piektdiena, 2012. gada 3. augusts

2012. gada Zelta Gaisma


2012. gada Zelta Gaisma


Pamelas čenelings ar Mariju Magdalēnu
Tulkojuši Marija Baesa un Franks Tehans
Dārgie mīļie draugi, es esmu Marija Magdalēna, jūsu māsa, un es esmu šeit ar siltu sirdi. Tā kā mēs atkal sēžam kopā, ir tik pazīstami man atkal justies savienotai ar Zemes realitāti. Tik bieži mēs esam sēdējuši kopā līdzīgi domājošu draugu aplī un saskaņojuši sevi ar tagadni un nākotni. Visās mūsu dzīvēs, atkal un atkal, tas ir bijis mums atbalsta un iedrošinājuma avots, lai atrastu citam citā to pašu vēlmi, tās pašas slāpes pēc brīvības un prieka, un to pašu vēlmi pēc patiesas savienošanās.
Mēs esam šeit kopā uz jaunā laika sliekšņa, un jūs esat nozīmīgākās pārejas vidū. Novatorisma enerģija, kas plūst tagad pār Zemi, līdzinās lielam vilnim, kas tīra visu cilvēku domu, rīcību un jūtu lauku. Patiesībā tas ir liels žilbinošas Gaismas vilnis, kas izplatās jūsu dimensijā un kas sauc jūs un modina jūs. Tas var dažreiz arī biedēt jūs, jo šis jaunās enerģijas vilnis iemet visu jūsu dzīvē haosā. Tas izskatās tā, ka nekas nevar palikt no vecā: darbs, attiecības, iztikas līdzekļi un jūsu ikdienas darbs – izskatās, ka viss iet greizi. Kāpēc tā notiek? Kas notiek?
Šajā laikā jūs tiekat aicināti panākt priekšā un tikt skaidrībā ar sevi, kas esat un kas neesat jūs. Un ar “jūs” es nedomāju jūsu zemes personību, ko ir formējušas ārējas ietekmes: jūsu gēni (kas arī nāk no ārienes), jūsu vecāki, jūsu audzināšana, sabiedrība, izglītība utt. Tā nav mana personīga vēršanās, kad es saku “jūs”, bet dziļākā būtība tam, kas jūs esat. Tas “jūs”, kurš ir neatkarīgs no šīs pasaules un neatkarīgs no aizspriedumiem un standartiem, ko jūs esat saņēmuši no sabiedrības, neatkarīgs pat no ķermeņa, kuru jūs apdzīvojat un kura reakcijas arī ir ietekmētas no ārējiem stimuliem. Nolaidieties vēlreiz savā iekšējā būtībā un atcerieties, kas jūs esat! Jūs esat mūžīga apziņa, kura dod un uztur jūsu ķermeņa dzīvību un kura iegūst šeit pagaidu zemes pieredzes. Šī apziņa, kura jūs esat visdziļāk, ir pilna dzīvības! Viņa ir radoša, starojoša, dēkaina un tajā pašā laikā viņa dziļumā zina – viņa sakņojas Esamībā.
Šī apziņa, kura jūs esat, nav abstrakts princips; tas nav Dievs, kurš dzīvo tālu ārpus jums, bet dzīva un taustāma apziņa – jūs esat Viņš pats! Jūs jūtat šo apziņu plūstam cauri jums brīžos, kad jūs vislabāk zināt, kas jūs esat; kad jūs zināt, kas jums sagādā prieku, kad jūs saskaraties ar to, ko jūs vēlaties – un arī, kad jūs jūtat, ko jūs nevēlaties. Šī būtiskā spēja izšķirt, lai varētu pateikt jā vai nē, kas liekas labi un kas nē, tur jūs kontaktā ar to, kas jūs patiesībā esat – ar jūsu dvēseli un jūsu mūžīgo Esamību. Šajā laikā šī Esamība ir aicināta ieņemt centrālo vietu jūsu dzīvē un izšķirt, kas pieder un kas nepieder jums.
