svētdiena, 2017. gada 30. jūlijs

Meditācija sievišķo hormonu līdzsvarošanai. Karīnas Kliestas atziņas

http://veselam.la.lv/2017/07/28/meditacija-hormonu-lidzsvarosanai-karinas-kliestas-atzinas/

Lai emocijas būtu līdzsvarā un nekaitētu, tās vispirms jāpamana un jāpieņem tādas, kādas tās ir. Pēc tam var spert nākamo soli, domājot, ko ar tām iesākt, un te katram var palīdzēt kas cits. Šobrīd dzīvojam laikā, kad zināšanu klāsts kļuvis pieejams gandrīz ikvienam, tāpat arī transformācijas iespējas – atliek tikai būt gatavībā un uztvert pārmaiņas ar atvērtu sirdi un prātu.
Karīna Kliesta savu garīgo vārdu Satwant Kaur (tulkojumā no sanskrita – tā, kas piedzīvo, mīl un atbalsta patiesību un nes to pasaulē) ieguvusi kundalini jogas mācību laikā. Šobrīd Karīna jau pasniedz kundalini jogu, topošo māmiņu jogu un hormonu jogu Valmierā, Rīgā un citur Latvijā, kā arī turpina savu garīgās attīstības ceļu un aktivizē iekšējos resursus, apgūstot arvien jaunus veidus, kā palīdzēt ne tikai sev, bet arī apkārtējiem. Viņai radušās vairākas vērtīgas atziņas!
Vesela un nevesela cilvēka iezīmes
Jo cilvēks patiesāks pats pret sevi, jo viņš veselāks – gan fiziski, gan emocionāli, gan garīgi, uzskata Karīna. Ja esam sevi apjautuši un apzinājušies, dzīve rit daudz interesantāk, stabilāk, mierīgāk un vieglāk. Cilvēks ir iekšēji viengabalaināks un veselāks. Starp citu, arī joga nozīmē – “savienot” – ķermeni, prātu un garu, indivīdu ar tā augstāko būtību – Dievu (Radītāju). Vesels cilvēks būs iekšēji un ārēji mirdzošs un stabils, tāds, ar kuru būt ir viegli un kura tuvums pievelk. Viņu pavadīs veiksme un harizma. Turpretī par neveselumu liecinās pelēkums, dzīvesprieka un enerģijas trūkums, drūmas domas un pesimistisks noskaņojums, dzīves jēgas un motivācijas trūkums. Ja nonākam šādā stāvoklī, tas liek izvērtēt, vai dodamies īstajā, mums paredzētajā virzienā un realizējam sevi tā, kā debesis iecerējušas. Ikvienam no mums ir kas paveicams šeit uz Zemes, un ar enerģiju, veiksmi un labu veselību mūs dāsni atalgo tad, ja darām “īstās” lietas.
Enerģijas plūsma ķermenī – kas to ietekmē?
Viss būtu daudz vienkāršāk, ja fiziskais ķermenis mums būtu vienīgais, vai ne? Lai gan nereti neatrodam laiku parūpēties pat par šo vienu, ar skaudro atziņu dalās K. Kliesta. Kundalini jogas kontekstā cilvēkam ir veseli 10 ķermeņi, no kuriem katrs prasa pienācīgu apiešanos un rūpes. Patiesībā tas, kas materializējas fiziskajā ķermenī, ir tikai gala rezultāts tam, kas uzkrājies smalkajā plānā. Domas, attieksme, emocijas – tas viss ietekmē enerģijas plūsmu ķermenī. Jo tālāk mūsu uzskati un jūtas no dievišķām, jo nepatīkamākā veidā uz to atsaucas ķermenis.
Katrs orgāns un ķermeņa daļa ir saistīta ar konkrētu enerģijas centru, kam, savukārt, piemīt specifiska enerģijas kvalitāte un vibrācija. Piemērs – Saules pinuma čakra ir enerģētiski saistīta ar aknām un emociju līmenī atbild par dusmām. Jebkura smalkās enerģijas plūsma ietekmē veselības stāvokli noteiktā ķermeņa apvidū. Tiesa gan – organisms ir ļoti pacietīgs un spēj gana ilgi (diemžēl vai par laimi?) akumulēt cilvēka domu greizības. Tiesa gan – jo tīrāka apziņa, jo straujāk notiek manifestācija fiziskajā plānā un spējam to ātrāk pamanīt un atpazīt.
Mūsu uzskati (apzinātie un vēl jo spēcīgāk – neapzinātie) ietekmē to, kā jūtamies. Liela daļa saslimšanu ir psihosomatiskas, jo 90% mūsu reakciju ir neapzinātas, tātad tās diktē zemapziņa.
“Lai šīs zemapziņas dzīles atveseļotu, talkā var nākt meditācija – mūsdienu pasaulē tā tiek uzskatīta par ļoti efektīvu alternatīvās medicīnas veidu. Tieši tāpēc lielu potenciālu saskatu Meditative Healing terapijā jeb meditatīvajā dziedināšanā, ko šobrīd apgūstu un praktizēju”, savas šī brīža aktualitātes atklāj jogas terapeite Karīna Kliesta.
