trešdiena, 2012. gada 29. augusts

Dziedināšanās darbnīca seno Baltu enerģijās


Dziedināšanās darbnīca seno Baltu enerģijās
Papildus informācija un dienu plāns (arī http://sidrabvejs.blogspot.com/ ).

Dziedināšana notiek mums katram un visiem kopā ceļot savas iekšējās gaismas vibrācijas. To darām apzinot savas neizgaismotās jeb ēnas puses, tad mīlestībā pieņemot tās, piedodot sev un citiem iesaistītajiem, pateicībā par gūtajām mācību stundām un pieredzi, tās izgaismojam un harmonizējam. Rezultātā maināmies mēs paši un mainās mūsu dzīves. Citiem vārdiem sakot, ja esam izvēlējušies pārtapt no Prāta Cilvēka (Homo Sapiens) par Gaismas Cilvēku (Homo Luminous), tad šajās darbnīcās ir iespēja gan uzzināt kā to paveikt, gan soli pa solim to praktiski izdarīt. Vēl citiem vārdiem to var teikt, ka katra darbnīca ir kā kvantu lēciens apgaismības vai apziņas paplašināšanās vai augsupcelšanās ceļā.

Viens no pamatlikumiem, darbojoties ar enerģijām, ir tāds, ka visa šī darbība notiek harmoniski un spēcīgi, ja norisinās atbilstoši fiziskās vietas un to apdzīvojošo cilvēku enerģijām un tradīcijām. Latvijā tās ir mūsu senās spēka jeb svētvietas un mūsu tradīcijas. Praktiskā darbošanās mītiskajā līmenī norisinās ar tādiem spēcīgiem „darba rīkiem” kā Spēka un Dievišķās dainas, mūsu zīmes, mūsu Dievības. 

Tagad īsi par to, ko varam sagaidīt šajā Dienvidu darbnīcā. Darbojoties ar Dienvidu virziena enerģijām mēs dziedinām pašas smagākās jeb blīvākās enerģijas, kas mums neļauj savas dzīves dzīvot harmonijā un mīlestībā. Ar katru nākamo virzienu darbojamies ar arvien smalkākām enerģijām – ar no senčiem un no iepriekšējām dzīvēm mantotām traumām, ar dvēseles līmeņa traumu dziedināšanu, ar priekšstatu un lomu apzināšanos un nevajadzīgo atmešanu. Tādēļ katru nākamo virzienu uzsākam pēc iepriekšējā apgūšanas.

 Dienvidu virzienā tiek izmantoti arī tādi ļoti iedarbīgi rituāli kā uguns rituāli un četri rituāli dziedniecības un gaišredzības spēju aktivizēšanai, aizsardzības jeb spēka jostu rituāls un enerģētisko lūku (čakru) harmonizēšanas rituāls.  Šie četri dažādu spēju aktivizācijas rituāli jeb iniciācijas  patiesībā ir gaismas sēklu iedēstīšana mūsu gaismas ķermenī, kas aktivizē attiecīgās enerģijas. Katra paša ziņā ir - vai ļaut šīm sēklām uzdīgt un izaugt.

Īss darbnīcas dienu saturs (13.līdz 16.septembris, „Brekši”, Saldus nov., Zirņu pag)..

13. septembris (1.diena)
Darbnīcas sākums 16:00 (ierašanās no 14:30)
14:30 – 16:00
Ierašanās, reģistrēšanās, gultas vietu vai telšu iekārtošana, iepazīšanās ar apkārtni
16:00 – 18:30
Iepazīšanās, stāsts par rituāla norisi, nozīmi, svētās telpas jeb Māras baznīcas veidošanu
18:30 – 19:30
Vakariņas
19:30 – 20:30
„Ēnu” un „Gaismas” bultu gatavošana, gatavošanās uguns rituālam
20:30 – 23:00
Uguns rituāls

14.septembris (2.diena)
·        Senais pasaules uzskats
·        Gaismas ķermenis
·        Darbs ar enerģijām
·        Enerģiju uztveres trenēšana
·        Muskuļu tests
·        Darbs ar čakrām
·        Atbrīvošanās no smagajām enerģijām
·        Pagātnes „ierakstu” noņemšana
Vakarā rituāli/ iniciācijas:
·        Dziednieka rituāls
·        Pirmelementu enerģētiskās aizsardzības spēka jostu rituāls