Dzīve aicina jūs tagad uzsākt ceļu uz jauno; jaunās enerģijas vilni, kas šobrīd izplatās Zemes atmosfērā. Jūs varat reaģēt uz šo aicinājumu divos veidos: jūs varat vai nu iet kopā ar šo jaunās enerģijas plūsmas straumi, vai arī būt pretdarbībā tai. Ja jūs paļaujaties uz šo plūsmu un ļaujat sev balstīties uz tās stiprumu, jūs saņemsiet “spārnus”, un jūs dzīs uz priekšu tās dinamika. Darīt to var būt biedējoši, jo jums jāļauj aiziet vecajam – bet tai pat laikā tas aizraujoši un atbrīvojoši!
Jūs varat arī iet pret šīs plūsmas straumi, baidoties, ko jaunais nesīs, un baidoties ļaut aiziet vecā šķietamajai drošībai. Kad tas notiek, jūs uzsākat cīņu ar spēkiem, kas vēlas mainīt jūsu dzīvi no iekšpuses. Šī pretestība un opozīcija ir cīņas forma, un, ja jūs pretojaties tik spēcīgai straumei, notiek sava veida slīkšana. Lietas tad var kļūt graujošas un nospiedošas jūsos un ap jums. Jūsu dzīvē ir pazudis drošs patvērums, jo jūs neuzticaties lielajam spēkam, kas vēlas vadīt jūsu dzīvi.
Vienmēr ir iespējams atgriezties un teikt “jā” straumei. Brīdī, kad jūs ļaujaties un atlaižat, jūs atkal varat sajust, ka jūs tiekat nests, ka šai plūsmai ir jēga un ka tā aiznesīs jūs uz vietu, kas ir skaista un laba. Ir svarīgi zināt, ka, kad jūs protestējat, jūs joprojām tiekat barots ar baiļpilniem tēliem no pagātnes. Ir tur tēli, kurus jūs turat tik svētus, tas pat prātā jums nenāk, ka tā faktiski ir baiļu balss. Tāpēc var gadīties, ka jūs tik ļoti esat aizņemti ar pretošanos, ka jūs nesaprotat, ka jūs pretojaties kaut kam labam, kas vēlas parādīties jūsu dzīvē. Jūs domājat, ka turēšanās pie vecā ir pareizais ceļš, neredzot un neatzīstot jūsu bailes tajā. Dzīvošana no bailēm kļūs par ieradumu, kad jūs esat auguši baiļpilnā sabiedrībā.
Es aicinu jūs šodien, veicot vienkāršu eksperimentu, pārbaudīt, cik lielā mērā jūs esat iestiguši vecajos baiļu ieradumos un kā jūs pretojaties tam, kas vēlas plūst caur jūsu dzīvi. Lai varētu veikt šo domu-eksperimentu, man vispirms jāpastāsta kaut kas vairāk par jauno pasauli, uz kuras sliekšņa jūs stāvat. Iztēlojieties jaunās Zemes realitāti jūsu priekšā kā Zelta Gaismu. Mēs nemēģināsim aprakstīt šīs pasaules fiziskās detaļas, bet savienosimies ar to enerģētiskā līmenī, lai sajustu tās realitāti. Domājiet par jūsu sapņiem, jūsu vīzijām par jauno, mīļo realitāti uz Zemes, kuru balsta savienojums no sirds. Redziet, kā Zelta Gaisma staro no šīs realitātes, un nodibiniet kontaktu ar šo Gaismu. Vērojiet, vai jūs varat atļaut šo Zelta Gaismu jūsu ķermenī. Sajūtiet, cik maiga tā ir, un vēl, cik mīloša un spēkpilna tai pat laikā. Zelta Gaisma savienojas; viņa nepretojas nekam. Viņa saka “Jā” visam, un tāpēc šī gaisma var iekļūt visur, gan tumšajos, gan gaišajos rajonos.
