piektdiena, 2012. gada 3. augusts

Dzīve plūst kopā ar mīlestību: Berta Helingera sistēmiskā terapija, I līmenis


Dzīve plūst kopā ar mīlestību: Berta Helingera sistēmiskā terapija
I līmenis
 
(LAT) (teorētiskās un praktiskās nodarbības)
lektore Gunta Jākobsone
2012. gada 21., 28. augusts, 4., 11., 18., 25. septembris, 2. un 9. oktobris
plkst. 18.00-20.00
ziedojumi
Rīgā: Elizabetes ielā 2 - Pasaules tirdzniecības centrā, 214. telpa.
 
Metodes pamatlicējs B.Helingers apgalvo: "Jebkuras uzvedības, pat tādas, kas šķiet pavisam dīvaina, iemesls ir mīlestība. Arī visu simptomu apslēptais virzītājspēks ir mīlestība. Svarīgi, atrast to punktu, kur ir koncentrēta visa cilvēka mīlestības enerģija, jo tieši šeit atrodas gan viņa ģimenes problēmas sakne, gan tās atrisinājuma atslēga".
Strādājot kā psihologs-konsultants, bieži esmu saskārusies ar situāciju, ka klienta problēmu risinājums ir meklējams nevis viņa individuālajā pieredzē, bet gan dzimtas vēsturē. B. Helingera metode ļauj strādāt ar tādām problēmām kā pārmantotās jūtas, neapzinātās identifikācijas, destruktīvās zemapziņas programmas. Turklāt, kā tika minēts iepriekš, visa pamatā ir darbs ar mīlestību - tiek meklēta iespēja atjaunot pārrauto mīlestības plūsmu dzimtā.
Piedāvātais 10 nodarbību cikls sniegs iespēju dziļāk izzināt "savas saknes" - savu dzimtu, atklāt pārmantoto problēmu cēloņus un neapzinātos resursus. Nodarbības tiks balstītas uz individuālo un grupas praktisko darbu ar mērķi - personības izaugsme.
Tiks aplūkoti arī daži teorētiskie jautājumi:
1.      Dzimta kā sistēma un tajā pastāvošie likumi.
2.      Jūtu veidi (primārās, sekundārās un pārmantotās)
3.      Neapzināto programmu veidi.
4.      Dzīve kā mīlestības plūsma.
 
Lektore - Gunta Jākobsone
Praktiskā darba pieredzi uzsākusi kā biologs, absolvējot LVU Bioloģijas fakultāti. Strādājot skolā, interesi par dzīvniekiem nomainīja interese par cilvēkiem. Iegūti maģistra grādi pedagoģijā un psiholoģijā, iegūta psihoterapeita izglītība Francijas psihoorganiskās analīzes institūtā un apgūta B.Helingera sistēmfenomenoloģiskā pieeja konsultēšanā.
Guntas hobijs ir mācīšanās. Arī šobrīd tiek turpinātas studijas pedagoģijas doktorantūrā un Sokrāta tautskolas programmā "Domātājs". Iegūtās zināšanas tiek izmantotas, jau 10 gadus lasot lekcijas un vadot nodarbības RPIVA, kā arī strādājot psihologa privātpraksē.