trešdiena, 2020. gada 20. maijs

Evolūcija krīzes laikā - 34 bezgalīgie Zemes resursi?



Evolūcija krīzes laikā-  34
Mīts par bezgalīgo

Ja tu vēlies saglabāt veselību un ilgi dzīvot, tad ir absolūti svarīgi, lai mūsu planēta saglabā savu veselību.

Mīts par bezgalīgo
Nekas nav mūžīgs. Nekas nepaliek nemainīgs uz mūžiem. Visas būtnes noveco un galu galā nomirst. Tu un es, mūsu Zeme, Saule un visbeidzot arī Visums.
Vai mēs varam novērst sabrukuma procesu un nāvi? Nedomāju, ka varam. Bet mūsu iespēju robežās ir palēnināt šo sabrukuma procesu un nāvi. Runa ir nevis par mūžību, bet par pagarinātu, garu dzīvi.

Es nezinu, vai varam gūt panākumus tālu zvaigžņu dzīves pagarināšanā, bet pilnīgi noteikti mēs varam palēnināt savu novecošanas procesu un tieši tāpat arī mūsu mīļās Zemes novecošanas procesu.

Bet nepietiks ar vienkāršu nodomu par ilgmūžību. Mums jārīkojas viedi un gudri.
Ja tu vēlies būt vesels un ilgi dzīvot, tad ir absolūti svarīgi, lai arī mūsu planēta saglabā veselību. Meži nedzīvos mūžīgi, skābekļa daudzums arī nebūs vienāds mūžīgi mūžos…- un tieši tas pats attiecas arī uz jebkuriem citiem dabas resursiem.

Zemes māte arī nav mūžīga. Pareizi rūpējoties par Zemi, pastāv iespēja, ka šo dabas resursu mums pietiek vēl ilgam laikam.

Kolektīvā, visus ietverošā, iekļaujošā apziņa ir atslēga ilglaicīgai un ilgtspējīgai veselībai un ilgmūžībai gan mums, gan visām citām dzīvības formām uz Zemes, ja vien tu neatdali savu ilgmūžību no citu dzīvības formu ilgmūžības. Mūsu dzīves ir savītas un savstarpēji savienotas- to labsajūta, ir tava labsajūta.

Pareizi izprasta savstarpējā savienotība un nedalāmība ir milzu spēka avots. Tās abas būtu liels spēks un stiprums. Tu noteikti būsi dzirdējis šādu teicienu: “Liela vara uzliek arī lielu atbildību”. Un tā ir patiesība. Tad tu kļūsti par patiesu līderi, kuram piemīt mainīšanas un pilnveidošanas gars. Un pretēji, ja tu jūties bezpalīdzīgs vai nobijies par to, ka esi atkarīgs no citiem, ja esi noraizējies par savu paša labklājību, tad padomā dziļāk par to, kas ir vienotība…līdz sāc savā sirdī sajust vienotības spēku un atbildību. Atbildīga rīcība var būt tikai citus iekļaujoša rīcība.

Kā, kur un kad tu uzsāc savu ceļu pretim ilgmūžībai? Tu sāc to mājās. Tu sāc to tūlīt pat, sākot praktizēt ilgtspēju.

Šonedēļ vērsīsim uzmanību florai & faunai mūsu pasaules visdažādākajos reģionos. Padomā kādu brīdi par tām dzīvības formām, kas spēj izdzīvot vistumšākajā tumsā un spiedienā (15.750 mārciņas uz kvadrātcollu) ļoti dziļās Klusā okeāna dzīlēs. Tas ir vairāk kā 1.071 reizes lielāks nekā standarta atmosfēras spiediens jūras līmenī.

Padomā par tundras veģetāciju, kas spēj izdzīvot lielos augstumos virs jūras līmeņa ar niecīgu skābekļa klātbūtni. Lai tevī izbrīnu raisa kalnu zosis, kas mierīgi spēj pārvarēt varenās Himalaju grēdas.

