svētdiena, 2017. gada 12. novembris

Bez svešvārdiem par to, kā radās Rāhu un Ketu (un kādas dziļas mācības tas sevī nes)


Bez svešvārdiem par to, kā radās Rāhu un Ketu (un kādas dziļas mācības tas sevī nes)






Kas pie velna ir Rāhu un Ketu???

Sākšu no tālienes…

Vēdiskā astroloģija strādā ar 9 planētām, no kurām 7 ir tautā zināmas – tās būtu Saule, Mēness, Merkurs, Venēra, Marss, Saturns, Jupiters. Nu tad, lūk, tās divas, kas nav uzskaitītas, ir Rāhu un Ketu. Tikai joks ir tāds, ka tādu planētu taustāmā formā nemaz nav! Tās ir ēnas planētas . Rāhu un Ketu ir tie, kas taisa Saules un Mēness aptumsumus.

Bet, kā tas tā ir sanācis, ka tās ir ieguvušas planētu statusu?

Un vispār – ???

(Visiem, kas dzimuši 7., 16., 25., 4., 13., 22., 31.datumā, jālasa obligāti!)

Jūsu uzmanībai –

Vēdiskais mīts par Rāhu un Ketu rašanos

Reiz sen senos laikos gadījās tāda nopietna situācija, ka dēmoni* bija kļuvuši spēcīgāki par dieviem.

*Vēdiskajā mitoloģijā patiesībā dēmoni nav tādi, kā to iedomājamies mēs, balstoties uz to, ko zinām par velniem un elli utt. Dēmoni principā bija tādi paši vien dievi, bet viņiem bija ego… Ar visām no tā izrietošām sekām.

Tā nu dievi atnāca pie Višnu** un teica, ka viņi vairs tā nevarot – ka dēmoni dara, ko grib, un dievus visādi apspiež.

** Višnu, Brahma un Šiva veido trīsvienību, kur Brahma rada, Višnu uztur un Šiva iznīcina.

Višnu, kas acīmredzot ar vēdisko astroloģiju bija pazīstams (joks), teica, ka šobrīd ir tāds laiks, ka viņi ir stiprāki un tur īsti neko nevar padarīt, jo visam savs laiks – vajag vienkārši nogaidīt. Bet pagaidām vajag apvienoties ar viņiem, lai kultu okeānu un tādējādi iegūtu nemirstības dzērienu, ko sauc par Amritu.

Dievi, pa cik viņi bija gaismas un labestības enerģijā, kā jau dievi, piekrita Višnu un visu sarunāja ar dēmoniem.

Lai sakultu šo te okeānu, vajadzēja izmantot čūsku vārdā Vasuki.

Dēmoni pieteicās turēt čūsku aiz galvas un tādējādi viņi ieguva atzinību un slavu, bet tā sanāca, ka no čūskas mutes sāka nākt ārā indīgi tvaiki, un dēmoni bija spiesti to elpot.

Pirmā no okeāna kulšanas rezultātā sāka nākt inde, kura varēja visu iznīcināt. Ar to tikt galā palūdza Šivam, un viņš to norija. Īstenībā nevis norija, bet tā palika viņam kaklā. Starp citu, tieši tāpēc Šiva ir zilā krāsā.

Nedaudz indes trāpīja arī uz zemes un tajās vietās radās indīgi augi, čūskas un skorpioni.

Tālāk no okeāna sāka nākt ārā visādi labumi: dārgakmeņi, mistiskais debesu zilonis, govs, kas izpilda visas vēlēšanās, vēl koks ar šādu pašu funkciju, pārticības un veiksmes dieviete Lakšmi, kura ar savu skatienu svētīja dievus un kļuva par Višnu dzīvesbiedreni, reibinošo dzērienu dieviete Varuni (pie tās tika dēmoni)…

Kā pēdējais parādījās ārstniecības dievs Dhanvantari, rokās turēdams kausu ar nemirstības nektāru, kas simbolizē mūžīgās zināšanas. (Nevar par zemu novērtēt, kā rokās ir zināšanas!)

Starp dieviem un dēmoniem bija vienošanās, ka viņi nektāru sadalīs savā starpā, bet dēmoni savus solījumus, protams, neturēja un kausu savāca sev.

