sestdiena, 2017. gada 29. jūlijs

KURŠ KURAM IR IESPĒJA?

KURŠ KURAM IR IESPĒJA?
Mēs savā dzīvē satiekam cilvēkus, kuros sajūtam radniecīgu impulsu – mums šķiet, ka pazīstam viņu jau miljons gadu, lai gan redzam pirmo ...reizi – un pilnīgi nesaprotamu, nekontrolējamu fizisku pievilkšanos. Un iemīlamies viņos. Atbildes reakcija ir ļoti līdzīga. Sākotnēji it kā abi pavelkas viens uz otra viļņa, uzlādējas tikai no klātesamības vien, rodas burvīgais "salipšanas" iespaids, taču pēc laika izrādās, ka attīstības pakāpes tomēr ir atšķirīgas.
"Attīstības" šī vārda visplašākajā nozīmē. Biznesa jomā, emocionālajās sajūtās, pašizpētes nozarē vai fiziskajās izpausmēs, kur viens ir gandrīz ģēnijs, bet otram veicas tā stipri pašvakāk, un otrādi – tajās zonās, kur pirmais ir vājš, otrais sit pušu par visiem simts. Īpaši tas ir novērojams, ja sastopas cilvēki ar dažādiem pašizzināšanas un sevis attīstīšanas līmeņiem. Un te nu sākas pats interesantākais! Viens velk otru savā virzienā ar izmisīgu un neapskaužamu neatlaidību. Situācija dramatiska – dvēseles tiecas viena pēc otras ar neizprotamu spēku, bet personības, kas ir sastapušās, mēģina savā starpā cīnīties. Viens uzskata sevi par augstāk attīstītu, par dvēseliskāku, garīgāku utt., bet otrs ļoti labi pārzina materiālo un fizisko pasauli, kā arī pirmatnējo sajūtu spektru. Kurš labāks? Kurš uzvarēs?
NEVIENS. No šī punkta sākas ciešanu ceļš. Rodas aizvainojumi, neizpratne un vilšanās. Sākas elle. Sastapušās dvēseles nekad īsti nebeigs tiekties viena pēc otras, kamēr nebūs izpildīts uzdevums – dot iespēju otra cilvēka dvēselei attīstīties un pašai iegūt vēl spēcīgākas kvalitātes. Abas personības viena otrai ir iespēja kļūt labākam, īstākam, atvērtākam un laimīgākam. Būt kopā, vienlaicīgi dodot brīvību izvēlei un akceptējot to. To var izdarīt tikai tad, ja mūsu iekšējais Pieaugušais vada šo procesu un pieņem lēmumus. Un ja nu tomēr īsti vēl nevaram pieņemt un akceptēt ideālo versiju par brīvību esot kopā, tad vismaz domās mēģinām "atlaist", nevis pārtaisīt partneri. Nevis virzīt, bet būt blakus vai tuvumā. Ļaut viņam piedzīvot savu ceļu ar vai bez mums.
Veiksmi!
Cieņā, Janita Andersone
spogulosana@gmail.com