Sesija ilgst aptuveni 30 minūtes, un tās laikā pacients guļus stāvoklī pilnībā relaksējas. Tikmēr cilvēks, kurš šo sesiju vada – izmantojot īpašas tehnikas, tostarp mantras un lūgšanas – dodas padziļinātā meditācijā.
Esot atslābinātā stāvoklī, dziedinošā vibrācija cilvēkā spēj iekļūt dziļāk, aizsniegties līdz problēmas saknei – sarežģījums var būt kā ķermenisks, tā dvēselisks vai emocionāls. Bet tas tomēr prasa arī paša cilvēka uzticēšanos un dvēseles gatavību. Dziedinātājs funkcionē kā tīras dievišķās enerģijas kanāls, pacients – kā saņēmējs (savas individuālās gatavības un atvērtības pakāpē). Abu elektromagnētiskajiem laukiem savienojoties dziedināšanas procesā, notiek vibrāciju paaugstināšanās un kļūst iespējama dziedināšanās.
Domu greizības un joga – kā sadarboties ar neremdināmo prātu?
Jogi saka: cilvēka prāts producē 1000 neapzinātu domu vienā pašā acumirklī. Prāta daba ir aktīva, tas ir zinātkārs un, vadoties no piedzīvotās pieredzes (kas lielākoties ir subjektīva, ierobežota un uz stereotipiem balstīta), vēlas visu salikt pa plauktiņiem. Ja iepriekšējais bija Prāta laikmets, tad pašreizējais – Jaunais laikmets – prasa iet tālāk un attīstīt intuīciju jeb sesto maņu. Nebūsim prāta kalpi, bet gan izmantosim to kā savu sabiedroto, neaizmirstot papildināt arī ar sirds-gudrību. Karīna atgādina – jāiemācās atšķirt, ka mūsu prāts neesam mēs! Prāts ir tikai daļa no Augstākās būtnes. Lai attīstītu apzinātību, neitrālo prātu, no kura izejot – rīkoties būtu vissaprātīgāk, joga piedāvā dažādas prakses.
Karīna Kliesta ir iepazinusi un pasniedz trīs jogas veidus – kundalini jogu, topošo māmiņu jogu un hormonu jogu. Kā funkcionē katrs no šiem virzieniem un vai tie nepārklājas?
  • Kundalini jogu uz Rietumiem 1968. gadā atveda Jogi Badžans. Tā ir tūkstošiem gadus sena zinātne, īpaša un atšķirīga, kur tiek kombinētas jogas pozas, mantru skandēšana, meditācijas un elpošanas vingrinājumi. Kundalini joga sniedz ātru rezultātu, tieši tāpēc tā ir ļoti piemērota mūsdienu cilvēkam un Jaunā laikmeta prasībām, attīstot apzinātību, jutību, intuīciju, varētu pat teikt – sesto maņu. Vienlaikus tiek sniegti arī praktiski instrumenti reālajai dzīvei – veiksmei, pārticībai un dzīvespriekam. Mainoties Zemes frekvencei jeb Šūmana rezonansei, mainās arī cilvēka vibrācijas – notiek intensīva apziņas evolūcija. Kundalini joga ir liels atbalsts šajā pārmaiņu procesā.
  • Topošo māmiņu joga ir tā pati kundalini joga, vien maigāka un pielāgota īpaši gaidību laikam. Tā sagatavo topošo māmiņu fiziski, emocionāli un garīgi gan radībām, gan laikam pēc dzemdībām. Caur jogu tiek attīstīts trauslā dzimuma iekšējais spēks, pārliecība un ticība sev, izturība un pacietība. Nodarbībās notiek arī meditācijas, kas palīdz veidot saikni ar bērniņu un atbrīvo no nedrošības, šaubām, bailēm, māca ieklausīties sevī un savā sirdsbalsī.
  • Toties hormonu joga apvieno indiešu un tibetiešu jogas tehnikas, dinamiskumu aizgūstot no kundalini jogas. Hormonu joga virza sievieti uz noteiktu mērķi – reproduktīvās sistēmas balansa atjaunošanu.
Meditācija sievišķās enerģijas atraisīšanai un hormonu līdzsvarošanai
Vizualizē gaisu, kas tevi ieskauj – kā mirdzošu dzīvības spēku – prānu. Vizualizējot to kā gaismu, ieelpā jūti, kā maiga gaismas plūsma caur nāsīm nokļūst dziļi vēdera dobumā, sasniedzot olnīcas un dzemdi. Tīrā enerģija, tur nonākusi, mirdz, vijas un mutuļojot kūsā. Izelpā vizualizē, kā gaisma olnīcās un dzemdē izplešas, iemirdzas vēl jo spožāk, piepildot, izgaismojot, atveseļojot un harmonizējot jebkādu disbalansu, atbrīvojot sasprindzinājumus, sastrēgumus un sablīvējumus visos līmeņos – fiziskos un emocionālos, iespējams, pat ļoti dziļus un senus… Ieelpā ar gaisu uzņem dziedinošo dzīvības spēku, izelpā vizualizē to izplešamies un pieņemamies spēkā. Turpini pāris minūtes.