pirmdiena, 2017. gada 31. jūlijs

Čakru blokatori un kā tās atbloķēt

http://epadomi.lv/veseliba/17102013-cakru_blokatori_un_ka_tas_atbloket

Čakras - tās ir mērķtiecīgi virpuļojošas enerģētiskās piltuves. Tās atrodas mūsu ķermeņa iekšpusē ap mugurkaulu un vainagojas ap mūsu galvu. Čakras sasaista mūs pašus ar sevi un arī ar personīgo enerģētiku.

1.Čakra – MULADHARA

Atrodas mugurkaulā, astes kaula apvidū. Čakra tiek attēlota kā gaišdzeltens aplis, kurā ievietots spilgti dzeltens, gaismu izstarojošs kvadrāts. Kvadrātā atrodas ugunīgi sarkans, gaismu izstarojošs trijstūris. Trjstūrī izvietots jūras zaļš cilindrisks ķermenis, kura viena mala ir noapaļota. Cilindru 3,5 reizes apvij balts pavediens. Apkārt aplim atrodas 4 tumšsarkanas vainaglapas.
Čakras krāsa- sarkana, Meditatīvais vārds – LAM
Čakras enerģijas veids
Pamatenerģija, kas veido cilvēkā stabilitātes sajūtu, vēlmi dzīvot, gribasspēku, fizisko spēku, spēju sasniegt mērķi.


Orgāni ķermenī, kuri izmanto čakras enerģiju:






Astes kauls, mugurkauls, zobi, nagi, kājas, taisnā zarna, resnā zarna, prostata, iegurņa pamats, starpene, asinis un šūnas uzbūve.
Izplatītākie stresi, kas bloķē čakru.
Nav vēlēšanās uzņemties atbildību par savu dzīvi. Vainas meklēšana citos. Jebkura veida dusmas, naids. Trūkst vēlēšanās dzīvot, jo neredz savas dzīves mērķi. Vēlme apmelot un nomelnot cilvēkus, kuri ir ko sasnieguši arī tos, kuri ir dzīvespriecīgi un laimīgi .Depresija.
Bailes, kas ir stresa pamatā.
Bailes palikt vienam un nevajadzīgam. Bailes no nāves.
Ja čakra aizveras:
- lēnām – cilvēks nīkuļo, jūt sarūgtinājumu, aizvainojumu, nekas viņu neinteresē, veidojas apātija. Cilvēks lēnām izdziest;
- ātri – pēkšņa nāve vai paralīze.
Ieteikumi čakras darbības atjaunošanai.
Jāiemācās būt patstāvīgiem, ar pozitīvu skatījumu uz dzīvi. Ieteicams griezties pie speciālista, lai noskaidrotu problēmas, kuras traucē personības attīstībai. Jāstrādā pie savas personības veidošanas.

