pirmdiena, 2013. gada 18. februāris

Brauciens uz Sibīriju 2013.gada jūnijā


Pirmie iespaidi par plašās Krievzemes ārēm 

Sibīrija ir ļoti ekstrē­ma. To sāku iepazīt 2012. gada augustā, kad devos uz Omskas apgabala Okuņevas ciemu. Braucot pa kārtīgi izdangātajiem lauku ceļiem, sapratu, kas ir Sibīrija – kā ievilku gaisu Omskā pie lidostas, tā izpūtu tikai Okuņevā. Mūsu dzimtenītes cilvēki aizbrauc
uz turieni, safilmē pažobeles un pasaka – “Redz, cik viņi slikti dzīvo!” Bet viss ir atkarīgs no tā, kā skaties uz lietām: kad divi vīri sēž uz mājas sliekšņa, viens redz dubļus, otrs – zvaigznes. To, ko tu gribi saskatīt, arī saskatīsi. 

Krievijā daba ir ļoti atšķirīga un iespaidīga. Nu, kaut vai skaistās, baltās bērzu birztalas! It kā dziesmas un pasakas ir dzirdētas, bet, kad pats ieraugi birztalas vairāku kvadrātkilometru plašumā, var saprast, kāpēc tās tik daudz apdziedātas. Ir arī stepes, milzīgi plašumi, kur tālu nav redzams neviens koks.


Kādi ir sibīrieši? 
Sibīrijas cilvēki ļoti atšķiras no tiem, kas dzīvo Latvijā. Mums šeit ir ļoti straujš laiks, tur dzīves temps ir pilnīgi citādāks. Mūsu cilvēki ir daudz vairāk vērsti uz materiālo nekā viņi. Nevaru izskaidrot, kāpēc un kā, bet tur ir ļoti pacilājoša gaisotne! Nekad agrāk nebiju tik daudz smējusies; mēs priecājāmies katru vakaru, dziedājām dziesmas. Cilvēki ir atvērti, gaiši un ļoti jauki. Par
Latviju viņi zina tik daudz, cik Latvija ir parūpējusies. Diemžēl Latvija par viņiem ir parūpējusies visai maz. Tur ir simtiem latgaliešu un arī citu latviešu ciemu, par kuriem mēs nezinām. 


Okuņeva mani nolika vietā, un droši vien pareizi, jo katram ir sava dzīve un ceļš, kas jāiet. Prom braucot emocijas tomēr ņēma virsroku. Taču es zināju – katra šķiršanās ir iespēja atkal jaunai tikšanās reizei. 


Kādas pēdas manī ir atstājusi Sibīrija? 


Atbraucot mājās, sajūsmināta visiem stāstīju par vienreizējo Sibīriju un, ka nav ko darīt Rietumos, kur viss salikts pa plauktiņiem. Sibīrijā nav tās disciplīnas un ir grūtāk plānot, jo daudzas lietas notiek vai nenotiek tāpēc, ka tām jānotiek vai
nav jānotiek. Es braucu ar gaišu attieksmi, un viss arī labi notika, turklāt ieguvu īstus draugus. Cilvēki ir brīvāki un ciešāk saistīti ar dabu – visuvareno spēku, kas diktē noteikumus, ar kuriem jārēķinās. Turienes milzīgie plašumi it visā – mežos, upēs un kalnos – ļauj vieglāk elpot, dara tevi pašu plašāku un maina uztveri. Pēc Sibīrijas vienkārši nevar palikt tāds pats kā agrāk. Nevajag  miljonus, lai būtu laimīgs, priecīgs un dzīvotu patiesi labi! Tā bija ļoti vērtīga un emocionāli bagāta dzīves skola.   

Vita Eglīte


Brauciens uz Sibīriju 

Šoreiz Sibīrijas izpēti sāksim ar Novosibirsku - Sibīrijas lielāko pilsētu un Krievijas trešo lielāko pilsētu aiz Maskavas un Sanktpēterburgas.
Tā atrodas Rietumsibīrijas līdzenuma dienvidaustrumos pie Obas
upes. Lielākais militārās rūpniecības, zinātnes un izglītības centrs. Tur
atrodas daudzas no labākajām Krievijas augstskolām un pētniecības institūtiem. 

Pēc tam - Okuņevas ciemats Omskas apgabalā. 
Tā ir vieta, kurā sākusies Radīšana. Tā ir brīnišķīga un gleznaina vieta, kas reizēm pārsteidz ar neparastām parādībām, izsaucot dziļus iekšējus pārdzīvojumus. Caur dabas spēku Radītājs katram liek ieskatīties savā iekšējā būtībā, to izprast un pārveidot.
Tādēļ šī vieta tiek izvēlēta ar nodomu.. 

