ceturtdiena, 2017. gada 23. novembris

Tatjana Begļaka - 6 vienkārši sazemēšanās paņēmieni jums un jūsu ģimenei

http://www.sanatkumara.lv/index.php/11-dazadi/1311-tatjana-beglaka-6-vienkarsi-sazemesanas-panemieni-jums-un-jusu-gimenei

Ar tik daudzām enerģētiskām izmaiņām, kuras notiek ar mūsu Visumu, uz mūsu planētas un ar visu cilvēci, var būt ārkārtīgi grūti palikt sazemētam. Ņemot vērā darbu un ikdienas pienākumus, var likties, ka ir arvien grūtāk atrast laiku, lai padomātu, kā palikt sazemētam, un vēl jo vairāk patiešām darītu to! Bet labā vēsts ir tāda, ka palikt sazemētam nav kaut kas tāds, kas prasa papildus laiku vai pūliņus. Būt uzmanīgam – tas ir viss, kas jums vajadzīgs.
Šeit ir sniegti daži vienkārši ikdienas paņēmieni, kā jūs varat sazemēt un harmonizēt sevi un savu ģimeni, kad mēs peldam pa šīs apbrīnojamās enerģētiskās plūsmas viļņiem.

Kāpēc ir tik svarīgi būt sazemētam?
Būt sazemētam nozīmē pilnīgi būt klātesošam pašreizējā momentā. Ja jūs esat klātesoši tagadnē, jūs varat pilnībā integrēt Visuma pozitīvās enerģijas. Tas nozīmē, ka jūs varēsiet pieredzēt to, kādēļ jūs atnācāt šurp, un apgūt mācības, kuras jūs grasījāties apgūt. Tas nozīmē, ka jūs esat pilnīgi “jūs”, un jūs patiešām esat šeit!
Turklāt jūs palīdzat mātei-zemei turēt gaismu un iezemēt to viņā un kosmosā, kura daļa ir planēta.
Mēs visi zinām, ko nozīmē nebūt pilnīgi klātesošam. Jums ir pazīstami tādi brīži, kad jūsu noskaņojums pēkšņi mainās vai kad jūs it kā nejauši pakrītat, kaut ko salaužot, vai vienkārši paklūpat uz līdzenas vietas; kad jūs nejūtat, ka jūs patiešām esat šeit; kad jūs jūtat, ka jūs nekontrolējat pasauli un savu dzīvi. Var likties, ka jūs pa dzīvi ejat autopilotā: klausoties, bet nedzirdot jūsu tuviniekus, pastāvīgi koncentrējoties uz turpmākajiem uzdevumiem un apstākļiem un nožēlojot pagātni. Vai arī mūsu uzmanību novērš rosīgā pasaule, un mēs nenodarbojamies ar savu paša dzīvi.
Kad mēs neesam pilnībā pašreizējā momentā, mūsu dzīve lido mums garām kā bezgalīgu pienākumu virtene, nepiedzīvojot īstu prieku un laimi.
17 07 11 02

Ko nozīmē būt pilnīgi klātesošam?
Būt pilnīgi klātesošam – tas nozīmē izpaust sevi dzīvē un nodarboties ar savu dzīvi; apzināties mūsu dienas katru momentu un mūsu lomu tajā; ievērot mūsu bērnus un mūsu tuviniekus un pateikties, ka viņi ir mūsu dzīvē; apzināti saprast mūsu apkārtni un dabas skaistumu un vibrāciju. Sazemētības sajūta rodas mūsu klātbūtnes rezultātā: jūs attīstāt uzticēšanos savai dzīvei un savu apzināto un īsto dalību tās izvēršanā. Rezultātā ārējie apstākļi jūs tik ļoti netricina, un jūs pasaulei aktīvi atbildat, nevis gurdi reaģējat uz to.
Tas nenozīmē, ka mēs pametam savus pienākumus un vai pārstājam strādāt. Mēs vienkārši iegūstam mierīguma un iekšēja miera sajūtu mūsu dzīvē, neatkarīgi no apstākļiem.
Tātad kādi vienkārši paņēmieni ir palikt sazemētiem?