2. Čakra – SVADHISTANA

Atrodas mugurkaulā, dzimumorgānu apvidū. Projekcija uz ķermeni 2 vidējo pirkstu platumā lejpus nabai. Čakra tiek attēlota kā gaišdzeltens aplis, kurā izvietots mirdzošs sudrabots pusmēness. Apli ieskauj 6 sarkanas vainaglapas.
Čakras krāsa – oranža, Meditatīvais vārds – VAM
Sajust SVADHISTANU īpaši spēcīgi var brīžos, kad izpaužas dzimumuzbudinājuma neapmierinātība. Šīs nepatīkamās sajūtas vēdera lejasdaļā un attiecīgajā mugurkaula apvidū rada čakras piepildīšanās ar īpašu enerģiju – udanu. Dzimumuzbudinājuma brīdī uadana uzkrājas čakrā un tad izraisot orgasmu no tās izplūst. Izplūstot no viena partnera čakras tā pārvietojas uz otra partnera 1. čakru MULDAHARU, tā radot papildus spēku partnera dzīvības enerģijai. Tieši šī iemesl dēļ ir ļoti svarīgi, lai divi partneri būtu seksuāli saderīgi. Seksuālā saderība starp diviem partneriem ļauj viņiem papildināt savas dzīvības enerģiju, tālāk transformējoties arī par citām enerģijām. Ja nākas ilgāku laiku atsacīties no seksuālām attiecībām, tad udanas izstrāde organismā mazinās. SVADHISTANAS enerģija veicina cilvēkā jaunrades spējas un veselīgu intīmo dzīvi.
Čakras enerģijas veids
Seksuālās jūtas, erotika. Sajūtu enerģija. Gandarījuma un prieka enerģija
Orgāni ķermenī, kuri izmanto čakras enerģiju.
Iegurņa dobums, dzimumorgāni, urīnpūslis, asinis, limfa, sperma, gremošanas orgāni.
Izpltītākie stresi, kas bloķē čakru.
Savas seksualitātes noliegšana, rutīns sekss bez mīlestības. Vainas un nepilnvērtības jūtas. Vilšanās seksuālajā dzīvē. Dusmas uz tiem, kam dzīvē veicas vairāk. Vēlme pazemot un izsmiet tos, kuriem ir sakārtota personīgā dzīve. Nespēja pieņemt un mīlēt otru cilvēku tādu, kāds viņš ir. Ietiepība un prasīgums pret partneri.
Bailes, kas ir stresa pamatā.
Bailes par savu seksualitāti. Kauns par savu ārējo izskatu, augumu.
Ja čakra aizveras:
- lēnām – izraisa seksuālās aktivitātes mazināšanos, neauglību, auguma ļenganumu, dažādas ārēji pamanāmas fiziskas slimības. Dažādas ar reproduktīvo sistēmu saistītas slimības.
- ātri – dzimumnespēja.
Ieteikumi čakras darbības atjaunošanai.
Ieteicams nodarboties ar kādu no mākslinieciskās pašdarbības veidiem (dejošanu, dziedāšanu, teātra mākslu un tml.). Jāiemācās pašam patikt sev un nekaunēties no citiem. Jāiemācās darbu nodalīt no brīvā laika. Jāprot atpūsties.

3.Čakra – MANIPURA

Atrodas mugurkaulā saules pinuma apvidū. Projekcija uz ķermeni – divu vidējo pirkstu platuma attālumā virs nabas. Čakra tiek attēlota, kā gaišdzeltens aplis, kurā atrodas asins sarkans trijstūris. No ārpuses apli ieskauj 10 melnas vainaglapas.
Čakras krāsa – dzeltena, meditatīvais vārds - RAM
Čakras enerģijas veids
Enerģija, uz kuras bāzes veidojas emocijas. Personības atklāsmes enerģija. Apmierinājums par sasniegto. Iemantotā sirdsgudrība . Savu un citu emociju izpratne
Orgāni ķermenī, kuri izmanto čakras enerģiju.
Gremošanas orgāni, akna, liesa, nieres un virsnieres. Veģetatīvā nervu sistēma.
Izpltītākie stresi, kas bloķē čakru.
Neapmierinātība, dusmas. Varaskāre, ietiepība. Vēlme iedvest citos bailes un bijību. Nespēja priecāties par saviem un citu panākumiem. Visa veida mazvērtības kompleksi. Atkarība no vecākiem, vai no autoritātēm. Patika būt mazam, neaizsargātam, vājam un slimam. Nespēja noticēt ne savam , ne citu patiesumam un jūtām.
Bailes, kas ir stresa pamatā.
Bailes no ļauniem, nievājošiem, dzēlīgiem, skaudīgiem, varaskāriem un tml. cilvēkiem un situācijām.
Ja čakra aizveras:
- lēnām – izraisa aknas, kuņģa, divpadsmit pirkstu zarnas, liesas, aizkuņģa dziedzera slimības.
- ātri – iepriekšminētās slimības saasinātā veidā, ko pavada spazmas un vemšana.
Ieteikumi čakras darbības atjaunošanai.
Jādarbojas jomās, kas pašam labāk patīk un padodas, nevis jādzīvo pēc citu ieteikumiem vai noteiktajām normām. Jāiemācās sevi objektīvi novērtēt. Jācenšas visu neuztvert personiski, bet gan vairāk kā faktu vai notikumu. Zināšanas psiholoģijā labāk palīdzēs kontaktēties ar apkārtējo vidi.

