trešdiena, 2020. gada 6. maijs

Evolūcija krīzes laikā- 31- augšup vai lejup



Evolūcija krīzes laikā – 31
Vai tu ej augšup vai slīdi lejup?

Kur tu redzi sevi šajā ciklā? Vai tu redzi sevi paceļamies augstākā vijumā un radot sev lielu, ievērojamu likteni? Vai arī tu redzi sevi slīdam lejup un radot sev sāpju pilnu likteni?


Namaste
Mans vīratēvs šrī Bagavāns saka: “Katrai zemei ir sava ģenialitāte (apdāvinātība, talanti). Indijas lielākais devums pasaules apziņai ir Apgaismība jeb absolūta neziņas un separācijas izbeigšana. Tāpēc ikviens mākslas veids, vai nu tas būtu indiešu deja, mūzika, arhitektūra, astroloģija- tam visam ir viens vienīgs virziens- Apgaismība”.

Turpināšu šo domu.
Natja šastra ir indiešu klasiskās dejas forma, kas ir 2000 gadu sens dejas veids.
……….. Natja šastra te beidzas. Es to turpināšu.
…………  ko nozīmē šis skandējums?
…………… kurp dodas tavs skatiens, turp seko tavas domas. Kur dienas laikā kavējas tavas domas? Vai tās kavējas pie tā, kas rada tevī pozitīvas domas vai arī tu uzkavējies domās, kas dara tevi neprātīgu, piepildot ar vēlmēm un/vai bailēm?

…………… tas nozīmē- domām ir tendence veidot virpuļus. Domām ir tieksme atkal un atkal atkārtoties. 80% domu, kas tevī ir šodien, ir domas, kas tevī bija vakar.

‘Bhaava’ nozīmē emocija, radies no saknes ‘bhava’ un nozīmē- tu kļūsti tas. Tātad, tu kļūsti par to ap ko riņķo tavas domas. Tu kļūsti par emocijām, kas tevī mājo.

………….. šīs emocijas noved pie izpausmēm (izteikšana), izpausmes tiek izrādītas citiem.

Te Natja šastra beidzas. Tad, kad sāc šo viedumu pielietot dzīvē, tad redzi, cik dziļa ir tā jēga un ietekme.

…………… tavai izpausmei (izteikšanai) sekos rīcība un šī rīcība savukārt ietekmēs tavu likteni- vai nu pozitīvi vai negatīvi.

Tāpēc…………..
Kur tu redzi sevi šajā ciklā? Vai tu redzi sevi paceļamies augstākā vijumā un radot sev lielu, ievērojamu likteni? Vai arī tu redzi sevi slīdam lejup un radot sev sāpju pilnu likteni?

Paskatāmies vēsturē vai arī mūsdienu pasaules līderu piemēros. Varbūt tāds, kāds pēdējos mūža gados kļuva Stīvs Džobs vai imperators Ašoka pēc Kalingras kara? Abi mainīja savu dzīvi- no uz sevi vērstas dzīves uz sirdī centrētu dzīvi. Abiem notika atmodinoša pieredze. Abos parādījās citas sapratnes.

Par ko es kļūstu?
Vai es vēlos tāds būt?
Kā mans redzējums un rīcība ietekmē citus?
Vai to gribu nodarīt saviem mīļajiem?
Kas ir tas, ko gribu aiz sevis atstāt nākamajām paaudzēm?
Kādu likteni es radu sev un citiem, atrodoties šādā apziņas stāvoklī?

Uzdodot sev šos jautājumus, abi arī saņēma patiesas atbildes, kas iekšēji pamodina dziļu neremdināmu vajadzību kļūt par radikāli citādāku cilvēku- vecāku, vadītāju, mīļoto. Kļūt par citādāku cilvēku!

Tā notiek īsta un patiesa meklētāja piedzimšana.
Kad meklētājs ir gatavs pārmaiņām, ir gatavs mainīties, tad Visums atsaucas. Šie jautājumi un dziļā vēlme mainīties kļūst par visdedzīgāko lūgšanu Visumam.
Un tad Visums tevi ved metamorfožu procesā; sākot no tārpiņa, kāpuriņa tu sāc pārveidoties par skaistu tauriņu.

Daudzus tūkstošus meklētāju Dievišķais atvedis arī uz Ekam, kur notiek to izaugsmes process, iekšējais ceļojums, atmoda un apgaismība. Daudzi meklētāji jūtas saukti un aicināti.
Kur esi tu?
Vai tu jau esi meklētājs?