6 vienkārši sazemēšanās paņēmieni jums un jūsu ģimenei
1. Apzinieties savu ķermeni
17 07 11 03aMēs esam šeit fiziskajā ķermenī noteikta cēloņa dēļ. Taču daudzi no mums ir pazaudējuši saikni ar sava ķermeņa svēto templi.
Biežāk atrodiet brīdi, lai ieelpotu un sajustu, kā jūsu ķermenis jūt jūsu uzmanību un iezemē jūs. Pievērsiet uzmanību visam, ko jūs jūtat. Sajūtas, sāpēs, saspīlējumi – tas viss ir jūsu ķermeņa signāli. Kāda ir jūsu poza? Vai jūs izjūtat stresu? Kur tas ir jūsu ķermenī? Pievērsiet tam uzmanību, ieelpojiet un izelpojiet, ieelpojot tīru dziedinošu gaisu ieejā un izelpojot stresu un visu lieko, nevajadzīgo izejā.
Jūs varat palūgt saviem bērniem darīt to pašu. Ja viņi jūt saspringumu, vai viņus kaut kas satrauc, tā ir prakse, kuru var veikt, sēžot mašīnā vai guļot naktī gultā. Pastāstiet viņiem, ka mums nav visu laiku jājūt stress un ka mūsu ķermeņi ar prieku to atlaiž. Mūsu stress ir vienkārši tikai brīdinošs signāls, un viņam nav jābūt mūsu eksistences daļai.
Izteikums: “Es mīlu sevi” ienesīs apzināšanos jūsu ķermenī, tāpat kā frāze: “Es pilnīgi esmu klātesošs savā būtnē”.
17 07 11 03

2. Veltiet uzmanību savām fiziskajām sajūtām
Neatkarīgi no tā, kur mēs atrodamies visas dienas garumā vai ko mēs darām, vienkārši fiksējiet visas jūsu sajūtas – tas padarīs jūsu dzīvi bagātāku ar pieredzi. Mēs atrodamies momentā TAGAD, un mēs spējam šeit palikt ilgākus laika periodus.
Stāvot rindā lielveikalā, pievērsiet uzmanību savai apkārtnei. Ko jūs redzat, dzirdat, saožat? Kādu pārtiku jūs pērkat vakariņām? Kad jūs izvēlaties produktus, sajūtiet viņu smaržu. Paturiet tos rokās un jūtiet viņu tekstūru uz ādas.
Kad jūs nodarbojaties ar mīlestību, apzinieties savu ķermeni un partnera ķermeni. Koncentrējieties uz savu un jūsu partnera baudu. Tas padara dziļāku, juteklīgāku, ciešāku saikni ar jūsu partneri un palielina jūsu savstarpējo uzticēšanos. Sekmīga seksuāla pieredze ir atkarīga no tā, kā mēs protam palikt momentā Tagad.
Visas dienas garumā vienkārši pievērsiet uzmanību savam ķermenim viņu aptverošajā apkārtnē. Augsti vērtējiet sajūtas, kuras jums ir, un to, ko tās jums saka. Jūs sāksiet pamanīt dzīves smalkumus, un jūsu pasaule kļūs bagātāka. Jūs varat arī pamanīt smaržas un skaņas jūsu apkārtnē, kurām jūs agrāk nepievērsāt uzmanību, un jūs uzzināsiet, kā sajūtas mostas pretī jūs aptverošajai pasaulei. Droši vien jūs pamanīsiet paaugstinātu jutīgumu pret aromātiem un mākslīgām smaržām, un tas ir labi, jo tās savā vairumā ir toksiskas mūsu ķermeņiem. (Saistīts raksts: Kāpēc “Smaržas” faktiski smird – slēptās gaisu piesārņojošās vielas jūsu mājās.)
Mūsu pasaules uztvere ir ievērojamā mērā ierobežota, tāpēc ka lielāko laika daļu mēs neizmantojam visas mums pieejamās maņas. Kad mēs tām atveramies un sākam izmantot, tās kļūst jutīgākas, kā muskuļi, kurus mēs trenējam. Tāpēc, kad jūs kļūstat uzmanīgāki, neesiet pārsteigti, ja jūsu pasaules uztvere turpinās mainīties. Tā turpinās mainīties samērā ar to, kā jūs sāksiet redzēt cauri daudziem slāņiem, kuri veido mūsu pieredzi. Debesis kļūs spožākas, dabas krāsas – piesātinātākas, un jūs sāksiet pamanīt arī cilvēku smalkas laipnības un skaistumu. Jūs arī pamanīsiet, ka šīs laipnības izplatās uz jums, jo jums pieskaņosies augstākas frekvences.
17 07 11 04