Tā ir Mīlestības Gaisma. Tā ir alķīmijas Gaisma, kura transformē Tumsu (svinu) Gaismā (zeltā). Zelta Gaismā visam ir nozīme un vērtība – vairs nav cīņas starp Gaismu un Tumsu. Sajūtiet šīs Zelta Gaismas spēku. Tā ir Kristus apziņas dzimšana visos jūsos. Kad jūs iemiesojat šo Gaismu, jums nav vajadzīgs iet prom no tumšā un smagā, jūs varat būt pilnīgi klātesoši zemes pasaulē. Jūs varat būt, kas jūs esat, veco sistēmu sabrukuma, kas notiek tagad pasaulē ap jums, haosa vidū. Jums ne uz kurieni nav jāiet, vienkārši turiet šo Zelta Gaismu sevī. Tā ir jaunās pasaules Gaisma; jūsu dvēseles Gaisma. Jums nav jāizvairās no pasaules. Vienīgā lieta, kas tiek prasīta no jums, ir palikt uzticīgiem šai Zelta Gaismai. Atrodiet to sevī, viņu sajūt klusu, mierīgu un pašpārliecinātu. Sajūtiet spēku šajā enerģijā, kura ved un atbalsta jūs. Sajūtiet, viņa nolaižas jūsu pēdās, viņai ir saturs. Sajūtiet, kā šī Zelta Gaisma plūst pa ceļu no jūsu pēdām Zemē un iededz Gaismas sēklas visur.
Laikmetā, kas tuvojas, jaunais un vecais eksistē plecu pie pleca. Šur un tur parādās caurumi vecā enerģijas laukā, un tas notiek, kur cilvēki ir gatavi atteikties no drošības un sniegties pēc jaunā. Tad var notikt Zelta Gaismas ieplūšana. Varbūt tas notiek caur jums, jo jūs jau iemiesojat jauno apziņu. Paliekot pasaulē ar savu Zelta Gaismu, jūs varat būt jūs paši, un tai pat laikā jūs piedāvājat kaut ko jaunu vecā enerģijas laukam. Jūs līdzināties vārtiem; atverei uz lielāku brīvību un lēnprātību. Jūs esat vārti priekš citiem enerģijas dēļ, kuru jūs izstarojat, un jums tas neprasa lielas pūles! Kad Zelta Gaisma plūst caur jums pie citiem, tas notiek bez piepūles – vienkārši caur jūsu klātbūtni. Lielu pūļu pielikšanas un cīņas pret tumsu laiks ir pagājis. Jums vairs nav jācīnās – tā nav jūsu cīņa! Atlaidiet visus virzošos spēku uz cīņu par vai pret kaut ko. Jums vienīgi vajag būt šeit un audzināt sevī šo nākotnes Zelta Gaismu, un būt uzticīgiem viņai.
Mēs tagad pārbaudīsim, cik stipri jūs joprojām stiegat vecajās, uz bailēm balstītajās domās par nepietiekamību, un tēlojat vajadzību pēc varas un kontroles. Jūs esat uzauguši ar šīm domām, jo tās ir daļa no kolektīvās enerģijas uz Zemes. Tikai tagad jūs atkal savienojaties ar Zelta Gaismu no Jaunās Zemes, kur dominē komforts un prieks. Paskatieties tagad ar jūsu iekšējo redzi uz enerģiju vecajā pasaulē, balstītā uz cīņu, bailēm un naidīgumu, un redziet šo enerģiju savā priekšā. Skatieties uz viņu neitrāli, bez bailēm. Kāda krāsa ir šai enerģijai? Vai tā parādās kā tumša un bieza migla, smacējoša un lipīga? Un kā tā tiek sajusta? Tajā ir daudz baiļu, un jūs varat vērot to mierīgi, jo jums nekas ar to nav jādara. Jums nav jāiet kopā ar viņu un jums nav jāpretojas viņai. Viņa vienkārši ir tur, un jūs vērojat viņu.
