pirmdiena, 2013. gada 4. februāris

Dienas doma


http://www.urantija.lv/lv/dienasd/

30. janvāris
Šodien jūs godināt ķermeni kā Dievu. Tas ir realitātes izkropļojums, kas jūs ir novedis strupceļā, kur jūs atrodaties.
Ķermenis nav Dievs, bet ir Dieva templis. Tev nav jāgodina akmens, kurā ir izcirsta Dieva seja.
Turpretī tev jāgodina Dievs, ko simbolizē akmens, jo izcirstais tēls uz Viņu tikai norāda.
Ķermenis ir augsti diferencēta mašīna. Tas ir brīnumdarbs.
Tā kā jūs ar savu apziņu neesat spējīgi izšķirt, ES esmu atnācis jūs mācīt, kas ir Dievs, kas esat jūs un kāda nozīme piešķirama jūsu ķermenim.
Uzlūko ķermeni kā Dieva vārdu, kas kļuvis par miesu. Skaties uz to kā uz Dieva templi, kas tev jākopj un jālolo, lai būtu Dieva cienīgs.
Taču nesamaini templi ar tā viesi, dvēseli.
Tu tik palūko, cik nepieklājīgs esi, ķermeni uzskatot par Dievu vai dvēseli. Vienreiz tu sajauc māju ar tās īpašnieku, otrreiz ar īrnieku.
Tāpēc nav nekāds brīnums, ka tā vietā, lai atrastu īpašnieku, tikai skrien pret sienu.

31. janvāris                
Šodien ir janvāra - stipra mēneša - pēdējā diena. Visi ziemas mēneši ir stipri - decembris, janvāris, februāris, marts.
Dažkārt jums ir lielas grūtības ar pasauli, jo bieži vien lietas apstākļus jūs redzat pavisam citādus, nekā tie patiesībā ir.
Jūs mīlat vasaru un bēgat no ziemas tāpat kā jūs kafiju mīlat un no meditācijas bēgat. Turklāt jūs stiprina šis un jums garšo tas spēks.
Sauli, Sūrju, Indijā ar pilnām tiesībām pielūdz kā Dievu. Saule ir simbols kalpošanai un niškāma karmai (nesavtīgai darbībai), kad negaida savas darbošanās augļus.
Saule dod, dod, dod. Tā negaida pateicību. Nekādu pretpakalpojumu. Nekādu "dāvanu pretī". Saule dod, jo došana ir visa tās būtība.
Bet tas, kas ir apdāvināts par daudz, kļūst kūtrs. Tautas, ko Saule lutina, parasti ir kūtras. Tās bēg no darba, bēg no atbildības, bēg no cīņas par patiesību un attīstību. Kas ir kūtrs, bet tomēr grib tikt uz priekšu, agrāk vai vēlāk nonāk izšķirīgos krustceļos: vai nu piespiest sevi strādāt, vai riskēt pazaudēt satju (patiesību) un dharmu (godīgumu). Ko tu no tā visa mācies?
Neuzticies šķietamajam. Neļauj sevi iepīt maijā (ilūzijā).
Neizvairies ne no kādām grūtībām, jo tās tev liek kļūt stiprākam, kā dēļ tu vari pastāvīgi dzīvot satjā un dharmā un pieredzēt patiesu žēlastību.

1. februāris                
Esi uzmanīgs ar visu informāciju, ko tu iegūsti. Senie romieši bija gudrāki nekā jūs. Viņi zināja informācijas nozīmi. Aiz visa, ar ko viņi saskārās, viņi saskatīja dievus, kurus tādēļ cienīja.
Jūs šodien redzat tikai matēriju, kas jūs ļoti ierobežo.
Tādēļ atceries jēdziena "informācija" etimoloģisko sakni. Tā nāk no latīņu darbības vārda "informare", kas nozīmē "iekšēji veidot".
Katra informācija veido tavu prātu. Tādēļ pievērs uzmanību tam, kur, ar kā starpniecību un no kādiem avotiem tu saņem savu informāciju.
Daudziem cilvēkiem patīk sensācijas, spēcīgas izjūtas un negatīvais. Turies tālu no viņiem. Tavā dzīvē viņi ienes vienīgi nemieru.
No tādām pozīcijām novērtējiet visus savus preses izdevumus un citus informācijas avotus ar vislielāko skepsi. Gandrīz visi tie ir virzīti uz kaut ko citu, nevis uz to, lai tavu prātu veidotu pozitīvi.
Rūpējies, lai tava iekšējā dzīve būtu tādā formā (arī šeit parādās tas pats "informare"!), ka tu pie Dieva turies.
Un Viņš tev saka, ka pasaule ir radīta laba. Ka visas "sensācijas" aizskar tikai pašu virsējāko virspusi, un ka tu un pasaule patiesībā balsties uz visdziļāko mieru un laimi.
Vai tu šo mieru vari izturēt?
Ņem vērā, ka tas ir izšķirīgais jautājums. Tā ir visa problēma.

2. februāris                
Depresija šodien ir dienas kārtībā.
Daudzos gadījumos depresija apliecina bīstamu attālinātību no Dieva.
Ir cilvēki, kuriem šī slimība uzbrūk tik smagi, ka viņiem jāmeklē speciālista palīdzība. Ir labi, ka viņi to dara, jo tā viņiem palīdz un māca pazemību tāpēc, ka viņi uzzina, ka ne visu var izdarīt ar paša spēku.
Tiem, kas nemeklē palīdzību, vajadzētu koncentrēties uz Dievu.
Jums regulāri jālūdz, jāmeditē (25. VII) un jāatkārto Dieva vārds (27.11).
Turklāt jums jālūdz Dievam pacietība un spēja izturēt.
Pilnīgi noteikti Viņš atbildēs uz jūsu lūgumu. Taču jums jāpieliek pūles.
Salikt rokas klēpī un teikt tik skaisti, kā jūs to mēdzat: "Lai mīļais Dievs ļauj kļūt par labu cilvēku", nav izturēšanās, kas dod palīdzību. Tādēļ jums no savas puses jāpieliek pūles, lai iegūtu palīdzību - vai nu no savas iekšienes, vai no kāda speciālista jāuzzina, ko darīt, t.i., jums jāaptver, jāizprot un jāgrib sajust, ka ES vienmēr esmu jūsu tuvumā.
Tās ir vislabākās zāles - arī pret depresiju.