pirmdiena, 2014. gada 20. janvāris

Pētera Kļavas lekcijas

P.Kļavas lekcijas

http://www.reanimare.lv/

REANIMĀRE: Realitātes, Apziņas un Nāves - Izziņa, Mācības, Retrīti
“Reanimare” latīņu valodā nozīmē “atgriezt atpakaļ” dvēseli (anima). Varētu teikt arī – atdzīvināt. Biedrības simboliskajā nosaukumā tas vairāk ietver domu, kā palīdzēt atgriezt vai atdzīvināt pirmatnējo sevis apzināšanos.
“Tu nerodies brīdī, kad piedzimst tavs ķermenis, un nemirsti tad, kad tas iet bojā. Muļķīgi ir uzskatīt, ka telpa trauka iekšienē rodas brīdī, kad podnieks izgatavo trauku, un izzūd, kad trauks saplīst. Iekšējā apzināšanās, kas mīt ķermenī, ir brīva no ķermeņa, prāta un jūtu jēdzieniem „vēlams” un „nevēlams”. Iekšējā apzināšanās ar šiem jēdzieniem saskaras tik vien kā ceļotāji, kas uz brīdi satikušies iebraucamajā vietā, vai kā upes nesti baļķi, kas straumē saskrienas un šķiras: viņu tikšanās un šķiršanās nerada apziņā nedz laimi, nedz nelaimi. Kādēļ gan cilvēki, piedzīvojot to pašu, priecājas un skumst?”


Pieteikties lekcijām:
e-pasts:
reanimare@inbox.lv
Kontakttālrunis: 20072255 (darbdienās no 12:00 – 18:00)
LEKCIJAS NOTIEK: STABU IELA 14,
IEEJAS MAKSA NO JANVĀRA - BIĻETES PĒC JŪSU IESPĒJĀM:
9 eur (iepriekš 7 Ls = 9.96 eur)
7 eur (iepriekš 5 Ls = 7.11 eur) – studentiem, pensionāriem
Invalīdiem un īpašos gadījumos ieeja bez maksas

http://www.reanimare.lv/


Lekciju tēmas

1. Realitātes uztveres iespējas
Mēs – dažādi cilvēki – dažādi uztveram vienu pasauli. Nav nekas grūtāks, kā paplašināt pasaules uztveres robežas. Vai vispār to iespējams izdarīt? Un kā?
Prāts ir pasaules uztveres centrs, no kā atkarīga interpretācija un uztveres līmeņi.
Atkarībā no mūsu spējas apzināties pasaules lielo šūpošanos jeb duālismu mēs varam iemācīties mazināt konfliktu sevī un pasaulē. Lielais līdzsvars var iestāties, kad iemācāmies apzināties, sajust, ka augšā ir tāpat kā apakšā.


2. Nāve un apziņa mūsdienu zinātnes skatījumā
Izprast cilvēka apziņu un nāvi un, pats galvenais, vai apziņa pastāv pēc cilvēka bioloģiskās nāves, nav tikai reanimatologu kompetence. Šajā sakarībā 1981.gadā Konektikutas Universitātē tika dibināta starptautiska pirmsnāves sindroma pieredzes izpētes asociācija (IANDE), lai uzkrātu materiālus un pētījumus, kas saistīti ar nāves fenomenu un ārpus ķermeņa pieredzes (OBE – out of body experience) izpausmēm.
Jau ļoti daudzi Nobela prēmijas laureāti un ārsti saprot, ka mehānistiskais Dekarta pasaules uzskats ir novecojis un nav piemērojams daudz smalkāku zinātnes paradigmu risinājumiem.


3. Ievads “Tibetas nāves grāmatā”. 
Izcilais Tibetas garīgais skolotājs Padmasambhava atstājis šo tekstu nākamajām paaudzēm par dzīvo būtņu eksistences riteni un neizbēgamo nāvi fiziskajā pasaulē. Grāmatas galvenā ideoloģiskā nozīme ir cilvēkam īsi pirms nāves un pēc nāves, klausoties sakrālo tekstu, apzināties notiekošo savā prātā. Šo grāmatu ir veiksmīgi komentējis prof. K. Jungs.

4. Reinkarnācijas zinātniskā izpēte
. Zinātniski pierādītie reinkarnācijas gadījumi Rietumu un Austrumu valstīs. Zinātnieki, metodes un konkrēti dokumentēti gadījumi. 
Ksenoglosija.

5. Pasaules seno un mūsdienu apskaidrību sasniegušo skolotāju garīgais mantojums
. Skolotāji, skolas, metodoloģijas.

6. Zināšanas par realitātes neduālismu, 
Advaitas vedantas skolas galvenie pārstāvji. Realitātes neduālisma pamatkoncepcijas iztirzājums un praktiskais pielietojums mūsdienu pasaulē. Rietumu zinātnes interese un sinhronas atziņas jautājumos par realitātes monismu.

7. Dzogčens.
 Sakrālākā mācība par realitātes pilnību, kurā tiek iztirzāta realitātes un prāta uzbūve. Praktiskas iedarbīgas metodoloģijas sava prāta attīrīšanai un pilnīgai realizācijai.

8. Patandžali jogas filozofija. Patandžali sistematizētā astoņpakāpju jogas sistēma: morāli ētisko, psiho fizioloģisko prāta un ķermeņa treniņu sistēma.

9. Laija joga – Ramalingas vēstījums. 1874.gadā svētais Ramalinga savu sekotāju acu priekšā izgaisa gaismas ķermenī, atstājot daudzus savus darbus.

10. Realitātes metafiziskā vadība: I un II daļa. Sava es, prāta un ārējās realitātes apzināšanās un ietekmēšana.

11. Dzenbudisma aforismi. Dzenbudisma koānu lasījumi un analīze

12. Ēšana un veselīgs dzīvesveids. Praktiksi pielietojami padomi ikvienam ikdienas dzīvē, izvēloties savu ēdien- un dzērien-karti