15.septembris (3.diena)
·        Pagātnes traumu kā čūskas ādas nomešana
·        Smilšu gleznas tehnika
·        Ceļojums uz Apakšējo valstību (Paradīzes dārzs, Dvēseles Pilnības istaba, Talantu istaba, spēka dzīvnieks)
·        Ceļojums pie Laika Vīra uz Dzintara Templi
·        Baltu zīmes, sadarbošanās ar tām enerģētiski.
Vakarā rituāli/iniciācijas:
·        Gaišredzības rituāls
Enerģētisko lūku (čakru) harmonizēšanas rituāls

16.septembris (4.diena)
·        Elpošanas tehniku izmantošana
Iluminācijas tehnika      
·        Vingrinājums – kur mēs pašlaik atrodamies savā garīgajā ceļojumā
·        Noslēgumā – pārskats par darbnīcā apgūto un pieredzēto
Vakarā – noslēguma uguns rituāls

Katrs rīts sākas ar vingrošanu un rīta enerģētisko elpošanas meditāciju

Pielikumā skatīt biežāk uzdotos jautājumus un atbildes. Papildus informācija, zvanot Jānim 22069698.

Šajā ceļojumā labu ceļavēju vēlot,
Baltais Vējš (baltvejs@hotmail.com)



 Dziedināšanās jeb praktiskās apgaismības darbnīca
Brekšos (Saldus nov., Zirņu pag.) no 13.līdz 16.septembrim.


Nesen satiku savu Skolotāju, kas arī darbojas kā šamanis/priesteris, kā Zemes Glabātājs/Sargātājs un aktīvi palīdz cilvēkiem atrast savu ceļu uz apgaismību, uz apziņas paplašināšanu. Viņa man pajautāja, ko tad es tagad daru šajā virzienā. Un es tā mazliet samulsu, jo tas, ko es daru ir tieši šis darbs, bet vai citi to tā uztver? Jo parasti es akcentēju to, ka mēs sevi dziedinām un mācāmies dziedināt sevi un citus. Un varbūt, ka paliek neuzsvērts, ka šīs mūsu dziedināšanās darbnīcas un individuālais dziedināšanas darbs ir ceļš uz apgaismību un apziņas paplašināšanos, uz augšupcelšanos, par ko tik daudz runā visi garīgie un gaismas darbinieki visā pasaulē. Un it īpaši būtiski tas ir tagad, šajā laikā, kad apkārtējais enerģētiskais fons tam visam ir tik labvēlīgs, kad notiek daudzu tik gaidītais 2012.gads, kad saskaņā ar senajiem maiju, inku, hopi kalendāriem beidzas laiks kādu mēs līdz šim to esam pazinuši. Kad cilvēkiem atkal tiek dotas senās zināšanas, kas ir pielietotas daudzu tūkstošu gadu garumā un kuras pagātnē ir palīdzējušas augšupcelties atbilstošajos laika griežos. Un Q’ero Gaismas Priesteru dotās zināšanas ir vienas no tādām.
Pēc sarunas ar manu Skolotāju, manī nostiprinājās pārliecība, ka vismaz vien pilns apmācību cikls ir jāspēj sniegt vēl līdz šī gada 12.decembrim.

Dziedināšana notiek mums katram un visiem kopā ceļot savas iekšējās gaismas vibrācijas. To darām apzinot savas neizgaismotās jeb ēnas puses, tad mīlestībā pieņemot tās, piedodot sev un citiem iesaistītajiem, pateicībā par gūtajām mācību stundām un pieredzi, tās izgaismojam un harmonizējam. Rezultātā maināmies mēs paši un mainās mūsu dzīves. Citiem vārdiem sakot, ja esam izvēlējušies pārtapt no Prāta Cilvēka (Homo Sapiens) par Gaismas Cilvēku (Homo Luminous), tad šajās darbnīcās ir iespēja gan uzzināt kā to paveikt, gan soli pa solim to praktiski izdarīt. . Vēl citiem vārdiem var teikt, ka katra darbnīca ir kā kvantu lēciens mūsu katra apgaismības vai apziņas paplašināšanās vai augšupcelšanās ceļā.

