pirmdiena, 2012. gada 25. jūnijs

Darbs ar uzmanību


Darbs ar uzmanību.
Aleks Vindgolcs
 
No krievu valodas tulkoja Sandra Šņoriņa
 
Anotācija:
… tiem, kuri jau ir pārbīdījuši savu apziņu jaunā realitātē un, kuriem, pēc likteņa gribas, no jauna ir jāatgriežas cilvēces kolektīvajā sapnī, lai atstrādātu/izpildītu savu individuālo programmu.
 
… Šajā pārmaiņu laikā par vienīgo reālo lietu priekš mums ir uzskatāma mūsu iekšējā plūsma, kuru mēs atjaunojam mūsu apziņas pārbīdes (apgaismības) laikā. Mēs esam spiesti mūsu likteņa gribas dēļ un, paklausot mūsu sirds aicinājumam, no jauna ienirt cilvēcisko kaislību biezoknī. Un, kad mēs iegremdējamies cilvēces kolektīvajā sapnī, tad tā [kolektīvā sapņa] vibrācija sāk iemidzinoši iedarboties uz mūsu apziņu.. Šajā laikā īpaši nozīmīga ir mūsu gaismas plūsma (kanāls), kurš, ieplūstot mūsos, paātrina mūsu apziņu, pārskaņojot to uz citu frekvenci, izraujot mūs no ikdienības …
 
Kad mēs zaudējam savu plūsmu, tad jūtamies atdalīti, aizmirsti, tādi, it kā būtu zaudējuši barības avotu, kurš mūs visu šo laiku ir uzturējis. Dažkārt mēs domājam, ka spējam novērsties, atpūsties no gaismas spiediena, ieritinoties mūsu tuvinieku un draugu, kā arī paziņu un kaimiņu, kuri dzīvo parastu, mietpilsonisku dzīvīti, dzīvēs. Taču, jo dziļāk mēs iegremdējamies sociuma spēlēs, jo spēcīgāk izjūtam sevī nolemtību – tā, it kā mūs būtu atslēguši no tīkla… klikt – un mēs „knapi velkam kājas”. Šajā situācijā nekāda sevis pierunāšana mentālā līmenī un skaisti vārdi par visaptverošu mīlestību uz savu tuvāko nepalīdz – tāpēc, ka mēs esam iekrituši kolektīvā sapņa valgos. Atrodoties kopējā sapnī, mēs esam nolemti uztvert un rīkoties tāpat, kā miljoni guļošo. Tas nozīmē, ka mūs pilnībā ir pārņēmusi programmu matrica, pat, ja mēs atceramies savu atmošanos un domājam, ka šajā brīdī mēs kaut kā atšķiramies no citiem.
Šādi domājot, mēs dziļi maldāmies, jo esam jau aizmiguši kopā ar visiem pārējiem, nepamanot mirkli, kad mūsu uzmanību ir noķērusi sociuma realitāte. Mēs jau esam saķēruši kolektīvās apziņas vīrusu – raizēšanos un bailes, dzīvojot kā visi.
Kad neatrodamies savā plūsmā (esam aizmiguši), tad dažkārt varam izjust neiecietību un aizkaitinātību attiecībā uz cilvēkiem – kā konkurentiem par tiesībām gūt materiālos labumus. Labākajā gadījumā mēs izjutīsim tikai pelēcīgu bezjūtīgumu pret cilvēces iekšējām spēlēm.
 
Lai izvairītos no tā visa, mums pastāvīgi ir jāizdara stop-kadri apziņā un dziļi jāelpo, lai pārvirzītu savu uzmanību uz savu plūsmu, jo tur, kur ir mūsu uzmanība, tur darbojas/strādā enerģija. Un, kad būsim to izdarījuši, tad burtiski pēc piecām-desmit minūtēm mēs no jauna sajutīsim sevi savā realitātē, acumirklī sajūtot, kā silta, nomierinoša gaismas plūsma ienāk mūsos, pārskaņojot mūsu uzmanību no kolektīvās apziņas zemajām frekvencēm uz mūsu iekšējās būtnes vibrāciju.
 
… Tātad, viss ir atkarīgs no mūsu uzmanības fokusa. Ja mūsu uzmanība ir koncentrējusies uz kolektīvo sapņojumu, tad mēs bezjēdzīgi ciešam, kopā ar visiem spēlējot jau pamatīgi apnikušo mietpilsoniskuma spēli. Savukārt, ja mēs savā uzmanībā pastāvīgi esam novirzīti uz mūsu iekšējo avotu, tad mēs dzīvojam citā realitātē, nekā visi pārējie, pat, ja mūsu ķermeņi atrodas vienā kosmosa dekorācijā. Jo pats galvenais ir tas, ko mēs reāli pārdzīvojam un jūtam, bet nevis tas, ko mēs domājam un darām kolektīvās matricas ietekmē.
 
