas).

Pašlaik S. Zeņins izstrādā iekārtu, kas pēc datorprogrammas strukturēs visu organisma ūdens vidi. Mūsu supermolekulu kompozīcijas zīmējums ir ļoti individuāls, neatkārtojams tāpat kā pirkstu nospiedumi. Zinātnieks uzskata, ka netālā nākotnē dzemdību namos vienlaikus ar asins grupas noteikšanu tiks fiksēts arī individuālais, vēl ne ar ko nesabojātais asinīs esošā ūdens informatīvais portrets. Augošam un jau pieaugušam cilvēkam pēc izmaiņām šajā portretā var nekļūdīgi diagnosticēt slimību. Turpmāk jaundzimušā organisma ūdens normālā strukturālā stāvokļa matrica ļaus veikt organisma stāvokļa monitoringu bērnam un pieaugušajam. Un, parādoties nevēlamām asinīs esošā ūdens struktūras atkāpēm no "normas", būs iespējams izmantot organisma ūdens struktūru koriģējošas iedarbības metodes, atgriežot to un atbilstoši visu organismu normālā stāvoklī. Ūdens programmēšana šajā gadījumā notiks, nevis uzdodot kaut kādu starprezultātu, bet galīgo mērķi – noteiktu organisma sistēmu pilnīgu veselu stāvokli. Ja atceramies hēlija neona lāzera darbības principu (par to teikts lekcijā "Lingvistiskā viļņu ģenētika) ģenētiskās informācijas nolasīšanā no placentas, nabas saites asinīm vai cilvēka bērnības fotogrāfijas, lai atgrieztu cilvēkam veselību, tad redzams, ka S. Zeņinam un P. Garjajevam ir metodoloģiski vienāda pieeja veselības problēmām.
(Atcerēsimies, ka P. Garjajevs runā par hēlija neona lāzera spēju nolasīt ģenētisko informāciju no organismiem, šūnām, DNS, RNS un olbaltumvielām. Šī ģenētiskā, fotonu spinu informācija pēc tam tiek pārveidota elektromagnētiskā izstarojumā, saglabājot ģenētisko informāciju. Tālāk ģenētiskā informācija tiek ievadīta recipienta organismā, viņa šūnu iekšējā šķidrumā. Uz šīs bāzes tiek realizēta programmējama veselības stāvokļa vadība un korekcija, piemēram, slimam vai vecam cilvēkam).
Cilvēks nāks pie ārsta, lai viņu noskaņotu uz veselību un jaunību. Šāda pieeja ārstēšanai raksturīga informatīvajai medicīnai, kas jau sākusi attīstīties un kurai pieder nākotne. Pēc profesora S. Zeņina domām mēs stāvam uz divu medicīnas novirzienu – tradicionālās un informatīvās medicīnas apvienošanās sliekšņa, kas novedīs pie fundamentālās medicīnas (4).

5. Ūdens šūnu uzbūve

Ūdens strukturālo stāvokļu un tā atmiņas mehānismu pētījumi lika zinātniekiem izdarīt secinājumu, ka tieši ūdens šūnveida uzbūve bija šūnveida organismu rašanās pamatā. S. Zeņins salīdzina ūdens šūnu ar organisma šūnu un uzskata, ka var runāt par ūdens šūnveida uzbūvi. Ūdens matricā jau ir ielikts viss, kam jābūt dzīvajā šūnā. Ne velti Leonardo da Vinči teica, ka dzīvība ir apgarots ūdens. Pēc S. Zeņina domām, šūnu organismiem dzimstot, nevis šūna piepildījās ar ūdeni, bet ūdens, kam jau bija šūnveida struktūra, pats savāca nepieciešamos dabiskos organiskos savienojumus savu šūniņu stabilas eksistences nodrošināšanai.