Tagad sajūtiet atkal Zelta Gaismas klātbūtni jūsu iekšienē, un tad paskatieties, kur vecā enerģija ķeras pie jums. Īpaši aplūkojiet jūsu sirds un zemāko enerģiju centru rajonus: jūsu vēderu, nabu un astes kaulu. Vai tur ir enerģiju pavedieni, kas jūs aizkavē un paliek savienoti ar veco Zemi, kuru pārvalda bailes, spriedumi un cīņa? Paskatieties uz to mierīgi un pajautājiet sev, “kur es joprojām esmu iestidzis vecajā?” “Parādi man to skaidri un gaiši, jo es vēlos pilnīgi apzināties to.” Tajā brīdī vecais kļūst redzams, un jūs redzat pavedienus, kas saista jūs ar to, sajūtiet, kādas enerģijas tie satur. Kas ir tas, kas joprojām saista jūs ar veco – tās ir bailes vai nedrošība? Vai tā ir mazvērtības sajūta, ka jūs neuzdrošināties atlaist, taču zināt, ka tas vairs nepieder jums? Kas ir tas, ka apvalda jūs un neļauj jums koncentrēties uz to, kas padara jūs diženus?
Paskatieties uzmanīgi uz to, kas visvairāk paralizē un notur jūs. Jūs, iespējams, redzat parādāmies bērnu, kurš iemieso šo enerģiju: nobijies bērns, nedrošs bērns, nomākts bērns vai agresīvs bērns. Lūdzu, labi apzinieties emocionālo dinamiku, kas grūž jūs atpakaļ vecajā. Jo skaidrāk jūs redzat šo dinamiku un saprotat to, jo vieglāk jums būs to atlaist. Tur nav nekā cita, kā brīvība skaidri redzēt, kas jūs esat. Kaut gan var būt nomācoši saprast, ka jūs joprojām esat iestidzis vecajā šur un tur, tomēr vienmēr ir labāk paturēt šo avotu savā redzeslokā, nekā būt baiļu nospiestam un nevēloties tās redzēt. Un Zelta Gaisma nekad nenosoda. Ļaujiet visam jūsos, kas joprojām baidās vai izrāda pretestību jaunajam, vienkārši ļaujiet tam parādīties dienasgaismā – tam ir vērtība un jēga. Kad jums ir skaidra izpratne par saitēm ar veco un kā tas tiek sajusts, tad jūs liekat Zelta Gaismai ieplūst šajā rajonā. Mēģiniet neplēst saites ar pagātni. Vienkārši ļaujiet tās caurstrāvot Zelta Gaismai, kura ir gan silta, gan pilna ar sapratni.
Necīnieties pret jūsu bailēm, jūsu nedrošību un atkarību no vecā; ietiniet to Zelta Gaismā, ar iejūtību, ar līdzjūtību. Nav nepieciešams cīnīties pret to. Cīņa padara to sliktāku, jo tas rada pretestību jūsu daļās, kuras vēl nevēlas vai nespēj pievienoties jaunajam. Ļaujiet mīlestībai atkausēt un atslābināt šīs daļas. Ja jūs pastāstīsiet izbiedētajām, nedrošajām sevis daļām, ka viņas tiek laipni gaidītas, kādas tās ir, tad viņas sāks atslābt un mainīties. Paturiet visas jūsu izbiedētās un nepadevīgās daļas un nenoliedziet viņas. Pastāstiet viņām, ka jūs mīlat viņas un ka jūs gatavojaties iet uz priekšu kopā ar viņām. Daļām, kas joprojām ir izbijušās vai nepadevīgas, piemīt milzīgs spēks, un jūs nevēlaties zaudēt to! Jūs vēlaties transformēt šo enerģiju, un tas var notikt tikai caur mīlestību. Tagad ļaujiet iekšējam bērnam pienākt pie jums, bērnam, kurš visskaidrāk atspoguļo pretestību, bailes un neuzticību sev. Pieņemiet bērnu savā sirdī, ietiniet viņu Zelta Gaismā un pastāstiet viņam, cik laimīgs jūs esat, ka esat viņu atradis. Tagad, kad viņš ir ar jums, jūs varat ņemt viņu “zem sava spārna” un rūpēties par viņu, jo viņš vairs nav pakļauts impulsiem un grūdieniem no ārpuses, kas pastiprina bailes.
