sestdiena, 2013. gada 16. februāris

Dienas doma


ahttp://www.urantija.lv/lv/dienasd/

12. februāris    
 Dzīve sastāv no bezgalīgas prieku un bēdu maiņas. Tas dzīvei piešķir šarmu. Bet var rasties arī zināmas grūtības.
ES to tev ilustrēšu ar piemēru.
Ja kāds ir vesels, tad viņš iet caur dzīvi, daudz nedomādams par lielo dāvanu, kāda patiesībā ir veselība, respektīvi, vispār pat nepriecādamies par to.
Tieši pretēji. Viņš var būt vesels kā rutks un tomēr no rīta līdz vakaram bēdu un rūpju nomākts.
Ja šim cilvēkam tagad atgadās nelaime, piemēram, viņš zaudē spēju staigāt, viņš kļūst vēl bēdīgāks. Bet, tā kā viņš grib atkal kļūt vesels, tad pieliek vislielākās pūles, lai to panāktu, un pēc kāda laika atkal ir spējīgs skriet.
Vispirms ar kruķiem. Tad gan grīļodamies, bet bez ārējas palīdzības. Un galu galā viņš var atkal staigāt tāpat kā agrāk.
Tagad viņš ir atguvis to pašu stāvokli, kāds bija pirms nelaimes gadījuma. Bet tagad viņš ir starojoši laimīgs un jūtas tā, it kā būtu ieguvis ko ļoti lielu. Ko mums māca šis piemērs?
Izšķirīgais dzīvē ir apziņa. Ja tu saproti, ka tā ir dāvana, kas pavada tavu dzīvi, šī zināšana piepilda tevi ar svētlaimi un atbrīvo no pasaulīgo prieku un bēdu važām.
Jo, kur ir mūžīga svētlaime, nevar būt vietas pasaulīgajiem priekiem un bēdām. Tā ir lielā brīvība, kas mīt tevī.

13. februāris    
 Jūs sakāt: "Nauda valda pasauli."
ES turpretī jautāju: "Cik ilgi?"
Nauda ir stipra enerģija. Nauda ir nepieciešama dzīvei - it īpaši Rietumu zemēs.
Bet jūs naudai piešķirat pārmērīgi lielu nozīmi. Jūs pat ticat, ka nauda dara laimīgu.
Tas ir sevišķi traki.
Nauda nedara laimīgu, bet tieši pretēji - bieži dara nelaimīgu.
Daudzējādā ziņā bagātiem cilvēkiem ir grūtāka dzīve nekā nabagajiem. Lai gan liekas, ka ir tieši pretēji. To dara maija (ārējā pasaule), lielā krāpniece, kas jūs maldina un aizplīvuro jums īsto sakarību.
Protams, bagāti cilvēki var iegādāties lielu māju, ērtu auto un komfortablu iedzīvi. Atvaļinājumu viņi var pavadīt tālās, krāšņās vietās. Un viņi var nodarbināt tik daudz cilvēku, cik vēlas.
Tas viss var skanēt ļoti skaisti un vilinoši. Bet bagātība rada lielas briesmas, jo tā ātri var tevi novērst no tavas iekšējās dzīves. Tāpēc bagāti cilvēki viegli kļūst nabagi. Ārēji viņiem vēl joprojām ir viss, turpretī iekšēji viņi jūtas auksti un tukši.
Šo auksto tukšumu var aizpildīt tikai ar mīlestību un labestību. Bet tieši tās bagātajiem bieži trūkst.
Mīlestība un labestība nav atrodama naudā un ārējā laimē, kā šodien mēdz mācīt, bet gatavībā ziedoties un ciešanās, kam Dievs dod jēgu.
Vai tu esi bagāts vai nabags - baudi savu dzīvi, aizvien vairāk savas uzmanības lokā liekot nevis savas paša, bet sava tuvākā intereses.
Tuvākais, ko tu vari aplaimot, ir tava īstā bagātība. Enerģija, kas nekad nebeidzas.

14. februāris
Arvien no jauna ES apgalvoju, ka nenovīdība pieder pie tām īpašībām, no kurām tev jāturas tik tālu, cik vien iespējams.
Bet jūs pilnīgi pārprotat, ko ES ar to domāju.
Nenovīdība, par ko ES runāju, nozīmē, piemēram, to, ka kāds apskauž citu kontakta, pabalsta vai uzmanības dēļ, ko tas saņem no saviem vecākiem, draugiem, partnera vai Manis.
Šī skaudība jeb, precīzāk izsakoties, nenovēlība, agrāk vai vēlāk noved tevi problēmās un konfliktos, jo tā pieder pie fatālajām īpašībām, kas dvēseli it kā sadedzina.
Tāpēc pār šīm jūtām tev jāiegūst vara tik agri, cik vien iespējams, jo tās tevi var ļoti novājināt.
Pavisam cita greizsirdība ir tā, ar ko jums pastāvīgi ir darīšana, bet ko ES nedomāju. Tā ir greizsirdība, kas jūsu zemēs rodas morāles un ētikas trūkuma dēļ.
Piemēram, kādam ir milzīgs daudzums attiecību, pirms viņš iepazīstas ar savu pašreizējo partneri.
Līdz ar to viņš savu intimitāti ir dalījis uz visām pusēm, it kā tā būtu kaut kas publisks. Šāda uzvedība, protams, izraisa greizsirdību - ko pie jums, starp citu, lielā mērā noliedz.
Šo greizsirdību ES nedomāju, kad saku, ka tev jāturas tālu no skaudības, nenovīdības, jo ES nedomāju arī jūsu pašreizējās dzīves normas.
Jūsu attiecību forma izraisa sāpes. Greizsirdība ir tikai daļa no tām.
ES vienmēr atkārtoju: nešķiries no partnera, lai kas notiktu. Ar šķiršanos tu nodari tik daudz ļaunuma, ka reizēm ar vienu mūžu nepietiek, lai aizdziedētu brūces.
Bet, no otras puses, jūsu attiecībās daudzos gadījumos valda tik liels egoisms, ka daži cilvēki patiešām tikai šķiroties var izglābties no sava partnera patvaļas vai pat brutalitātes.
Attīsti tuvību Dievam. Ļauj augt mīlestībai savā sirdī vairāk un vairāk. Atkārto Dieva vārdu (27.II). Turies pie Maniem pamatnoteikumiem morālē un ētikā, un tu būsi svētīts ar īsto partneri un apmierinātu dzīvi.