Ūdens spēju nodot izmaiņas šūnu struktūrā no klastera klasterim S. Zeņins saista ar turpmāko dzīvo organismu šūnu spēju vairoties. Tikai ūdenī vairošanās notiek nevis ar dalīšanos, bet ar klasteru struktūras izmaiņām mijiedarbības ceļā un nododot informāciju, t.i., jaunu ūdens šūnu rašanās reduplikācijas ceļā (divkāršošanās, precīza informācijas kopēšana un tālāk nodošana).
Zinātnieks konstatē, ka bez spējas vairoties ūdenim piemīt tādas fundamentālas bioloģisko dzīvības formu īpašības kā variabilitāte (mainīgums) un iedzimtība (atmiņa). Īslaicīgas izmaiņas šūnas apvalkā, kas neskar tās iekšējo struktūru, S. Zeņins salīdzina ar spēju piemēroties apkārtējās vides izmaiņām. Ilgāka laika iedarbības rada neatgriezeniskas struktūras elementu iekšējā izvietojuma izmaiņas ūdens šūnās, t.i., notiek pilnīga ūdens pārvēršanās vai sava veida "sugas maiņa", lai nodrošinātu "izdzīvošanu" mainīgos apstākļos, kas ir salīdzināms ar variabilitātes procesu.

Novērojot iedarbības, kas maina ūdens struktūru, S. Zeņins varēja izdarīt šķietami paradoksālus secinājumus. Zinātnieks apgalvo, ka šādiem strukturāliem pārkārtojumiem svarīgāka ir nevis stipra, bet supervāja iedarbība, kad svarīgs ir nevis iedarbības enerģijas lielums, bet punktu daudzums un atlase, kuros notiek iedarbība. Šajā sakarā nevar neatcerēties lielā Lao Czi vārdus par to, ka vājais uzvar stipro un klusais uzvar skaļo.
Šo secinājumu apstiprina arī V. Kaznačejeva, L. Mihailovas, F. Poppa pētījumi. Pēc viņu domām svarīga ūdens īpašība ir tāda, ka gaismas iedarbībā notiek pastāvīga elektronu ierosināšana. Elektroni tiek ierosināti un spontāni atgriežas iepriekšējā stāvoklī, emitējot enerģijas kvantu (fotonu). Citiem vārdiem, metaforiskā nozīmē var teikt, ka ūdens ir "gaismas nesēja vide" vai "koncentrēta gaisma".

Nobeigums
Novērtējot veikto pētījumu rezultātus no filozofisku vispārinājumu līmeņa, S. Zeņins izdara ievērojamu secinājumu:
"Informācija, aktīvi pārvietodamās caur materiālo sistēmu informatīvajiem fāzu stāvokļiem visā pasaulē, ar informācijas garu cauraužot visu esamību, pārvērš to par vadāmu pastāvošo pasauli.

Vienotas savstarpējas informatīvas saistības atklāšana starp materiālo sistēmu informatīvajiem fāzu stāvokļiem ļauj apgalvot, ka pasaules vadīšanā piedalās jebkura apziņa, kuras informatīvā darbība pievienojas vienotajai pasaules energoinformatīvajai sistēmai (vienotajam energoinformatīvajam laukam).
Attiecinot uz cilvēku, tas nozīmē: tāpat kā informācija no vienotā informatīvā lauka ietekmē un arī vada cilvēku no ārienes, tāpat katra cilvēka domāšanas process, kas iemiesojas pilnīgi materiāli, spēj nodot informāciju un caur vienoto informatīvo lauku ietekmēt jebkuru ar šo lauku saistīto objektu.
Informatīva mijiedarbība ir savstarpēji nosacīta apmaiņa ar informāciju. Tātad pēc informatīvās ietekmes uz pasauli cilvēks parādās kā dievišķas būtnes daļa.
Gara un matērijas savstarpējās saistības problēma gandrīz pilnīgi ir atrisināta. Pasauli vada saprāts, arī mūsu saprāts. Notiek savdabīga daudzu līmeņu pašpārvalde pār materiālo pasauli, kad katrs līmenis vienlaikus ir kā dievišķs attiecībā pret zemākiem līmeņiem, tā arī paralēli pakļauts Saprātam augstākos līmeņos.

