pirmdiena, 2013. gada 11. februāris

TU ESI VAIRĀK KĀ JEBKURŠ EŅĢELIS....




Es redzu engeljus katru dienu , fiziski, un tie ir briinishkjiigi. Tachu jums ir dveesele, kura ir veel skaistäka par jebkuru engjeli. Katrs no mums ir Dieva beerns, vienalga, kurai religjijai jüs ticat vai piederat. Dievs müs tik ljoti miil, ka ir däväjis ikvienam no mums savu dievishkjo dzirksti no sevis. Shii dievishkjä dzirksts ir müsu dveesele.
Dazhkärt man ir ljauts redzeet cilveeku dveeseli. Un kad es käda dveeseli redzu,man burtiski vai aizraujäs elpa, jo tä ir tik skaista. Godiigi sakot, manuprät ,to nemaz nevar aprakstiit un es veeljoprojäm mekleeju värdus ,lai sho skaistumu izteiktu.
Apmeeram pirms gada biju apciemot savu mäti, kura viena laukos dziivo. Nu jau vinjai ir päri 80. Kopsh es säku par to stästiit, ko es jau no dzimshanas un visu dziivi speeju redzeet arii mana mäte uzzinäja par mani daudz vairäk. Es biju ljoti prieciiga,kad vinja ieradäs uz manas grämatas prezentäciju.
Tajä dienä mees bijäm izgäjushas kopä iepirkties, aizgäjäm uz restoränu paeest pusdienas un peec atgrieshanäs mäjup pavadiijäm laiku vinjas dziivojamä istabä. Kad es peec käda briitinja aizgäju uz virtuvi,lai uztaisiitu mums teeju, engelis Hosus klauveeja pie loga un piebiedrojäs man. "Dievs veeläs tev ko iipashu parädiit", vinjsh man teica, "palükojies istabä". Ätri aizgäju liidz istabas atveertajäm durviim un ielükojos . Mana mäte guleeja cieshi aizmigusi kamiinkreeslä. "Vinja izskatäs pavisam miermiiliiga tur guljot", bez värdiem teicu engelim Hosus. Vinjsh aicinäja mani lükoties atkal. Kad skatijos uz savu mäti un par to domäju, cik ljoti vinju miilu, piedziivoju negaidiitu pärsteigumu.
Vinjas sargengelja gaisma kljuva pavisam spozha un tai pat laikä manas mätes dveesele pieceeläs pussedus vinjas kjermenii. Vinja spiideeja ljoti ljoti gaishi, veel gaishäk kä pats sargenjgelis vai käds cits engelis. Dveeseles gaisma ir kristälskaidra. Neviena pasaules gaisma neliidzinäs ne tuvu dveeseles gaismai,pat ne lieläkajam, spozhäkajam dimantam, dveeseles gaisma tiek caurstarota ar Dieva gaismu. Man ir jautäjushi vai tä gaisma, kuru redzu lükojoties uz dveeseli ir tik spozha,ka aciim säp. Tachu diivainä kärtä tä nemaz nesäp.
Dveeselei bij manas mätes kjermenja teels un forma ,bet vinja bij lieläka. Shajä briinishkjiigajä , starojoshajä un kristälklärajä bütnee vareeju noveerot manas mätes cilveecisko teelu. Bet tas bij pilniigs, perfekts, jaunekliigs kjermenis, ne tas vecais un trauslais kjermenis, kursh guleeja kreeslä. Tas bija neticami skaisti manas mätes teelu redzeet, kursh visädä zinjä izskatijäs tik jauns un pilniigs.No redzeetä biju dzilji aizkustinäta.
Man shkjiet, ka tai dienä mätes dveesele man tika parädiita, jo es to palüdzu. Daudzus gadus ieprieksh man tika parädiita teeva dveesele,kad vinjsh guleeja uz mirshanas gultas.Un es vienmeer cereeju un lüdzu ,ka kädu dienu vareeshu redzeet arii mätes dveeseli.
Vinjas dveesele aizpilda ik katru kjermenja daljinju. Nav nevienas kjermenja vietas,kura netiktu apgaismota ar dveeseles gaismu. Tas ir tik grüti to aprakstiit un paskaidrot. Vinjas dveesele ir maza, bet tai pat laikä milziiga. Vinjas dveesele ir Dieva dzirksts un tä ir pilniiga un neaprakstämi skaista. Es nedriikstu redzeet katra cilveeka dveeseli. Visä dziives laikä esmu redzeejusi vairäkus simtus dveeseles un päris tükstoshus esmu redzeejusi tikai ätri paviidam ,kad dveesele no kjermenja ir pakäpusies uz äru. Esmu dzilji aizkustinäta un jütos pagodinäta,pat ja driikstu tikai vienu acu mirkli lükoties uz kädu dveeseli. Tä ir milziiga privileegjija.
Manuprät dveeseles man tiek rädiitas, lai es sho informäciju varu nodot täläk. Lai varu civeekiem paliidzeet noticeet,ka vinjiem ir dveesele. Man jautäja, kä es zinot,ka katram ir dveesele.
Mana atbilde , varbüt jums tä neliksies apmierinosha, ir sekojosha. Pie katra cilveeka es redzu sargenjgjeli. Shis sargenjgelis ir jüsu dveeseles "durvju sargs". Un Dievs jums nebütu däväjis sargengjeli,ja jums nebütu dveeseles. Man ir stipra ticiiba. Protams tas man paliidz visu laiku redzeet engeljus fiziski vai dveeseles. Katram ir dveesele, to es zinu, pat tad,ja nevaru jums to pierädiit.
Tä kä mums ir dveeseles, kuras ir Dieva liidziibä radiitas, esam kas vairäk kä jebkursh enjgelis. Engjelji ir Dieva radiiti,tachu vinjiem nav dveeseles. Mees esam Dieva beerni.
Engjelji miil atrasties müsu klätbütnee, jo mums ir dveesele. Kad engjelji ir pie mums , lai arii cik nepilniigi mees varam justies, vinji atrodäs Dieva klätbütnee. Mees iemiesojam sevii Dievu.
Man tas shkjiet neticami. Aizdomäjieties. Dievs ik katram no mums ir däväjis daljinju sevis. Es neesmu iisti pärliecinäta vai cilveeki to ir aptveerushi, cik briinishkjiigi tas ir.
Lorna Byrne