Vērosim vietējās sakrālās vietas, lai gūtu baudu brīnišķīgajās dzīvās dabas oāzēs, lai pārņemtu patiesa garīguma iemiesošanās pieredzi. Svētvieta vienmēr ir bijusi un būs cilvēka prāta, apziņas un dvēseles labākā skola, ko katram sava mūža garumā ir iespēja apmeklēt. Tikai no katra paša atkarīgs ar kādu nodomu vai prātu mēs ejam pie svētvietas. 

Rīga – Novosibirska - Okuņeva – Omska - Rīga 

Ceļojuma laiks: 17 dienas no 17.06.2013 līdz 03.07.2013. 

Ceļojuma maksa: Ls 850 

Cenā iekļauts: Krievijas vīza ar apdrošināšanu, lidojumi Rīga-Maskava-Novosibirska, Omska- Maskava-Rīga. Autobuss no Novosibirskas lidostas uz viesnīcu un ekskursijas Novosibirskā. Autobuss no Novosibirskas uz
Okuņevu. Autobuss no Okuņevas uz Omsku un no viesnīcas uz lidostu Omskā. Dzīvošana Okuņevā viesu sētā Ладное подворье. Viesnīcas Novosibirskā un Omskā.

Cenā nav iekļauts: Ēdināšanas izmaksas. Brīvais laiks Novosibirskā un Omskā. Pārgājiena izmaksas. Ekskursijas Okuņevā (laivu, auto, autobusa un pavadoņa noma). Pirts, suvenīri u.tml. 

Maksājumu grafiks: 

Pirmā daļa:
Ls 356 - lai nodrošinātu vietu rezervāciju par norādīto cenu, iemaksa jāveic ne vēlāk kā līdz 15.03.2013. 


Otrā daļa: Ls 247– līdz 15.04.2013. 


Trešā daļa: Ls 247 – līdz 01.06.2013. 


Brauciena plāns: 

17.06.2013. vakarā plkst. 20:45 izlidošana no Rīgas uz Novosibirsku. 

18.06.2013. plkst. 8:00 ierašanās Novosibirskā, reģistrēšanās viesnīcā. No plkst. 15:00 pilsētas
pārskata ekskursija «Огни Новосибирска». 


19.06.2013. plkst. 10:00 ekskursija pa Akadēmisko pilsētiņu Novosibirskā. 


20.06.2013. plkst. 06:00 izbraukšana ar autobusu no Novosibirskas uz Okuņevu. Ierašanās
Okuņevā, reģistrēšanās viesu sētā Ладное подворье. 


No 20.06.2013. līdz 02.07.2013. atrodamies Omskas apgabala Okuņevas ciematā. Okuņevā - tikšanās ar pavadoni Dmitriju. 4 līdz 5 dienu tūrisma pārgājiens taigā uz Plato (sakrāla vieta, 18
km turp un tikpat atpakaļ, vienam virzienam - viena diena ceļā) ar nakšņošanu zem klajas debess - tūkstoš zvaigžņu viesnīcā. Ja kāds nevar noiet tādu attālumu, būs iespēja iznomāt mašīnu, kas aizvedīs pēc iespējas tuvāk vietai – Plato. Kā arī vienas no spēka vietām - priežu sila Тимиряк - apmeklējums. Vasaras atpūta pie Данилово, Линево, Щучье ezeriem. Babadži  šrams „Omkar Shiva Dham”. Iepazīšanās ar Okuņevasciemu un tā apkārtni, iespējama peldēšanās un laivošana pa upi Tara. Atkarībā no apstākļiem iespējami vēl divi pārgājieni uz spēka vietām. 


02.07.2013. plkst. 10:00 brauciens ar autobusu no Okuņevas uz Omsku. Brīvais laiks Omskā un nakšņošana viesnīcā. 

03.07.2013. atgriešanās Rīgā. 

Pēdējais brīdis, lai pieteiktos braucienam 20 cilvēku grupā par norādīto cenu – 15.04.2013. 

Ceļojuma maksa var mainīties, piesakoties pēc 15.04.2013., nenokomplektējoties pilnai grupai, mainoties nodokļu likmēm u.c. izmaksām. 

Informācija, pieteikšanās un maksājumu saskaņošana pa tālr. 29569420 vai e-pastu eglitevita@inbox.lv - Vita Eglīte, kā arī DVS Urantija telpās - pieteikšanās.