sestdiena, 2017. gada 15. jūlijs

GODĪGUMS pret sevi un GODĪGUMS pret vīrieti.

Kristine Om Shanti
GODĪGUMS pret sevi un GODĪGUMS pret vīrieti.
Godīgums pret sevi ir ietverts atbildē uz jautājumu:"Kapēc es iesaistos attiecībās ar vīrieti?" Lai būtu "vismaz k...ādam" vajadzīga? Lai aizpildītu caurumu savā dvēselē? Lai nebūtu kauns cilvēku priekšā būt vienai? Citi varianti..
Atbildes uz šiem jautājumiem vajadzīgas ne tapēc, lai sevi nosodītu, bet, lai apzinātos, uz ko balstās un, kādi ir jūsu patiesie motīvi uzsākot attiecības.
Lai arī kāda būtu atbilde, tas nekad nav - labi vai slikti. Tas vienkārši ir tā, kā tas ir.
Galvenais, lai Tu apzinies, nevis lidotu ilūzijā, jo..ilūzija vienmērt plīst.

Godīgums vīrieša priekšā ietver sevī to, lai tieši pateiktu viņam, kāda nolūka vadīta Tu iesaisties attiecībās ar viņu un ko tu gaidi no šīm attiecībām.
Es uzskatu, ka ir bezjēdzīgi dzīvot gaidās. Jebkuras gaidas - taisnàkais ceļš uz vilšanos. Bet, ja tādas ir, to svarīgi godīgi atskaņot, lai vīrietis varētu krastā izlemt, der tas viņam vai nē.
Vienreiz man notika saruna ar paziņu, stipras gribas sievieti, kura vēl nesen lielījās ar to, kā spēj aizbāzt aiz jostas jebkuru vīrieti.
- Taņa, visas šīs pasakas par sievišķību nestrādā. Es satikos ar vīrieti pus gadu, biju visa tik maiga, borščus vārīju, atbalstīju, skaisti tērpos rotās un kleitās. Bet pēc pus gada uzzinàju, ka viņš, nelietis, visu to laiku bija mani mānījis.
- Sanāk, ka jau no paša sākuma šajās attiecībās Tu sāki melot? Tu pēc savas būtības nekļuvu maiga un sievišķīga, Tu vienkārši viņa priekšā sāki izlikties, ka tāda esi, es pareizi sapratu?
- Nu, kā tad savādāk? Vīriešiem taču nepatīk stipras sievietes. Bet, neskatoties uz to, viņš tik un tā mani mānīja!
- Tu pus gadu turēji sevi vēža spīlēs, izlikies par "maigumiņu". Un, ja jūs būtu aprecējušies, cik ilgi Tu spētu noturēties?
Paziņa sāka smaidīt, sākot saprast, uz ko es vedinu.
- Sanāk, ka Tu viņam meloji, izlikies par to, kas Tu neesi, rādot īpašības, kuras Tev nepiemīt. Un tā vietā, lai atvērtu sevī šīs kvalitātes, mācītos mīlēt vīrieti, būtu maiga un mīļa, Tu vienkārši izlikies par tādu, lai viņš tevi aprecētu.
Protams, tas būtu atklājies pēc laulībàm. Tu pati sāki viņu mānīt, bet tagad dusmojies, ka viņš uzvedies tāpat?!
Vīrieši melus jūt ar visām "iekšām" un atbilstoši izturas pret sievietēm.
Nav iespējams uz meliem uzbūvēt stabilas, laimīgas attiecības.

