pirmdiena, 2013. gada 11. februāris

Permakultūra, veselīga pārtika, sēklu apmaiņa

Sestdien, 16. februārī vērtīgs pasākums tiem, kuri interesējas par veselīgu dzīvošanu - gan tiem, kuri dzīvo laukos un nodarbojas ar lauksaimniecību, gan arī tiem, kuri vēlas iegādāties šādi audzētu pārtiku.
Mājaslapā vēl daudz citas saistošas informācijas.
http://ekovirtuve.lv/
 
 
Sestdienā 16. februārī Sandra Stabinge un Latvijas Permakultūras biedrība organizē pasākumu, kura galvenais mērķis – krāt un apmainīties ar zināšanām permakultūrā un neparastā saimniekošanā. Savstarpēji dalīsimies ar risinājumiem, kuri strādā, un idejām, kuras ir vērts izmēģināt.
9:00 – 17:00 Ekovirtuves jaunajās telpās Bieķensalas ielā 2a (netālu no Mūkusalas ielas, Rīga Plaza).
Diskusija (no 10:00) + sēklu maiņa + savas produkcijas tirdziņš.Programmā:* mulčēšanas nianses (tajā skaitā kartupeļi salmos), * putnu traktori un citi putnkopības smalkumi, to iekļaušanās kopējā saimniecības sistēmā, * paugurdobes (veidošana, piemēroti augi, un daudzgadīgo nezāļu menedžments), * ja pietiks laika – ieskats par mežu dārziem, veģetārijiem, aleju dārzkopību un ekobūvniecību (ļoti iespējams, ka šīs tēmas būs jāatstāj nākošai reizei)
Mēs, Ilze Mežiniece, Artūrs Polis, Gundega Jēkabsone un Sandra Stabinge sagatavosim prezentācijas par minētajām tēmām, semināra laikā pārējie dalībnieki papildinās tēmu ar savu pieredzi, to apkoposim un publicēsim Gudrību krātuvē. Tā, lai vasarā var izmēģināt un nākošziem papildināt ar jaunu pieredzi, vēl gudrāku, vieglāku ērtāku..:)
Būtu ļoti labi, ja dalībnieki arī gatavotos semināram – paņemtu fotogrāfijas, pierakstus, lai visi varam maksimāli lietderīgi izmantot laiku.
Ja vēl neesi dzirdējis par šeit minētām tēmām, silti iesaku palasīt šeit:http://www.ekovirtuve.lv/vvs/ – šo mājaslapu centīšos vēl papildināt līdz 13. feb.Grāmata “Gudrs sakņu dārzs”, Nikolajs Kurdjumovs, maksā 2,50 Ls http://www.zvaigzne.lv/lv/gramatas/katalogs/product.php?prod_id=67024
No semināra dalībniekiem varētu sagaidīt ziedojumu vizmaz 2 Ls (naudā vai graudā, ja ir kvalitatīva produkcija). No šīs naudas segtu vienkāršas pusdienas, plus tējas un ceļa naudu lektoriem.
Pieteikšanās līdz 13. februārim!
 
šeit: https://docs.google.com/a/ekovirtuve.lv/forms/d/1HoMAClsH5thBoOg3h1TBxEJUkBX6MWda7gw5jIxXOeU/edit