trešdiena, 2017. gada 26. jūlijs

Jūsu ķermenis zina, kad tuvojas nāve. Viss sākas degunā

http://abiem.lv/jusu-kermenis-zina-kad-tuvojas-nave-viss-sakas-deguna/41912/2

Cilvēki, kuriem ir sestā maņa, bieži pirms aiziešanas atvadās no tuviniekiem…
Cilvēka ķermenis ir ļoti sarežģīta sistēma, kuru ir grūti saprast. Zinātnieki joprojām strādā, lai noskaidrotu, kā un kāpēc viss darbojas tā, kā darbojas. Mēs joprojām tā īsti nesaprotam, no kurienes rodas jūtas un emocijas, kāpēc tās ir tādas, kādas ir. Vēl viena lieta, kas līdz šim brīdim ir noslēpumā tīts, – tas ir brīdis pirms nāves.
Daudzi ārsti paziņo, ka pacienti šādus komentārus izsaka īsi pirms aiziešanas. Liekas, it kā pacienti zinātu, ka viņi mirst pat pirms par to uzzina ārsti. Un rādītāji var pat uzlaboties, un ārsts var padomāt, ka tomēr ir izmaiņas, bet pacienti jau jūt, ka beigas ir tuvu.
Cilvēki, kuriem ir sestā maņa, bieži pirms aiziešanas atvadās no tuviniekiem. Ir kāda dīvaina lieta, kuru viņi sajūt, kad ir pienācis laiks aiziet. Šie cilvēki piedod saviem bijušajiem ienaidniekiem un sakārto attiecības, kuras vajag sakārtot, lai viņi varētu aiziet, neatstājot aiz sevis nepabeigtas lietas.

Tas nav ļoti izplatīts, bet patiesībā bieži mēdz būt tā, ka cilvēki sajūt savu nāvi, vēl pirms tas reāli notiek. Tas ir nedaudz dīvaini, bet tajā pašā laikā pat labi, jo tad ir iespēja atvadīties no tuviniekiem.


Kenta universitātes psiholoģijas skolā tika veikti pētījumi, kuru gaitā tika izpētīta iespēja tam, ka cilvēki atpazīst savu nāvi ar ožas palīdzību.
Arno Vismans, šī pētījuma vadītājs, izanalizēja ķermeni nāves procesa laikā. Izrādās, kad cilvēks mirst, ķermenis sagrūst, un šī procesa laikā atbrīvojas daudzi un dažādi aromāti. Viens aromāts – putrescīns rodas sairšanas procesa rezultātā. Cilvēki apzināti nezina vai nepamana smaržu, bet zemapziņā prāts atpazīst šo smaržu, un zin, ka beigas ir tuvu.
Arno Vismans ir veicis dažādus eksperimentus, izmantojot putrascīna, amonjaka un ūdens smaržas. Dalībnieki tika pakļauti dažādām smakām, un pēc tam tika pētīta viņu reakcija. Dalībnieki asociēja putrescīnu ar negatīvām emocijām, kaut arī neviens no dalībniekiem šo smaržu nepazina. Bet neviens dalībnieks putrescīnu nesaistīja ar nāvi vai bailēm. Tas ir tāpēc, ka mūsu apzinātais prāts neredz saikni, bet zemapziņas prāts redz.
Pētījums, kas tika veikts Kenta universitātes psiholoģijas skolā, ir daudz lielāka jautājuma daļa, ar kuru saskaras daudzi zinātnieki. Ir bijuši pētījumi, kas norāda uz saikni starp emocijām un smaržām. Piemēram, dažas smaržas var likt mums izjust bailes vai stresu.
Tāpēc kad kāds, kurš mums patiešām rūp, atrodas slimnīcā, vai ir vienkārši slims un grib jūs redzēt, tad obligāti atrodiet laiku, lai aizietu un viņu apciemotu. Varbūt, ka viņš zina, ka beigas ir tuvu, un vienkārši grib jums pateikt pēdējos vārdus. Ja jūs šo iespēju palaidīsiet garām, tad to nožēlosiet visu savu atlikušo dzīvi.
Avots: fithacker.ru