3. Ēdienu gatavojiet un ēdiet uzmanīgi
Mūsu ķermeņu godāšana ar veselīgu pārtiku ir viens no pašiem vienkāršākajiem paņēmieniem just tagadni.
Ja varat, mēģiniet iegādāties pārtiku, kuru audzē atbildīgi un ētiski fermeri un kompānijas, kuru mērķis ir godīga tirdzniecība un bioloģiska ražošana. Kad jūs gatavojat vakariņas, runājieties ar produktu, kuru apstrādājat. Iztēlojieties, kur tas tika audzēts un kā tas pabaros jūsu ķermeni. Izbaudiet tā garšu ar aizvērtām acīm. Kā viņu sajūt jūsu mēle?
Pateicieties zemei par viņas veltēm, un, ja jūs ēdat gaļu, pateicieties dzīvniekam, kurš ir ziedojis sevi jums.
Pirms ēdienreizes ģimenes lokā pastāstiet saviem bērniem, kur un kā šī pārtika tika izaudzēta. Apspriediet, kāpēc šis ēdiens ir viņiem labs un ko tas dara viņu ķermeņiem. Mūsu ķermeņi – tas ir atspulgs tam, ar ko mēs viņus barojam, un viņi ir mūsu pārvietošanās līdzeklis šajā pasaulē. Lai jūsu bērni zina, cik svarīgi ir būt uzmanīgiem pret to, ko viņi ēd.
Un ja jums nav tāda mijiedarbība ar jūsu ēdienu? Visdrīzāk jūs to nedrīkstat ēst.
Samērā ar to, kā jūs kļūstat uzmanīgāki pret barību, ko ēdat, un savus ēšanas paradumus saskaņojat ar zināšanām, apzinoties, ko šī barība atnes, jūsu ķermenis kļūs tīrāks un spēs sazināties ar jums. Jūs konstatēsiet, ka ilgojaties pēc veselīgas pārtikas, un jums vairs negribēsies neveselīgus, pārstrādātus produktus.
17 07 11 05

