pirmdiena, 2012. gada 13. augusts

Maizes cepšana ar sodu (bez rauga)


No Torsunova mājas lapas - maizes cepšana ar sodu.

Хлеб
Тесто:
Кефир 400мл(либо вода с кефиром, либо сыворотка, либо вода с закваской)
Сода 1 ч.л. без верха
Соль 1 ч.л.
Сахар 1 ст ложка (можно мед)
Растительное масло 2-3 ст.ложки
Мука пшеничная или смесь пшеничной с ржаной – столько, чтобы получилось тесто не держащее форму. (его можно взять в руку, но оно будет сползать)
Здесь мы печем на кефире. Но дома можно делать на закваске. Наливаем кефир, добавляем соду, соль, сахар – перемешиваем. Добавляем муку и замешиваем тесто. Затем добавляем масло и еще раз замешиваем. Готовое тесто выкладываем в смазанную форму, накрываем полиэтиленом и накрываем тканью. И оставляем часов на 10-12 для того, чтобы оно подошло. Когда тесто подошло (то есть поднялось почти в 2 раза) ставим форму в духовку и выпекаем при температуре 180 градусов около 1 часа. Затем вынимаем из формы и даем полностью остыть!!!"
Tulkojums

Maize

Mīkla:
Kefīrs 400 ml (vai ūdens ar kefīru, vai sūkalas, vai ūdens ieskābināts(ar krējumu))
Soda 1 tējkarote bez kaudzītes
Sāls 1 tējkarote
Cukurs 1 ēdamkarote(var medu)
Augu eļļa 2-3 ēdamkarotes
Milti - kviešu vai kopā ar rudzu miltiem - tik, lai sanāktu mīkla, kas netur formu(to var paņemt rokās, bet tā slīdēs nost)

Šeit mēs cepam ar kefīru, bet mājās var gatavot ar ieskābinātu ūdeni. Lejam kefīru, pievienojam sodu, sāli, cukuru, samaisam. Pievienojam miltus un samīcam mīklu. Pēc tam pievienojam augu eļļu un vēlreiz samīcam. Gatavo mīklu ieliekam iesmērētā formā, pārklājam ar polietilēnu un apsedzam ar audumu. Un atstājam uz 10-12 stundām, lai tā paceltos. Kad mīkla pacēlusies(gandrīz 2 reizes), liekam formu cepeškrāsnī un cepam 180 grādu temperatūrā apmēram 1 stundu. Izņemam no formas un ļaujam pilnībā atdzist.
(torsunovs.ru)