Viens no pamatlikumiem, darbojoties ar enerģijām, ir tāds, ka visa šī darbība notiek harmoniski un spēcīgi, ja norisinās atbilstoši fiziskās vietas un to apdzīvojošo cilvēku enerģijām un tradīcijām. Latvijā tās ir mūsu senās spēka jeb svētvietas un mūsu tradīcijas. Praktiskā darbošanās mītiskajā līmenī norisinās ar tādiem spēcīgiem „darba rīkiem” kā Spēka un Dievišķās dainas, mūsu zīmes, mūsu Dievības. 

Gan dziedināšanās, gan mācīšanās tiek organizēta saskaņā ar dziedināšanas jeb spēka apļa četriem pamatvirzieniem. Par to informāciju skatīt http://sidrabvejs.blogspot.com/p/dziedinasanas-darbnicas-cilveka-butiba.html
Dienvidu darbnīcā mācīsimies (varbūt atkārtosim, ja jau zinām)  par cilvēka enerģētisko uzbūvi, būs praktiskie vingrinājumi, meditācijas, rituāli – viss, kas saistās ar individuālo dziedināšanas darbu. Mācīsimies un dziedināsim sevi, lai savas dzīves un attiecības attīstītu radošā, pilnīgā un garīgā veidā. Ar šo apmācību uzsāksim dzīvot savu dzīvi kā katrs savu šamanisko ceļojumu jeb jaunā līmenī apzinātu savas dvēseles ceļojumu šajā dzīvē.
Darbojoties ar Dienvidu virziena enerģijām mēs dziedinām pašas smagākās jeb blīvākās enerģijas, kas mums neļauj savas dzīves dzīvot harmonijā un mīlestībā. Ar katru nākamo virzienu darbojamies ar arvien smalkākām enerģijām – ar no senčiem un no iepriekšējām dzīvēm mantotām traumām, ar dvēseles līmeņa traumu dziedināšanu, ar priekšstatu un lomu apzināšanos un nevajadzīgo atmešanu. Tādēļ katru nākamo virzienu uzsākam pēc iepriekšējā apgūšanas. Dienvidu virzienā tiek izmantoti arī tādi ļoti iedarbīgi rituāli kā uguns rituāli un četri rituāli dziedniecības un gaišredzības spēju aktivizēšanai, aizsardzības jeb spēka jostu rituāls un harmonijas jeb enerģētisko lūku (čakru) harmonizēšanas ar baltu zīmēm rituāls.  Šie četri dažādu spēju aktivizācijas rituāli jeb iniciācijas  patiesībā ir gaismas sēklu iedēstīšana mūsu gaismas ķermenī, kas aktivizē attiecīgās enerģijas. Katra paša ziņā ir - vai ļaut šīm sēklām uzdīgt un izaugt.

Pēc šīs  enerģētiskās dziedniecības darbnīcas regulāri praktizējot, stiprināsim savas prasmes gan katrs atsevišķi, gan visi kopā. Agrāk laiks prasmju nostiprināšanai līdz nākamā virziena (Rietumu) apgūšanai bija vismaz trīs līdz seši mēneši. Tagad laiks ir ļoti paātrināts. Saskaņā ar Q’ero viedajiem, tagad nedēļas laikā mēs izdzīvojam tādā intensitātē kā senāk veselas dzīves laikā.