4.Čakra – ANAHATA

‘Dāvida zvaigzne’ Atrodas mugurkaulā krūškurvja līmenī. Projekcija uz ķermeni –viduspunkts starp krūšu galiem. Čakra tiek attēlota, kā gaišdzeltens aplis, kurā izvietota zilpelēka sešstūru zvaigzne. No ārpuses apli ieskauj 12 ķieģeļsarkanas vainaglapas.
Čakras krāsa – zaļa, meditatīvais vārds - JUM.
Čakras enerģijas veids
Mīlestības jūtas pret visu un visiem. Mīlestība uz dzīvi . Gribasspēks, kas nosaka cilvēka dzīves kvalitāti. Patstāvība. Palīdzība citiem un pozitīva ziedošanās.
Orgāni ķermenī, kuri izmanto čakras enerģiju.
Muguras augšējā daļa. Sirds, asinsrite. Plaušas, rokas, āda, acis.
Izpltītākie stresi, kas bloķē čakru.
Mīlestības trūkums dzīvē un saskarsmē ar apkārtējo pasauli. Tieksme gaidīt, lai tas otrs parāda, ka mani mīl, tad es arī mīlēšu. Nespēja izšķirt patiesu mīlestību no izdomātas mīlestības, vai pieķeršanās. Nerēķināšanās ar citiem, egoisms. Uzskats, ka dzīve ir liels cīņas lauks, kur jāprot cīnīties, lai izdzīvotu. Uzskats, ka stiprākajam taisnība.
Bailes, kas ir stresa pamatā.
Bailes būt nemīlētam. Bailes zaudēt mīļoto cilvēku.
Ja čakra aizveras:
- lēnām – Hroniskas sirdskaites (aritmijas, sirds mazspēja, nestabils asinsspiediens), plaušu un krūšu dziedzeru slimības, t.sk. vēžu slimības.
- ātri – astma, infarkts, sirds apstāšanās.
Ieteikumi čakras darbības atjaunošanai.
Jāattīsta sevī vairāk cilvēciskās īpašības. Jāmācās piedot. Jāsaprot, ka apkārtējie ir cilvēki, katrs ar savām vajadzībām un , ka viņu vajadzības un intereses var būt atšķirīgas no mūsējām. Jāiemācās saprast, ka visam ir apļveida kustība un, ka tas ko no sevis palaižam, pie mums arī atgriezīsies.

5.Čakra – VIŠUDHA

Atrodas vairogdziedzera apvidū, pie kakla pamatnes. Čakra tiek attēlota, kā pelēks aplis, ko ieskauj 16 indigo ( izteikti piesātināta zilā) krāsas vainaglapas. Aplī izvietots balts trijstūris, bet trijstūrī – otrs pelēks aplis.
Čakras krāsa – gaiši zila, meditatīvais vārds - HUM.
Čakras enerģijas veids
Saskarsmes prasme, atklātība. Neatkarība. Prasme pielāgoties dažādām dzīves situācijām. Savu tiesību aizstāvēšana. Cieņas jūtas. Ticība veiksmei.
Orgāni ķermenī, kuri izmanto čakras enerģiju.
Elpošanas ceļi, plaušu augšdaļa, bronhi, rīkle, balss saites, žokļi, mēle
Izpltītākie stresi, kas bloķē čakru.
Apvainošanās. Aizvainojuma turēšana sevī. Visas sajūtas un emocijas, kas aizžņaudz kaklu. Neprasme un nespēja dzīvot savu personisko dzīvi. Nespēja saprast, ko pats grib. Citu cilvēku un sabiedrības vainošana pie tā, ka dzīvē nav sasniegts tas, ko esam gribējuši. Atstumtā izjūtu kultivēšana. Bailes no neizdošanās. Tieksme aprunāt citus cilvēkus, ar noslieci uz kritizēšanu.
Bailes, kas ir stresa pamatā.
Bailes no saskarsmes ar svešiem un negatīvi noskaņotiem cilvēkiem.
Ja čakra aizveras:
- lēnām – izraisa vairogdziedzera, rīkles un balss saišu slimības, aizsmakumu, krekšķināšanu, iesnas.
- ātri – Nosmakšana, balsenes tūska, alerģijas.
Ieteikumi čakras darbības atjaunošanai.
Ieteicams apgūt saskarsmes psiholoģiju. Vairāk jāinteresējas par kultūru un mākslu.. Jāmācās dzīvē uz lietām paskatīties no pozitīvās puses. Jāsaprot, ka cilvēkam vienmēr ir izvēles iespējas un izvēli izdara viņš pats, nevis kāds no malas.

