piektdiena, 2012. gada 3. augusts

Pirmā e-grāmatnīca Latvijā


«Jumavas grāmatnīcu» tīkls kļūst par pirmo e-grāmatnīcu Latvijā
No 2.augusta «Jumavas grāmatnīcās» būs iespēja iegādāties arī digitālās grāmatas, būs pieejams bezmaksas internets, datori un citi piedāvājumi. Lai lasītājiem sniegtu vēl plašākas iespējas, «Jumavas grāmatnīcas» turpmāk būs pazīstamas ar vienotu nosaukumu e-grāmatnīca «Jumava pluss».
Sociālo tīklu un jauno mediju iespējas ir mainījušas vidi, kurā lietotājs uzzina visu sev nepieciešamo arī par grāmatu jaunumiem. Tādēļ «Jumavas grāmatnīcu» tīkls piedāvā partnerības programmu e-grāmatnīca «Jumava pluss», kurā
klientiem būs iespēja iegādāties Latvijas izdevniecību digitālās grāmatas, grāmatnīcās būs pieejams dators, kurā atrast sev nepieciešamo informāciju, WiFi bezmaksas internets un citi papildu piedāvājumi.
Jaunā programma klientiem piedāvās vēl plašākas iespējas uzzināt par jaunumiem grāmatniecībā, iegādāties visu izdevniecību jaunākās grāmatas un iespēju būt tuvāk autoriem, izdevējiem un grāmatniekiem.
«Jumava pluss» mērķis ir veidot sociāli aktīvu vidi visu vecumu grāmatu lasītājiem un pircējiem. Tā būs vieta, kas senioriem pavērs jaunas iespējas un palīdzēs kļūt sociāli aktīvākiem, bērniem un jauniešiem veicinās lasīšanas popularitāti un mīlestību pret grāmatām.
Juris Visockis: «Ejot līdzi laika prasībām, ir pašsaprotami, ka veidojam plašāku piedāvājumu ar digitālām precēm. Grāmatnīcām kļūstot ne tikai par vietu, kur iegādāties grāmatas, bet arī piedāvājot lielāku pakalpojumu un piedāvājumu klāstu.»
Ar nosaukumu «Jumava pluss» turpmāk būs apvienotas grāmatnīcas «Jumavas grāmatnīca» Rīgā un «Aizkraukles grāmatnīca».
Jaunā e-grāmatnīca medijiem un interesentiem tiks prezentēta 2.augustā «Jumava pluss» grāmatnīcā Rīgā Dzirnavu ielā 73, kurā piedalīsies Latvijas Ārlietu ministrijas Īpašo uzdevumu vēstnieks jautājumos par latviešu diasporu Rolands Lappuķe, Latvijas vēstniece Gruzijā Elita Gavele, Latvijas vēstnieks Īrijā Pēteris Elferts, LNT pārstāvis Pāvils Raudonis, reklāmas aģentūras «Publicis Riga» direktore Andra Treibaha, u.c.
Pasākuma ietvaros plkst. 16.00 notiks Arvīda Deģa jaunās grāmatas «Marijas ielas koķetes» prezentācija, kura arī kā viena no pirmajām vispirms tika izdota digitālā formātā un tikai pēc tam pie lasītājiem nonāks arī drukātā versijā.
http://www.tvnet.lv/izklaide/gramatas/430616-jumavas_gramatnicu_tikls_klust_par_pirmo_egramatnicu_latvija