4. Esiet fiziski aktīvi! Uzturieties ārpus telpām!
Nav nekā labāka, kā kustēties, strādāt, veikt stiepšanās vingrinājumus, palielinot jūsu ķermeņa iespēju robežas, lai labāk viņu pārvaldītu. Kopjot savu sakņu dārzu, man netrūkst fiziskā darba, kuru es varu darīt visu cauru dienu, bet reizēm joprojām ir sajūta, ka ar to nepietiek, lai es paliktu iezemēta.
17 07 11 06aIr brīži, kad es vēl neesmu izgājusi ārā veicamo mājas darbu dēļ, un pēkšņi es jūtu: “Man ir jāiet ārā.” Un es eju ārā! Mana dvēsele, ķermenis, prāts – visi sauc, lai es eju ārā. Abi mani vecāki šajā ziņā ir man līdzīgi, arī mans vīrs tagad to zina par mani un ir saprotošs. Es nevairos no saviem mājsaimniecības pienākumiem, bet man vienkārši vajag saņem dziedināšanu no dabas, un man ir vajadzīga brīva telpa ap mani, kad esmu kustībā. Man ir jājūt saule un debesis, un vējš nomazgā nost manas bažas.
Dažreiz viss, kas man ir nepieciešams, ir paveikt kādu ātru darbu dārzā vai apstaigāt savu saimniecību, vai vienkārši aiziet uz vistu sprostu un paņemt olas. Vai paspēlēt bumbu ar bērniem, vai palēkāt kopā ar viņiem pa batutu. Tāpēc esmu guvusi saskaņu starp fizisko sajūtu un atrašanos ārā – tas man ir nepieciešams. Bet veikt stiepšanās vingrinājumus telpā vai jogu arī būtu lieliski. Vai iziet pastaigā, vai sēdēt uz balkona vai parkā uz sola un vērot apkārtni.
Mūsu rokas ir līdzīgas sazemēšanas stieņiem, un tāpēc mūsu tauste ir tik svarīga saiknei. Ja jums ir augi podos, pataustiet ar rokām zemi ap viņiem vai maigi pieskarieties viņu lapām. Un mudiniet to darīt arī savus bērnus. Ne tikai sazemējumam ir svarīgi, ka bērni spēlējas uz zemes, tas lieliski attīsta arī viņu imūnsistēmu. (Saistīts raksts: Zeme NAV netīra – kā spēlēšanās ar zemi nāk par labu imūnsistēmai.)
Sēdēt zem koka ir lieliski, un iztēlojieties sevi ar tādām pašām saknēm kā kokam. Jūtiet, kā jūs tur Māte Zeme. Jūtiet viņas beznosacījuma mīlestību ap jums.
Paņemiet akmeni, sajūtiet viņa cietību un ļaujiet viņam iezemēt jūs. Un, protams, ja jūs varat, staigājiet basām kājām. Patiesi sajūtiet zemi zem jūsu pēdām, kā viņa tur jūs, atbalsta jūs.
Ja būt ārā nav iespējams, vērojiet dabu pa logu. Daba ir šeit, lai dziedinātu mūs, un viņas dziedināšana sākas, tikko jūs viņu ievērojat.
Kādu rītu, kad es nodarbojos ar savām acīm skaistā rozā saullēktā, kas apmirdzēja debesis, es izdzirdēju maigu balsi sakām:
“Kad jūs sākat pamanīt dzīvi, kura ir dabā, jums atveras dzīves daba.”
17 07 11 06

5. Glabājiet savus mīļos
17 07 11 07aEs jūtu vajadzību pēc fiziska kontakta, kurš tagad ir nepieciešams kā nekad agrāk. Dažreiz es vienkārši nevaru justies mierīgi un droši, la ko es darītu. Un tad reizēm es paņemu rokās vienu no saviem bērniem vai apkampju savu vīru. Mani vecākie bērni sākumā dažreiz smējās par mani, bet tagad viņi vienkārši iegrimst manos apkampienos un uz kādu brīdi atslābinās tajos. Tāpat kā viņi, jūs drīz konstatēsiet, ka katram ir vajadzīgi apkampieni. Tiem piemīt neticams spēks, un tie var jūs izdziedināt dažos mirkļos, kamēr jūs varat patērēt vairākas dienas, lai sasniegtu tādus pašus rezultātus citādā veidā. (Saistīts raksts: 9 iemesli, kādēļ jums ir jāsniedz un jāsaņem apskāvieni katru dienu.)
Ja jums nav bērna, drauga vai partnera, ko apkampt, apskaujiet savu mājdzīvnieku. Paglaudiet viņa spalvu, sniedziet viņam mīlestību, sajūtiet viņa mīlestību pret jums.
Apskaut koku arī ir spēcīgi, un es arī vēl tagad aizeju tik tālu, ka noskūpstu viņu. (Saistīts raksts: Pierādīts, ka, apskaujot koku, mazinās veselības problēmas.)
17 07 11 07