- Olga, atgriežoties pie mūsu stāsta. Runa nav par morāli. Bet par to, ka vīrietim ir tiesības zināt, kādā "darījumā" Tu viņu ievelc. Ja viņš piekrīt aizpildīt caurumu Tavā dvēselē, būt par "kādu-vienīgo, kuram esi vajadzīga" dzīvot ar stipras gribas sievieti - lieliski. Bet, ja nē, tad tādas attiecības no paša sākuma lemtas bojāejai.
DZIMTAS PROGRAMMA UN ATTIECĪBAS AR VECĀKIEM
Tavu attiecību scenāriju ar vīriešiem nosaka attiecības ar tēvu. Viss, ko esi jutusi pret tēvu un blakus tēvam, Tu izjutīsi un izdzīvosi tagad blakus vīrietim.
Bet sievišķība (un tās nepieņemšana), mīlestība pret sevi (tās neesamība), seksualitāte ir atkarīga no attiecībām ar māti.
Skatoties uz savu vecāku attiecībām, tu ierakstīji sev konkrētu scenāriju. Tavā bērnībā guļ Tavas traumas un tas caurums, kuru Tu gribi aizpildīt ar vīrieša starpniecību.
Un izdziedināt bērnības traumas, attiecības ar vecākiem, arbrīvoties no dzimtas programmas ietekmes - tas ir tas etaps, kuru neviens nevar "pārlēkt". Pat tie cilvēki, kuri ir pārliecināti, ka viņiem "tur pilnīgi noteikti viss ir lieliski". Dzīves realitāte to skaidri parāda - ir labi tur viss vai nav.
Precīzi nosaki savas velmes.
Kas Tavā izpratnē ir "gribu tuvu cilvēku"? Kas Tavā izpratnē ir "īstas attiecības"? Kā tās izskatās? Priekš katra cilvēka tās ir pilnīgi atšķirīgas lietas.
Es Tev piedāvāju godīgi atbildēt uz šiem trim jautājumiem:
- ar kādu vīrieti es vēlos nodibināt attiecības? Aprakstiet viņu ļoti sīki, pievēršot uzmanību ne tikai ārējām kvalitātēm un sociālam statusam, bet sajūtām, kuras gribi izjust blakus viņam. Ko Tu gribi, lai vīrietis darītu Tevis dēļ? Kā Tu gribi, lai viņš izpaustos Tev blakus? Raksti visu, kas Tev ir svarīgs.
Starpcitu, pēc tam ir lietderīgi izanalizēt sarakstu. Piemēram, ja Tu gribi, lai vīrietis būtu maigs, romantisks, ir jābūt gatavai, ka viņš ne vienmērt spēs būt stingrs tur, kur Tu gribētu. Ja Tev ir vajadzīgs veiksmīgs, pieaudzis, nobriedis vīrietis, kurš daudz pelna, diez vai tāds vīrietis pavadīs laiku mājās visos svētkos, vakaros, brīvdienās. Kaut vai Tapēc vien, ka tādiem vīriešiem parasti ir piepildītas visas dzīves sfēras, ne tikai ģimene.
- kāda sieviete ir vajadzīga tādam vīrietim? Priekš kam tādam vīrietim esmu vajadzīga es? Ko es varu viņam iedot? Kapēc, lai viņš gribētu dzīvot tieši ar mani?
Der atcerēties, ka labi vīrieši gribētu redzēt sev blakus atbilstošu sievieti. Skaistums, prāts, pašrealizācija - tas ir labi, bet ar to vien ir par maz.
Vai Tu proti uzklausīt, klausīties ar patiesu interesi acīs?
Un iedvesmot vīrieti?
Vai Tu proti redzēt vīrietī labo un patiesi un skaļi sajūsmināties par to?
Un uzticēties vīrietim tik ļoti, ka pēdējo lēmumu atstājat viņa ziņā, pat, ja nepiekrīti šim lēmumam?

Bet varbūt Tu esi "viegla", Tev vienmērt ir labs noskaņojums?
Vai arī Tu proti but ļoti pateicīga par visu, pat par mazām lietām?
Vai Tu proti saprast vīrieti, viņa vīrišķo dabu un psiholoģiju?
Un vispār, vai Tu zini, ka vīrieši ļoti atšķiras no sievietēm un viņus saprast ir jāmācās?
Varbūt Tu proti pieņemt vīrieša dāvanas ar tādu sajūsmu, ka vīrietis uzreiz sajūtas tik laimīgs no vajadzības sajūtas?

- kapēc diviem tik brīnišķīgiem cilvēkiem dzīvot kopā?
Nu, dzīvo brīnišķīgs vīrietis un brīnišķīga sieviete atsevišķi, lieliski jūtas. Priekš kam viņiem būt kopā? Kā jūs viens otru stiprināsiet?
Kļūsti par laimīgu sievieti. Jau. Nesagaidot vīrieti. Un, jā, tas ir Tavs uzdevums. Piepildīt savu dzīvi ar patikšanu un sākt mīlēt sevi pašu. Mīlēt un saprast sevi, savas vajadzības. Un izturēties pret sevi kā pret lielāko dārgumu pasaulē.
Neviens vīrietis neizturēsies pret tevi labāk, kā Tu pati izturies pret sevi!
Ja Tu būtu vīrieša vietā, Tu gribētu dalīt savu dzīvi ar izbadējušos sievieti, kurai vīrietis vajadzīgs vien Tapēc, lai aizpildītu caurumu dvēselē? Diez vai... Nu, tad kļūsti par tādu sievieti - laimīgu, tik ļoti sevi mīlošu un piepildītu sievieti bez vīrieša! Uz tādu vīrieši salido kā naktstauriņi uz gaismu!
Paskaties uzmanīgāk uz to, kāda sieviete vajadzīga tādam (Tevis aprakstītam) vīrietim. Un ieraugi, kādas īpašības Tev pietrūkst. Atver sevī tās. Izpaud šīs īpašības ar visiem vīriešiem, kuri ir ap tevi. Metro, darbā, veikalā, pie stūres. Sieviete - viņa ir sieviete vienmēr, ne tikai blakus "īstajam".
Es zinu, ka izejot no punkta, kurā Tu atrodies šobrīd, to izdarīt var nebūt viegli. Bet tev nav variantu. Vai nu Tu dari visu šo darbu - maini sevi soli pa solim. Vai arī Tu pievilksi sev tik pat traumētu, izsalkušu vīrieti, kāda esi Tu pati. Un viss atkārtosies pēc vecā scenārija.
Autors: Tatjana Rudjuk
Avots: Белый Блог Татьяны Рудюк
http://rudyuk.com/ya-ustala-i-hochu-blizkogo-cheloveka/