Filozofiski metodoloģiska materiālo sistēmu informatīvā fāzu stāvokļa atklāšanas analīze, ņemot vērā jaunākos dabaszinātņu priekšstatus fizikas, ķīmijas un bioloģijas zinātnēs, atklāj, ka modernā zinātniskā pasaules aina rāda mūsu esamību kā informatīvi vadāmu materiālo pasauli, kas pēc savas struktūras ļauj realizēt bezgalīgu tās izzināšanu jebkuram tādam savam saprātīgam objektam, kurš sasniedzis atbilstošu attīstības pakāpi, t.i. tādam, kurš apzinās savu pievienošanos vienotajam materiālo sistēmu informācijas laukam."

Gudrības Valdoņu Mācība par saskaņu ar dabas spēkiem
Jūs zināt, ka jūsu pasaule ir atspoguļota pasaule. Jūsu pasaule paklausīgi atspoguļo visas domu formas un veidolus, kas dzimst cilvēciskajā apziņā. Tāpēc, ja jūs pastāvīgi būsiet saskaņā ar Dievišķo pasauli, tad tas noteikti radīs atspoguļojumu jūsu pasaulē.
Iemīļotais Sen Žermēns 2007. gada 24. decembrī

… pieņemiet par likumu kaut vai reizi dienā palikt vienatnē un mēģināt paaugstināt savu apziņu līdz iespējami augstākam līmenim, kad izzūd rosīgās domas, kad attālinās nepilnīgās jūtas un jūs izjūtat Mūžības elpu, aprimumu un mieru. Sākumā jums būs ļoti grūti sasniegt to, jo viss, kas ir jūsu apkārtnē, pārāk kontrastē ar Dievišķo apziņas stāvokli. Viss, kas ir jūsu apkārtnē, mēģinās jums traucēt saskarties ar Mūžību. Tomēr jūs varat turēt prātā priekšstatu, ka līdz ar to, ka jūs paaugstināt savu apziņu un paaugstinās jūsu vibrācijas, jūs kļūstat spējīgi pārnest jūsu pasaulē pilnīgas Dievišķas vibrācijas. Tāpēc jūsu darbs – tas ir darbs nevis sev, ne sevis paša pilnveidošanai, bet tas ir darbs visam Visumam. Jūs strādājat Dievam.
Kungs Lanto 2008. gada 22. jūnijā

Tātad, kā mēs redzējām, šajā lekcijā sniegtie ūdens īpašību pētījumu rezultāti, ko ieguvuši Krievijas un citu valstu zinātnieki, ļāvuši viņiem izdarīt pilnīgi negaidītus secinājumus. Pēc būtības zinātnieki pētīja ūdeni, bet atklāja Dievu un cilvēku kā Dieva daļu. Pētīja ūdens struktūru un īpašības, bet nāca pie atziņas par daudzu līmeņu saprātīgas pasaules vienotību un veselumu,  kas spējīga uz pašpārvaldi, par visa dzīvā savstarpēju saistību un savstarpēju atkarību un par bezgalīgas izzināšanas iespēju.

Literatūra:
1.Слесарев В.И. Отчёт о выполнении НИР по теме: «Воздействие фрактально-матричных транспарантов «Айрес» на характеристики структурно-информационного свойства воды». – СПб, 2002.
2.Энергоинформационная медицина [Электронный ресурс] / Интервью с Зениным С.В. о свойствах воды. – Электрон. данн. – Режим доступа:
http://energymedicine.oost-west.com/page…, своб. – Загл. с экрана.
3.Живая вода [Электронный ресурс] / Память воды. – Электрон. данн. – Режим доступа: 
http://www.wateroflive.ru/pam.php, своб. – Загл. с экрана.
4.Обыватель – страж здравого смысла [Электронный ресурс] / Засельский В.И. Н2О – камертон жизни.  – № 7. – Электрон. данн. – Режим доступа: 
http://www.obivatel.com/artical/207.html, своб. – Загл. с экрана.

Lekciju ciklu par tēmu "Dievs un zinātne" sagatavojusi
 pedagoģisko zinātņu doktore, profesore M. Skuratovska(sun)