6. Nedzīvojiet pēc stingra plāna
Tagad vairāk nekā jebkad agrāk ir svarīgi būt atvērtiem Garam, jo viņš iet caur mums, un tas nozīmē, ka mums ir jāvelta daudz laika sev un savai ģimenei, vienkārši jābūt starp saviem tuviniekiem un jāklausās, kā mūsu dvēseles sarunājas ar mums.
Ir labi iesaistīties aktivitātēs un pētīt jaunas lietas, bet, kad mēs steidzamies un nervozējam, cenšoties izdarīt daudz papildus lietu, mēs vairs neatrodamies mūsu dzīves pašreizējā momentā. Mūsu dzīve sāk lidot mums garām, un tikai pēc ilga laika mēs saprotam, ka laižam to garām. Vēl vairāk, kļūst arvien grūtāk pareizi un rūpīgi paēst, kad mēs vienmēr steidzamies.
Veltiet laiku, lai lasītu grāmatas vai rakstus, kas jūs interesē, jo tie ietver vārdus, kuri jau atrodas jūsu iekšienē, gaidot atklāšanu.
Ļaujiet savam radošumam plūst, un iedrošiniet savus bērnus iesaistīties radošā nodarbē svaigā gaisā. (Šeit ir daži noderīgi padomi.) Veltiet laiku, lai zīmētu vai krāsotu kopā ar saviem bērniem, un neuztraucieties par savu prasmju līmeni. Tas ir brīnišķīgs veids, kā atpūsties un atbrīvot iestrēgušo enerģiju. (Saistīts raksts: Strādāšana jebkurā mākslas veidā (jebkurā prasmju līmenī) samazina stresa hormonus.)
Pazūdiet sevī un savā ģimenē. Paskatieties uz sevi un saviem tuviniekiem no malas, no jauna skatpunkta, it kā jūs viņus nekad nebūtu redzējuši. Ko jūs redzat?
Apkampiet savu ķermeni, godājiet sevi, un jūs izpaudīsieties savā dzīvē. Ļaujiet jūsu dvēselei iet caur jums. Lai izpaužas jūsu iekšējais bērns! Esiet rotaļīgi, esiet muļķīgi, bet vairāk par visu, esiet pats!
Kāds jums liekas jūsu sazemējums? Vai jums ir kādi jautājumi? Es labprāt to no jums dzirdētu! Lūdzu, atstājiet komentāru zemāk, uzrakstiet e-pastu vai pievienojieties Facebook sarunai.

Par autoru:
Zīm.
Jessie KlassenDžesija Klassena no liellopu audzētājas ir pārvērtusies par sevis atklāšanas un apziņas paplašināšanas autori. Viņa ir arī Reiki Meistars, kurš ir dziļi saistīts ar dabu. Būdama empātiska un 3 jutīgu bērnu māte, viņa ir ieinteresēta dzīvot mierīgāku dzīvi un iedvesmot citus atjaunot saikni ar dabas burvību un savu dabisko iekšējo bērnu.
Džesija ir izdevusi bērnu grāmatu “Jaunais koks (The Sapling)” izdevniecībā Amazon 2017. gadā. Tas ir stāsts par mazu kociņu, kurš ar vieda veca koka palīdzību pārvar savas bailes un izaug liels, kļūstot par koku, kāds viņš arī domāja būt! Daļa no ienākumiem tika ziedota TreeSisters un Kanādas Dabas aizsardzības dienestam.
Ar Džesiju jūs varat sazināties caur jessieklassen.com, sekot viņas darbam Facebook vai uzrakstīt e-pastu šeit .


P.S. Jums ir savi īpaši sazemēšanās paņēmieni? Jums ir jautājumi? Lūdzu, uzdodiet tos un atstājiet komentāru zemāk.
 T BeglakTatjana Begļaka

Tulkotāja, angļu valodas skolotāja, reinkarnacionikas konsultante.

Pievienots 11.07.2017
Tulkots ar lapas administrācijas atļauju
Tulkoja Jānis Oppe