ceturtdiena, 2014. gada 30. janvāris

DZIEDAM 02.02.2014. un ne tikai:)

Laba dieniņa, Mīļie!

Pirmais gada mēnesis pagājis. Šajās dienās iesākas austrumu zirga gads, jauns mēnesis (februāris) pēc mūsdienu kalendāra, Jauns Mēness un tuvojas Meteņi, kad sākas pavasaris. Tik daudz jaunā dažu dienu intervālā:)))

Tāpēc šajā dziedāšanā, kā jau klājas Meteņos, metīsim metus. Parunāsim par to, kas tad ir Meteņi, dziedāsim Meteņa dziesmas un dejosim. Šķiet, ka šajā reizē vajadzētu dejot vairāk kā citas reizes- jo Meteņos esot tālu jābrauc...:)))) vai jāiet... vai jādejo...:))))

Jau patlaban iezīmējušies divi skaisti notikumi- senā linu krekla šūšanas darbnīca Latgalē 21.,22.,23. februārī, kas tiks apvienota ar kārtīgu izdziedāšanos pirmās dienas vakarā. Dana pieaicinājusi Aulejas dziedošās sievas un solās būt arī Kroma kolna Brōļi visā tērpu spožumā un dziesmās. Padomājiet par šādu 3 dienu braucienu uz Latgali:))) Vēl plānojas apmeklēt Ušpeļus (podnieks un vēl daudz kas cits) un vēl kādus Latgales meistarus, varbūt kalējus. Dzīvošanu Dana aizrunājusi skaistā guļbaļķu viesu mājā ezera krastā. Saimniece piedāvā arī gardas maltītes. Vienu dienu apmeklējam dažādus meistarus un vakarā dziedam, bet sestdien un svētdien šujam kreklus. Nešuvēji kopā ar Kroma kolna brōļiem veido savas aktivitātes- programma un piedāvājumi vēl top.:)))

Otrs notikums- Kavača kungs gatavo lekciju par... to, kas patiesībā notiek Latvijā, kādi spēki te valda un kā tas tiek īstenots. Tāpat vēl aktuāls palicis jautājums par baltu valodas koku. Šī lekcija notiks 1.martā plkst. 10:00 Salaspils bibliotēkā.

Par šīm abām lietām tuvāk- 02.02. dziedāšanā.

Vārdu sakot, tuvojas pavasaris ar jaunām idejām un notikumiem.:)))
Uz pavisam drīzu tikšanos jau svētdienas vakarā!
Ar mīļiem sveicieniem,
Māra
29266349



DZIEDAM TAUTAS DZIESMAS UN DAINAS
02.02.2014.
AICINĀM VISUS DZIEDĀT GRIBĒTĀJUS
DZIEDĀT TAUTAS DZIESMAS-
SAVAM UN CITU PRIEKAM
JŪRMALAS PILSĒTAS MUZEJĀ TIRGOŅU 29
PLKST.18:00.
LĪDZI ŅEMIET TAUTASDZIESMAS
(pierakstītas kladēs, grāmatās un galvās),
bet pats galvenais- labu garastāvokli un radīšanas prieku
Jo īpaši gaidām tos, kuri grib kopā ar mums dziedāt pirmo reizi
Dalības maksa- ziedojums