Norises vieta:
Maģiska, skaista un miera piepildīta vieta Pakuļu ūdenskrātuves krastā. Saldus novadā, Zirņu pagastā.
Norises laiks:
Darbnīca sāksies 13.septembrī 16:00, beigsies 16.septembrī ap 23:00
Izmaksas:
Maksa par dalību darbnīcā 50,- LVL (25,- LVL tiem, kas darbnīcā piedalās atkārtoti.)
Maksa par naktsmājām par visām dienām 30,- LVL
Maksa par ēšanu –15,- LVL kopā par visām dienām
Maksa par transportu – ja organizējamies pilnās mašīnās, tad ap 5,- LVL no katra. Var izvēlēties individuālu nokļūšanu līdz norises vietai.
Pieteikšanās dalībai
Piesakām savu dalību pa e-pastu baltvejs@hotmail.com.
Dalības apstiprināšana
Samaksa tiek veikta ne vēlāk kā nedēļu pirms darbnīcas sākuma. Tātad līdz 6.septembim jāiemaksā 95,- LVL.
Kas jāņem līdzi.
Atkarībā no laika apstākļiem, strādāsim vai nu telpā uz grīdas, vai ārā uz zemes. Jāapģērbjas piemēroti un komfortabli, darbam gan ārā, gan telpās līdzi ņemot saliekamos krēslus, paklājiņus, spilvenus, segas meditācijām atkarībā no katra vajadzībām. Vēlams paņemt līdzi arī „svinīgākas” drēbes ceremoniju jeb iniciāciju vakariem (gaišas vai baltas drēbes, dāmām ieteicami gari svārki). Jums būs jālieto arī svārsts, lūdzu savlaicīgi to iegādājieties un ņemiet līdzi. Ja jums ir, paņemiet līdzi arī grabuli vai bungas.
Esiet sagatavojušies arī vakara uguns rituāliem un darbam brīvā dabā. Ņemiet līdzi atbilstošu apģērbu un apavus, ja ir vēsāks vai līst lietus, var paņemt līdzi arī lukturīti.
Jūs saņemsiet Q’ero Gaismas Priesteru iniciācijas jeb pārejas rituālus. Saskaņā ar inku tradīcijām katrs dāvina mazu pateicības dāvaniņu tam, kurš veic šo iniciāciju (šoreiz būs nepieciešamas četras mazas dāvaniņas). Paņemiet līdzi pierakstu burtnīcas un rakstāmos, jo šīs zināšanas tradicionāli tiek nodotas mutiski.
Dziedināšanas rata Dienvidu virziena darbs iekļauj atbrīvošanos no pieķeršanās jūsu pagātnes ēnas pusēm līdzīgā veidā kā čūska nomet ādu. Šī darba veikšanai jums ir jāpaņem līdzi trīs akmeņi. Katram akmenim ir viegli jāieguļas jūsu rokā un tam ir kaut kādā veidā jūs jāiekustina vai jārunā ar jums. Šie akmeņi būs jūsu šamaniskā altāra sākums. Jums būs vajadzīga arī ceremoniāla altāra sedziņa, kur glabāt šos un nākamos akmeņus. Tai jābūt kvadrātveida, malas izmērs aptuveni 40cm līdz 80cm.
Ko darīsim dienas laikā:
Parasti diena sākas ar rīta enerģētiskās elpošanas vingrinājumu, tad teorētiskās mācības , tehniku demonstrēšana un praktizēšana, darbs katram ar sevi vai vienam ar otru. Vakaros būs uguns rituāli vai iesvētīšanas ceremonijas.
Papildus informācija un dienu plāns pieejams http://sidrabvejs.blogspot.com/

Uz tikšanos Dienvidu Dziedināšanās Darbnīcā!
Lai skaistuma un prieka piepildīts šis laiks,

Baltais Vējš

Atbildes uz biežāk uzdotajiem jautājumiem.

Jautājums (J): Gribētos gan vispirms iepazīties ar Balto Vēju tādā īsākā programmā, lai uzzinu un sajūtu, kas tas ir. Kur to var izdarīt, vai ir kādi īsāki semināri Rīgā?

Atbilde (A): Tagad vasaras laikā ar Balto Vēju var iepazīties gan darbnīcās, gan semināros, kas vasarā gan netiek organizēti Rīgā. Regulāri notiek pilnmēness rituāli un baltu tradīcijas Saules rita nozīmīgāko svētāmo dienu rituālie pasākumi. Regulāri notiek braucieni jeb „ekspedīcijas” pa senajām spēka jeb svētvietām, tur veicot dažādus rituālus. Drīzumā plānots šo pasākumu kalendāru ievietot http://sidrabvejs.blogspot.com/  Īsāki semināri Rīgā tiek plānoti sākot ar septembra beigām.