Es gribētu tagad aizvest jūs uz šo nākošo gadu, 2012. gadu. Mēs esam šī, 2011., gada pēdējā mēnesī, un ziema ir dabisks pārejas laiks, laiks pagriezties uz iekšieni un sagatavoties jaunajam. Daudz ir runāts par to, ko 2012. gads nesīs. Es gribētu aicināt jūs atlaist pilnīgi visu, ko jūs esat dzirdējuši vai lasījuši par “2012”. Tie ir arī ārējie pamudinājumi. Es gribētu atzīt par labāku jums ļaut pašiem just, ko tas nozīmē jums. Kļūstiet ļoti mierīgi un klusi; nekas nevar notikt, un jūs esat droši. Uzskaņojieties 2012. gadam un, ko tas nozīmē jums un nevis visai pasaulei. Redziet gaismu vai krāsu, kas parādās šim gadam, un jūtiet tā enerģiju, iespējas. Izvirziet jautājumu 2012. gadam: “kas ir augstākais potenciāls man šinī gadā un kā es varu realizēt šo potenciālu?” “Ko ir svarīgi man zināt un darīt?”
Iztēlojieties ļoti augstu vilni jūrā un, ka jūs sēžat augšā tā mugurā. Tas ir gan apburoši, gan aizraujoši tikt šī viļņa nestam. Ļaujiet tam, ko jūs jūtat iekšienē, nest jūs, jo esot šī viļņa virsotnē, jūs esat savu augstāko iespēju plūsmā un jūs ļaujat dzīves plūsmai nest jūs, kurp tā grib. Ko prasa no jums atdošanās šai kustībai un kā jūs varat pateikt “jā” tai? Ļaujiet sajūtām, kuras jums ir viļņa virsotnē, rīkoties jūsu vietā. Viļņa virsotnē jūs dzīvojat Patiesībā un, atgriežoties atpakaļ pie šīs sajūtas, jūs varat uzskaņoties tam, ko nākošais gads nesīs jums. Vienmēr uzticieties saviem iekšējiem signāliem. Tas, kas stimulē jūs no ārpasaules kā “informācija”, piemēram, pareģojumu vai cerību laika beigu formā, ne vienmēr balstās uz skaidru domāšanu un intuīciju. Ir vēstneši, kuri runā no bailēm, no vajadzības pēc sensācijas un drāmas, un viņu vēstījumi var apmulsināt jūs. Un ir arī vēstījumi no Gaismas, kas ir doti mieram un klusumam. Izšķirieties, pamatojoties uz to, ko jūs jūtat. Kas ir sajūtams kā labs priekš manis un kas nē. Jūs esat enkurs.
Visbeidzot es pievēršu jūsu uzmanību mūsu mazajam aplim, kas savācies šodien šajā telpā. Iztēlojieties, ka mums pa vidu ir uguns, kas deg, un mēs sēžam ap to – siltuma un iedvesmas uguni. Mēs visi esam baroti no šīs uguns; tā ir mūsu siržu uguns. Iztēlojieties, kā uguns blāzma spīd visās jūsu sejās, kā viņa atspoguļo jūsu cerību, ilgas, skumjas un šaubas. Kad šīs izteiksmes jūsu sejās parādās uguns gaismā, tās liekas ļoti cilvēciskas un skaidras. Uguns siltajā, maigajā gaismā visam ir ļauts būt, kāds tas ir. Atļaujiet sev šo siltumu, šo Zelta Gaismu. Jūs vēl arvien izjūtat sevī pēdas no Dvēseles Nakts, no tumsas, kas bija ievilinājusi jūs. Tagad ieskaujiet sevi ar silto Gaismu; jūs varat to darīt vienmēr. Uzslavējiet sevi, esiet lepni par to, kas jūs esat, un saprotiet, cik drosmīgi jūs esat. Praktizējiet atcerēties visu, ko jūs esat paveikuši, ko jūs varat darīt un ko jūs esat izturējuši. Apstipriniet savu diženumu un neejiet ar domām, kas dara jūs mazus. Ļaujiet šai ugunij izplesties par ugunskuru, ka dzirksteles aizsniedzas viņpus apļa, lai pārnestos uz daudziem citiem cilvēkiem, un ka aplis palielinās. Tas ir mans Jaunā Gada vēlējums jums un visiem, kas lasa vai klausās to vēlāk.
Marija Magdalēna
© Pamela Kribbe 2012
www.jeshua.net

tulkoja Jānis Oppe