6.Čakra – ADŽŅA

Atrodas galvas smadzeņu centrā. Projekcija uz ķermeni – viduspunkts starp uzacīm. Čakra tiek attēlota, kā gaišdzeltens aplis, kuru ieskauj zilas krāsas riņķa līnija. No ārpuses apli ieskauj 2 gaiši zilas vainaglapas. Aplī izvietots balts trijstūris ar simbolu centrā
Čakras krāsa – zila, meditatīvais vārds - ŠAM.
Čakras enerģijas veids
Redzamās un neredzamās pasaules izzināšana. Intuīcija, gaišredzība. Ideju rašanās un vēlmju piepildījumu enerģija. Apkārtējās pasaules attieksmes veidošana pret sevi.
Orgāni ķermenī, kuri izmanto čakras enerģiju.
Smadzenītes, lielo galvas smadzeņu lejasdaļa. Ausis, deguns, aizdegune, acis. Nervu sistēma, seja.
Izpltītākie stresi, kas bloķē čakru.
Konflikts starp jūtu un prāta pasauli. Vēlēšanās saņem vairāk nekā dot. Jūtu un emociju mainīgums un nestabilitāte. Neapmierinātība ar savu ārieni, apvainošanās. Tieksmes vēlamo uzdot par esošo. Nevēlēšanās uzņemties atbildību, vainīgā meklēšana.
Bailes, kas ir stresa pamatā.
Bailes uzņemties atbildību, t.sk. atbildību pašam par savu dzīvi.
Ja čakra aizveras:
- lēnām – izraisa galvassāpes meningīts, depresijas, encefalīts.
- ātri – Insults, paralīze vai nāve.
Ieteikumi čakras darbības atjaunošanai.
Jāmācās dzīvot saskaņā ar savu sirdsapziņu. Jāprot pateikties par visu labo, ko cilvēki un dzīve mums dod. Jāizprot vārdu: pateicība, pazemība, cieņa un pietāte - nozīmi.

7.Čakra – SAHASRARA

Atrodas galvas augšdaļā ‘avotiņa” rajonā. Čakra tiek attēlota, kā ziedlapu vēdeklis – balta ziedlapa ar violetu maliņu. Augšdaļā atrodas simbols.
Čakras krāsa– violeta, meditatīvais vārds - AUM.
Čakras enerģijas veids
Cilvēka garīguma attīstības enerģija. Spēja noticēt pašam sev.
Orgāni ķermenī, kuri izmanto čakras enerģiju.
Lielās galvas smadzenes, galvaskauss. Hipofīze.
Izplatītākie stresi, kas bloķē čakru.
Nespēja noticēt, ka ikviens cilvēks var garīgi attīstīties un, ka visiem piemīt dažāda veida spējas. Trūkst sava dzīves mērķa. Bailēs no smalkās pasaules būtnēm un parādībām.
Bailes, kas ir stresa pamatā.
Bailes noticēt labajam. Bailes noticēt pašam sev un brīnumam.
Ja čakra aizveras:
- lēnām – izraisa psihiskās slimības, neirozes.
- ātri – psihozes, afekta stāvokli.
Ieteikumi čakras darbības atjaunošanai.
Jāsaprot, ka visam jābūt līdzsvarā- gan materiālajām vērtībām, gan garīgajām vērtībām, tik pat daudz laika cik cilvēks velta materiālo vērtību uzkrāšana, jācenšas veltīt arī savai garīgajai attīstībai.
Bailes, kas atrodas vienā enerģētiskajā centrā var kombinēties ar bailēm, kas “sēž” citos enerģētiskos centros. Vienas no vislielākajām bailēm šobrīd ir bailes par nākotni. Šīs bailes cilvēkos mākslīgi uztur ziņas par ekonomisko haosu, noziedzību, nelaimes gadījumiem, ugunsnelaimēm, cilvēka neaizsargātību likuma noteiktajā kārtībā un politiskās situācijās, dabas kataklizmām, terorisms utt., kas rada un veicina bailes un turpmāk -slimības. Cilvēki ļoti labi apzinās, ka aiz labiem notikumiem seko slikti notikumi, bet AIZ SLIKTIEM NOTIKUMIEM SEKO LABI NOTIKUMI. Taču to reti kāds atceras, un ja cilvēkam ir nosliece uz bailēm, tad domājot par slikto, situācija tikai vēl pasliktinās un neuzlabojās.