pirmdiena, 2013. gada 4. februāris

Tempļu priesterieņu deja - Mandala



Tempļu priesterieņu deja – Mandala – ir sena tempļu deja, kura gadu tūkstošiem tikusi nodota un mācīta tikai izredzētām un augstdzimušām sievietēm. Zināšanas par šo sakrālo deju, kas atraisa sievišķās enerģijas, pirms salīdzinoši nedaudz gadiem kādā meditācijā saņēma viena sieviete, kura pati jau daudzus gadus (un dzīves) praktizēja jogu un deju. Šobrīd tā tiek nodota un mācīta visām sievietēm, kas to vēlas un tā „atnāk” tieši tad un tur, kur tā visvairāk nepieciešama un kur ir sievietes, kas ir gatavas to pieņemt un mācīties.
Deja Mandala - tā ir meditācija kustībā, jogas (tās plašākā nozīmē, tie nav sarežģīti vingrojumi, bet filozofija) un dejas harmonija. Tā ir joga un dejas terapija vienlaicīgi. Lai dejotu šo tempļu deju, nav nepieciešamas nekādas priekšzināšanas dejošanā, jogā vai citā tehnikā, šīs tehnikas būs pa spēkam katrai sievietei.
Deja nav domāta skatuvei, bet tas ir personisks rituāls – vienkāršu, vijīgu, secīgu kustību tehnika, kuras laikā dejojot tiek atmodināta un atbrīvota enerģija, kas vēlāk harmoniski tiek izplatīta pa ķermeni un novirzīta sev tuvajiem cilvēkiem, attiecību harmonizēšanai, mērķu sasniegšanai un citiem aspektiem, lai īstenotu sievietes kā mīlestības avota sūtību.
Kad? Sestdienā, 2013.gada 16.februārī,
Kur? Vaives pagastā, Krīvos (2 km no Cēsīm), Līvu pamatskolas bērnudārza zālē.
Cikos? plkst. 16.00 – 18.00 (Ierašanās 15 min pirms nodarbības)

Nodarbības valoda: krievu
Dalības maksa: 5.00 Ls
Pieteikšanās: līdz 14.februārim - laura.balina@gmail.com, 26321109.

Nodarbības paredzētas 2 daļās, teorētiskajā un praktiskajā..


Iepazīšanās nodarbības saturs
1.daļa – Seminārs
{   Kas ir seno tempļu dejas un to būtība un sūtība?
{   Par sievišķību un sievietes iekšējā spēka fenomenu.

2.daļa – Izdejosim Tempļu deju – Mandalu.

Regulāri praktizējot šo deju jūs:
{   Atvērsiet savu sievietes būtību un sajutīsiet sevī Dievieti;
{   Pareizi izkārtosiet enerģiju visos līmeņos;
{   Normalizēsiet svaru un ķermeņa proporcijas, atjaunosiet hormonālo fonu;
{   Transformēsiet zemapziņā esošās pagātnes negatīvās programmas;
{   Novērsīsiet fiziskos blokus un emocionālo nospiestību;
{   Mācīsieties izjust baudu un prieku seksuālajās attiecībās.


Papildus par nodarbību un ieteikumi:

{   Uz dejām ieteicams gatavoties laikus – tie ir MŪSU svētki - lai mēs justos maigas, skaistas, pārliecinātas un sievišķīgas – kā Dievietes:
o        līdzi ņemiet apģērbu - garus, ērtus svārkus (būtisks nosacījums sievišķības izjušanai), ja iespējams un vēlēšanās sievišķīgu, ērtu topiņu.
o        jāuzkrāsojas, ja vēlēšanās un iespējas.
o        paņemiet rotas, kas Tev liek justies skaistai, maigai un sievišķīgai – auskarus, krelles, ziedus matos vai ko piespraust pie apģērba.
o        Kājās var vilkt vingrošanas čībiņas vai zeķītes, vai dejot basām kājām.
{   Uz nodarbību līdzi jāņem vingrošanas paklājiņš.
{   Nodarbības notiks krievu valodā, bet pasniedzēja ļoti labi saprot latviešu valodu, tāpēc neskaidrie termini tiks iztulkoti/izskaidroti arī latviski, kam būs tāda nepieciešamība.

Nodarbību  vada:  Olga Aboliņa
Olga dzīvo Rīgā. Viņa ir mācījusies senajos tempļos, garīgajos centros Grieķijā (Atēnās), Spānijā, Āzijas svētajās vietās, Altajā. Ir iepazinusi senās tibetiešu mācības „Kundalini - Tantra’’ noslēpumus un senās filosofijas Radža - Joga viedumu, praktizējot šīs zināšanas savā dzīvē un dodot tālāk citiem.
Izmantojot un izpētot visas šīs zināšanas, Olga izstrādājusi unikālu apmācību programmu – pareizi apkopojot un kombinējot dažādas tehnikas un prakses – sievietes skaistumam un jaunībai. Tā balstīta vispirms uz sevis iekšēju izzināšanu, izprašanu un atraisīšanu dažādos veidos. Tajā skaitā ir: bioenerģētiskā aizsardzība sievietēm, tempļu dejas, īpaša sieviešu joga ar īpašiem vingrinājumiem stresa mazināšanai, intīmo vingrojumu elementiem u.c. 
„Sievietes laimes pamatā ir pati sieviete”