Ja tu pietiekoši apdomā šīs smalki izsmalcinātās un adaptēties spējīgās iespējas, kas piemīt mums blakus mītošām būtnēm, kas apdzīvo šo Zemi, tad nespēsi vien beigt par to visu brīnīties. Šī apbrīna pilnīgi noteikti pārvērtīsies mīlestībā vai pat šo dzīvības formu pielūgsmē.

Tāda ir šī maģiskā pasaule, kādā mēs dzīvojam. Izrādīsim cieņu miljardiem vabolīšu, putniem, zīdītājiem, reptiļiem, augiem, kokiem un visam tam, kas reiz dzīvojuši un tagad atrodas dziļi zem ūdeņiem transformējušies par fosilo degvielu. Tie visi uz mūsu planētas veidoja dzīvību tikmēr kamēr paši bija dzīvi un tagad tie turpina uzturēt dzīvi pat tad, kad ir miruši.

Mūsu mīļā vecmāmiņa Zeme visu šo gadu laikā atrodas savā ceļojumā, atbalstot un uzturot dzīvību kā vien var. Tas nebūt nebūtu dumjš lēmums izvēlēties šo tik ļoti viedo vecmāmiņu Zemi par savu paraugu. Ja vien tu vari un es varu atkārtot jeb atspoguļot šo Zemes rīcību katrā savā rīcībā, tad mēs būsim izglābuši mūsu planētu. Te derētu ieraudzīt varbūt agrāk nepamanītu redzējumu par cilvēka rīcību. Mēs esam pamanījušies iegūt fosilo degvielu, uzcēluši tām dažādas pārstrādes rūpnīcas ieviešot milzu iekārtas, lai to visu pārstrādātu līdz nogādāšanai ikdienas vajadzībām iekšdedzes dzinējos. Un par to visu mums jāpateicas šīm radībām, kuras nu jau ir sadalījušās. Mums jāzina, ka milzīgās fabrikas ir tikai mazs ķēdes posms šajā visā procesā. Pamatā ražošana notiek Zemes mātes klēpī. Tās ir tās sadalījušās būtnes, radībiņas, kas šodien padara mūsu ikdienu tik līdzenu un gludu. Tev ir gan siltums, gan enerģija mehānismos lai varētu pagatavot sev krūzīti kafijas vai nonāktu birojā, lai tu varētu komunicēt un izklaidēties. Mums ir degviela benzīntankos, mums ir elektrība, kas plūst pa vadiem. Tas viss veidojas Zemes mātes klēpī.

Sākot ar šo nedēļu ilgtspējā praktizēsim minimālu fosilo degvielu lietošanu. Dosim Zemei iespēju atjaunot pašai sevi pirms mēs izsmeļam visas viņas rezerves un krājumus.

Pavēro, kāds ir tavs ikdienas fosilās degvielas patēriņš- sākot no ēst gatavošanas, pārvietošanās veidiem vai tad, kad to izmanto sava mauriņa pļaušanai.

Pameklē un atrodi medijos, internetā veidus, kā samazināt degvielu patēriņu.
Pastāv neskaitāmi daudz vienkāršu un ērtu alternatīvu- autostāvvietas, braukšana ar metro vai citu sabiedrisko transportu, velosipēds, ja jāveic neliels attālums (kā to dara dāņi), ēdiena gatavošanas metodes, kas samazina resursu patēriņu utt.

Ja vien ir vēlme, tad atrodas veids.
Mēs te šobrīd neveicam ģenerālmēģinājumu krīzes situācijai. Mēs kolektīvi un apzināti veicam izvēli- lai mūsu planēta būtu ilgtspējīga dzīvot. Mēs cenšamies apgūt jaunus veidus kā ilgtspējīgi dzīvot. Varbūt tas sākumā ir grūti, bet, ja vien tu atceries to augstāko labumu, kam kalpo tavs lēmums, tad redzēsi, ka šī pārmaiņa ir viegla un ērta.

Lūdzu atceries, mēs visi esam savienoti! Tu nevari atdalīt savu labklājību no Zemes mātes labklājības.

Lai tev izdodas mainīt visu uz labāko!
Uzraksti par savu progresu, ievieto to grupās- tā tu iedvesmosi arī citus.
Sāc praktizēt ilgtspēju mājās un esi Vienotas Zemes pilsonis.