J: Cik atbilstošas šīs zināšanas un prakses ir mūsu, latviešu, kultūrvēsturiskajam mantojumam, mūsu dzīvesziņai?

A: Ejot savu garīgās attīstības ceļu, esmu nonācis pie dažām ļoti būtiskām atziņām. Viena ir tāda, ka jo senākas zināšanas, jo tās ir garīgi tīrākas, vienojošākas un harmoniskākas. Jo senākas zināšanas, jo dažādos reģionos vai tautās to kodols ir līdzīgāks, līdz pat atziņai, ka avots ir viens. Tāds skatījums ir apstiprinājies arī pētot seno Inku un seno Baltu pasaules skatījumu. Daļēji tas apstiprinās šo tautu vēsturē ar pirmskristietības laika pasaules uztveri, kuras pamatā bija atziņa, ka cilvēks ir daļa no apkārtējās pasaule, ka Dievs ir katrā un visapkārt. Arī mūsu dainas, pasakas, teikas, zīmes, arī dejas un senās tradīcijas gan raksturo seno dzīvesziņu un pasaules izpratni, gan patiesībā ir ļoti spēcīgi enerģētiskās radīšanas un līdzsvara noturēšanas „instrumenti”. Sekojoši arvien vairāk un vairāk savā darbībā pielietoju šo seno zināšanu un šos „instrumentus”.

J. Ko darbnīcas aprakstā nozīmē, ka jāņem līdzi „svinīgākas” (”goda”) drēbes.

A. Rituālos, kur darbojamies ar enerģijām, ļoti būtiski ir tas, ko mēs katrs tajā ienesam. Ar tērpšanos goda drēbēs mēs ienesam svinīgu, cieņas pilnu attieksmi, iekšējo pacilātību. Katram, protams, ir sava izpratne par šo. Tomēr būtu ieteicams balts krekls vai blūze, dāmām gari svārki. Varbūt ar latvisku vai tautisku akcentu. Šajā pasākumā nav nepieciešamība pēc klasiskā tautas tērpa, tomēr, ja kādam ir tāda vēlme, tas ir tikai apsveicami. Vēlams paņemt līdzi tautiskās jostas un saktas, ja tādas ir.

J. Kādas ir četras mazas iniciāciju dāvaniņas?

A. Tās ir kādas simboliskas lietiņas ar sakrālu nozīmi. Tās ir dāvanas tiem gariem vai dievībām, kas enerģētiskā līmenī veic šīs iniciācijas un turpmāk tiek izmantotas altāros vai citos sakrālos veidos. Izplatītākie piemēri ir tautiskas saktiņas vai zīmes, akmentiņi vai kristāli, sveces, spēka dzīvnieku figūriņas, kādas pašu gatavotas sakrālas lietiņas…

J. Kādam jābūt svārstam? Kur to iegādāties?

A. Attiecībā uz svārstu šeit ir pilnīgi brīva izvēle. Tas var būt vienkārši diegs vai ķēdīte, kuras galā ir atsvars. Var izmantot pat kakla ķēdīti ar jebkādu kulonu. Iegādāties var veikalos ar ezoterisku ievirzi. Piemēram, veikalos, kur tirgo akmeņus, pusdārgakmeņus, Rēriha grāmatnīcā, austrumu lietiņu veikalos…

J. Kādiem jābūt trīs akmeņiem?

A. Šajā Dienvidu virziena darbnīcā ir pilnīgi brīva izvēle. Lielumu un formu varbūt varētu noteikt tas, ka turpmāk tos izmantosim kā dziedināšanas instrumentus un tie būs jānovieto uz muguras guloša cilvēka čakrām. Tas varētu noteikt gan lielumu, gan formu. Izvēloties akmeņus jau varam trenēties intuitīvā piegājienā, t.i., izsakām sevī nodomu atrast trīs akmeņus Dienvidu Dziedināšanās darbnīcas vajadzībai un ļaujam nākt atbildei, kur tos meklēt. Varbūt veikalā, varbūt jūras malā, varbūt kur citur. Dodamies turp un atkal izsakot iekšējo nodomu, ļaujam sev atrast atbilstošos akmeņus, tādus, kas mūs uzrunā…