ceturtdiena, 2012. gada 7. jūnijs

Turaidā 17.jūnijā


Turaidas muzejrezervātā

2012. gada 17. jūnijā

Tējas zāļu vākšana Turaidas pļavās

Jūnija vidū īsi pirms vasaras saulgriežiem ir laiks, kad savvaļas augi ir izauguši un uzņēmuši saules dzīvinošo enerģiju un zemes dziedinošo spēku. Šis laiks ir īpaši piemērots tējas zāļu lasīšanai. 17. jūnijā Turaidas pļavās lasot tējas zāles meklēsim atbildes uz jautājumiem kāpēc, kā un kādas tējas zāles šajā laikā jālasa. Ieklausīsimies profesionālu tējas zāļu pazinēju padomos par pareizu zāļu tēju lietošanu, kā arī paši baudīsim Turaidas pļavās salasītās zāļu tējas. Uzzināsim par savvaļas augu lietošanu kulinārijā un skaistumkopšanā, kā arī klausoties zinošo speciālistu padomos uzzināsim par augu spēka pielietošanu. Būsim veseli un dzīvosim Dabas mātes aplaimoti.

Pasākuma programma:

Plkst. 12.00 – 14.00
Tējas zāļu vākšana kopā ar fitoterapeiti Gundegu Purmali

Plkst. 14.00 – 15.45
Sarunas par savvaļas augiem un to lietošanu
14.00 – 14.30 Gundega Purmale stāstīs par savvaļas augu pielietošanu tautas medicīnā tajā skaitā sievietes veselībā. Sarunu laikā varēs uzzināt par augu izmantošanu saimniecībā un ko par saimnieci vēsta augi (nezāles), kas aug dzīvesvietas tuvumā, kā arī to kādi augi jālieto mājas uzkopšanā un kā savvaļas augus var izmantot ēdiena gatavošanā.
14.30 – 14.45 SIA „Calendula” vadītāja Laura Bāliņa iepazīstinās ar savvaļas augu izmantošanu dabīgās kosmētikas gatavošanā un sniegs ieskatu par augu eļļu un esenču iegūšanu un gatavošanu pašu vajadzībām mājas apstākļos.
14.45 – 15.00 SIA „Homely” vadītāja Kristīne Tīlika atklās pašgatavotu ziepju un sveču noslēpumus.
15.00 – 15.45 Ziedu enerģijas vadītāja, Baha ziedu terapijas praktiķe Laura Tidriķe stāstīs par Baha ziedu terapiju kā vēl vienu veidu kā augi var palīdzēt uzlabot veselību, saglabāt dzīvesprieku un justies labi. Īpaša uzmanība tiks pievērsta augiem, kurus izmanto šajā terapijā un kuri aug tepat pie mums, Latvijā.

Plkst. 15.45 – 16.15
Sadziedāšanās saulgriežu noskaņās kopā ar Siguldas sieviešu kori „Teiksma”

Plkst. 12.00 – 16.00
•    Radošās darbnīcas: ziepju vārīšana un kosmētikas gatavošana no dabīgām izejvielām. SIA „Homely” un SIA „Calendula” prezentēs un tirgo savu produkciju, kā arī sniegs iespēju apmeklētājiem pašiem uzvārīt ziepes vai uztaisīt kādu no skaistumkopšanas līdzekļiem
•    Zāļu tējas baudīšana un siltas pankūkas


Uz tikšanos Turaidā!

Kontaktinformācija: 67971402; 26434038