… Mums reiz par visām reizēm un uz visiem laikiem ir jāsaprot, ka to, kuri priecājas par ārējo spēli, izbauda tās [spēles] emocionālās peripetijas, vienmēr ir vairāk. Tā vienkāršā iemesla dēļ, ka šī trīsdimensionālā pasaule ir radīta tieši priekš viņiem – dualitātes mīļotājiem. Un viņi ar savu vairākumu (miljardiem dvēseļu) pastāvīgi mūs ievelk savā spēlē, ik dienas aprijot mūsu apziņu ar savu masu. Mēs līdzās šim neapzinātības okeānam esam tikai mazs apziņas piliens, kas momentāli izšķīst tā ūdeņos. Mēs pat varam zaudēt savu individuālo plūsmu starp tuviem cilvēkiem, kuri arī atrodas matricas atkarībā. Pēc mūsu apziņas notiek pastāvīgas medības no materiālās pasaules adeptu puses, kuri pastāvīgi mums kladzina dažādos avotos, lai mēs priecājamies par mietpilsonisko dzīvi, norādot uz veiksmīgiem cilvēkiem, uz viņu tiekšanos pēc materiālās pasaules labumiem. Tādejādi viņi pārregulē mūsu uzmanību, aizvedot to prom no mūsu individuālās plūsmas kolektīvajā neapzinātībā. Jo Matrica barojas no mūsu uzmanības, to uzlādē mūsu enerģija.
 
kad mēs jau esam pārbīdījuši apziņu no sociuma programmas un ieraudzījuši citu, daudz apjomīgāku realitāti, tad vairs jau nespējam pilnībā atgriezties atpakaļ un uzvilkt atpakaļ uztveres „rāpulīšus”, kādos ietērpti miljardiem cilvēku.
Centieni atgriezties iepriekšējā dzīvē vēl vairāk novārdzinās mūs. Mums ir jāsaprot, ka vienīgais pareizais lēmums ir - virzīties uz tālāk priekšu, pat, ja mēs savā izvēlē esam palikuši vieni paši. Tas ir mūsu nelokāmais nodoms. Protams, vientulībā ir grūti noturēt uzmanības fokusu uz savu plūsmu, taču viss ir mūsu spēkos, tam mums ir jāizmanto prakses, kuru tagad ir ārkārtīgi daudz. Mums ir jāizvēlas priekš sevis tās, kas padara mūs viengabalainus, atbrīvojot mūsu gabaliņus no matricas gūsta. Lūk, vēl viens no vingrinājumiem … it kā vienkāršs, taču ātri vien pārskaņo mūsu uzmanību.
 
… iesākumam … apsēdieties uz krēsla pie galda tā, lai mugura būtu taisna. Pieturieties ar abām rokām pie galda malas un ieelpas brīdī, mēģiniet to pacelt uz augšu. Jūs sajutīsiet sasprindzinājumu vēderā. Izelpa arī lejup uz vēderu. Atkārtojiet to vairākas reizes, lai nostiprinātu šo kontroles sajūtu. Kad būsiet ar ķermeni to sapratuši, dariet to bez galda. Atkal lēni izdariet dziļu ieelpu ar vēderu un izelpu uz vēdera lejasdaļu. Sajūtiet kompresiju vēderā elpošanas laikā, vienmēr to noturiet, taču pārāk nesaspringstiet… visam ir jābūt komfortabli. Pēc tam tas jums kļūs par dabisku stāvokli. Pēc dažām vingrinājuma reizēm, jums palielināsies pauze starp ieelpu un izelpu. Un tas ir tas, kas vajadzīgs.
 
… un vēl … elpošanas brīdī noturiet/koncentrējiet uzmanību uz diviem punktiem – pakausi un vēderu. Tas palīdz piebremzēt prātu, kurš tad arī ir vainīgs pie mūsu iekrišanas sociumā. Dažkārt meditācijas laikā mums var rasties galvas reiboņi, tātad mēs vairāk esam pārpludinājuši ar savu uzmanību uz galvu. Lai tā nenotiktu, vairāk uzmanības ir jāvelta vēderam (hara centrs). Tad enerģija pareizi izlīdzsvarosies ķermenī. Mēs centrējamies. Ja jūs sajūtat diskomfortu nodarbības laikā, pārtrauciet to. Kad viss normalizēsies, varēsiet turpināt.
 
…Ikdienas ritumā, tiklīdz sajūtam, ka zaudējam savu plūsmu, tad apsēžamies un elpojam. Pēc dažām meditācijas minūtēm notiek „pārbīde”, mūsu uzmanība pārslēdzas un mēs atkal esam savā pašu plūsmā. Kad, dzenoties pēc laimīgas nākotnes, atkal aizmirsušies, pārslīdam sociumā sajūtot: aizkaitinājumu, emocionālās piesaistes, iztukšotību dzīves pelēcības dēļ, tad galvenais šajā brīdī ir atcerēties par elpošanu … Atcerējāties? ! … ieelpa, izelpa - atkal atpakaļ plūsmā …
 
… šo praktizēšanos var veikt jebkur, kad mēs ejam, braucam, ēdam … un pat, kad sarunājamies ar cilvēkiem, līdz tas kļūs pats par ieradumu. Mēs aizvien mazāk iekritīsim kolektīvajā miegā, vairāk atrodoties savā dzimtajā plūsmā …
 
un pats galvenais ir - vienmēr būt skaidri domājošam attiecībā uz savām jūtām. Nevajag sevi apvārdot ar pagātnes sasniegumiem un skaistiem vārdiem par garu, bet totāli/pilnībā vērot sevi, kur un uz ko šajā brīdī ir fokusēta/koncentrēta mūsu uzmanība. Jo mēs taču zinām, ka mūsu uzmanība rada/veido realitāti