Kas tās par programmām, un vai ir iespējams tās atlaist?

Aizvainojums

Par aizvainojumu runāts un lasīts pulka daudz. Teju visi zina, ka aizvainojuma rezultātā izraisās daudzas saslimšanas un citas nepatikšanas.
Ķermenī aizvainojumi izpaužas kā muskuļu sasprindzinājums. Un – jo cītīgāk cilvēks cenšas noslēpt savu aizvainojumu, jo spēcīgāk saspringst muskuļi. Bet muskuļos, kuri vienmēr ir savilktā stāvoklī, pavājinās asinsrite, kas, savukārt, pazemina mūsu imunitāti. Un tā jau ir taisna taciņa pretī slimībām!ThetaHealing kursos es saskaros ar to, ka cilvēki nereti visai grūti atvadās no aizvainojumiem. Mēs apvainojamies uz cilvēkiem, uz sevi, uz dzīvi un pat uz Dievu, kad mums šķiet, ka viņš ignorē mūsu vēlmes.
Ir arī ļaužu kategorija, kuri ir pārmēru tendēti apvainoties. Tie ir cilvēki, kuri nevēlas uzņemties atbildību par savu dzīvi un zemapziņā vēlas to pārlikt uz citu cilvēku pleciem. Viņi jau sākotnēji paši sevi nostāda upura lomā, bet otru – "noziedznieka" lomā. Daži aizvainojuma sajūtu izmanto kā izdevīgu manipulēšanas instrumentu ar citiem cilvēkiem.
Jebkurš aizvainojums būtu jāpārstrādā un jāatlaiž. Jo – pat pats sīkākais un senākais aizvainojums mūs bremzē, velk atpakaļ pagātnē un neļauj būt pilnībā laimīgiem.
Foto: Shutterstock

Nepieņemšana

Ja esam atlaiduši aizvainojumu, bet tā arī neesam spējuši atlaist sāpi – aizvainojums pārvēršas par sevis paša, citu cilvēku vai situācijas nepieņemšanu. Dažkārt šo sajūtu pastiprina vainas sajūta par to, ka "es esmu slikts, jo nespēju pilnībā piedot".

Nožēla

Nožēla ir viena no jūtām, kuras traucē virzībai uz priekšu. Mūsu prāts patērē milzīgi daudz laika un spēku nožēlai. Mēs nožēlojam daudz ko: to, ko esam izdarījuši, būdami bērni, to, kas bijis mūsu attiecībās, ko esam pateikuši vai izdarījuši un arī to, ko neesam.
Nožēla var likt cilvēkam smagi saslimt: tā ietekmē visu ķermeni, bet jo īpaši – plaušas.
Svarīgi saprast, ka nožēla ir mūsu zemapziņas aizsardzība pret virzību uz priekšu. Piemēram, tev bija attiecības, bet tavas jūtas tika dziļi ievainotas. Tagad tava zemapziņa saka: "Tas bija baisi, es vairs nevēlos iepīties tādā ķēpā. Labāk tad lai viss paliek pa vecam, mīlestība atkal ievainos." Zemapziņa ir iebiedēta, baidās doties tālāk. Ir vērts pārstrādāt šo nožēlu, apgūt mācību, ko tā nes, un atlaist situāciju.
Ejot pa dzīvi, mums svarīgi iemācīties nežēloties un neiestrēgt emocijās par pagātnes bēdām. Nožēla jādzen prom, jo vienīgais, ko tā atļauj mums, – atkal un atkal izdzīvot pagātni. Mācies no kļūdām un liec lietā šīs atziņas nākotnē, lai nodrošinātu sev panākumus un labklājību!

Kā tikt vaļā no 3R programmām?

Uzdod sev jautājumu: "Bet kas labs ir tajā, ka es apvainojos vai nožēloju par pagātni? Kā man kalpo šis aizvainojums? Kāpēc es to glabāju?" Un uzraksti savas atbildes. Vari arī uzrakstīt vēstuli savam "apvainotājam" vai cilvēkam, ar kuru saistīta traumējošā situācija, paskaidrot viņam savas izjūtas un pēc tam – atlaist tās. Kolīdz tu pilnā mērā sapratīsi, kāda mācība gūstama no pārdzīvotās situācijas, aizvainojumam, nepieņemšanai un nožēlai vairs vienkārši nebūs jēgas!
Atlaidis aizvainojumus vai nepieņemšanu, pārstājis nožēlot to, ko izmainīt nevar, tu sajutīsi milzīgu spēka un enerģijas pieplūdumu, varēsi ar vieglumu raudzīties nākotnē un pa īstam izbaudīt tagadni.
ThetaHealing kursos ar īpaša meditācijas veida palīdzību mēs rūpīgi strādājam ar 3R programmām, atbrīvojot savu zemapziņu un ķermeni no negatīvas pieredzes, kura traucē iet uz priekšu brīvi un bez baiļu. Tuvāk iepazīties ar šo un citām Teta dziedniecības tehnikām vari atklātajā stundā – 17.augustā, plkst. 18:15.

Ko tas nozīmē – atlaist?

Interneta dzīlēs klejo šādas pārdomas par atlaišanu (patiesībā – darbu ar 3R programmām). Padomā, cik daudz no minētā labi iederētos tavā dzīvē?
Atlaist – tas nenozīmē pārstāt rūpēties, bet gan – pārstāt darīt kaut ko otra vietā.
Atlaist – nenozīmē uzcelt sienu starp sevi un tuvo cilvēku, bet gan – atzīt viņa tiesības uz patstāvīgu lēmumu.
Atlaist – tas nozīmē nepielāgoties sliktiem paradumiem, bet ļaut otram saskatīt un sajust viņa maldīgo lēmumu rezultātu.
Atlaist – tas nozīmē atzīt, ka neesi visspēcīgs.
Atlaist – tas nozīmē pārstāt mēģināt izmainīt otru, bet visu enerģiju vērst uz savu ieradumu un atbildes reakciju pilnveidošanu.
Atlaist – tas nozīmē rūpēties par kādu nevis tādēļ, ka... bet – vienkārši rūpēties.
Atlaist – tas nozīmē pārtraukt formēt, mācīt un piespiest, bet sākt atbalstīt.
Atlaist – tas nozīmē nebūt soģim, bet ļaut otram būt tādam, kāds viņš ir.
Atlaist – tas nozīmē necensties būt tuvā cilvēka pasaules centrā, atvēlot viņam vietu viņa dzīves veidošanai.
Atlaist – tas nozīmē nesargāt tuvu cilvēku no dzīves reālijām, lai viņš neaizmirst skatīties grūtībām acīs.
Atlaist – tas nenozīmē atraidīt, bet būt atvērtam.
Atlaist – tas nozīmē pārstāt strīdēties, piekasīties, dominēt, bet pētīt savus trūkumus un labās iezīmes.
Atlaist – tas nozīmē necensties, lai viss atbilstu tavām vēlmēm, bet pieņemt katru mūža dienu, kāda tā ir, patiesi rūpējoties par savu personību.
Atlaist – tas nozīmē nebūt pagātnes notikumu gūstā, bet pielikt pūles šodien, lai veidotu labāku rītdienu.
Atlaist – tas nozīmē mazāk baidīties, bet vairāk ticēt saviem patiesajiem principiem un mīlēt...