Dievi devās pie Višnu un pastāstīja radušos situāciju.

Višnu saprata, ka nektāram būtu jābūt pie tiem, kas viņu izmantos nesavtīgi, bet acīmredzami, ka dēmoni to izmantos, lai gūtu labumu sev un iegūtu vairāk varas. Bet saukt pie atbildības viņus vai vadīt pārrunas arī būtu bezjēdzīgi, jo dēmoni īsti pie morāles principiem nepieturas.

Višnu radās plāns.

Viņš, izmantojot vienu no savām superspējām, pārvērtās par skaistāko sievieti pasaulē – Mohini. Dēmoni, ieraugot Mohini, iemīlējās viņā un burtiski zaudēja galvas, un bija gatavi uz visu viņas dēļ.

Viņa tiem teica, ka sadalīs nemirstības dzērienu starp dēmoniem un dieviem.

Dēmoni piekrita.

Tā nu Višnu Mohinī izskatā sāka dalīt dzērienu. Viņa plāns bija sekojošs: kamēr viņš izdalīs dzērienu dieviem, tikmēr tas jau būs beidzies un dēmoniem nekas nepaliks.

Viens no dēmoniem saprata, kas notiek, un stājās rindā kopā ar dieviem, un tika pie nemirstības nektāra. (Starp citu, dažos avotos rakstīts, ka šis dēmons bija pats Vasuki, un no astroloģijas viedokļa tas izklausās, ka makes sense, tādēļ pieturēsimies pie tās teorijas.)

Saule un Mēness, kas bija turpat, jo tās arī ir dievišķās planētas, pamanīja, kas notika, un sāka bļaut.

Višnu, reaģējot uz šo nejauko situāciju, meta Vasuki virzienā savu superieroci – disku, kas pārdalīja Vasuki uz pusēm. Ieroča superspēja bija tajā, ka, ja kaut kas ar to tiek nogriezts, tad atpakaļ to savienot nav iespējams. Bet… Vasuki bija paspējis iedzert nemirstības dzērienu…

Vasuki nogrieztā galva ir tas, ko mēs pazīstam kā Rāhu, bet čūskas ķermenis – Ketu.

Bet, kā tās kļuva par planētām???

Kaut kad sen Vasuki bija palūdzis Brahmam piešķirt viņam planētas statusu, un Brahma viņam to bija apsolījis…

Tā nu Rāhu un Ketu nokļuva vienā rindā ar dievišķām planētām…

Bet – tās ir 2 daļas no viena veseluma, kas nekad nevarēs savienoties, tādēļ horoskopā tie vienmēr ir viens otram pretī.

Ko mēs varam mācīties no šī mīta?

·         No numeroloģijas viedokļa tie, kas ir dzimuši 7., 16., 25., 4., 13., 22., 31.datumā ir lieli ienaidnieki tiem, kas ir dzimuši 1., 10., 19., 28., 2., 11., 20. vai 29.datumā, tāpēc ka Rāhu un Ketu ir Saules un Mēness ienaidnieki, jo tie nosūdzēja dēmonu, no kura viņi radās, Višnu.

·         Vasuki rīcība – tas, ka viņš ar viltu ieguva malku Amritas – simbolizē vēlmi būt nemirstīgam un vēlmi apmierināt savas vēlmes par katru cenu. Tas atspoguļo Ketu un Rāhu dabu.

·         No šī mīta mēs varam saprast to, ka Rāhu un Ketu mums vajadzētu izmantot, lai tiktu pie garīgām zināšanām, jo Vasuki tika izmantots, lai kultu okeānu un iegūtu nemirstības dzērienu. Un, dievs vien zina, vai tas bez Vasuki palīdzības vispār būtu iespējams.

·         Ja garīgas zināšanas nonāk neīstajās rokās – tā ir augstas bīstamības situācija.

·         Ja vēlies tikt pie mūžīgām zināšanām, zini, ka pirmā nāk inde… Tāpēc sākumā ir TIK grūti! Un tas ir normāli – tā tam ir jābūt.



Materiālu sagatavoja Tīlija Klusa pēc Mariannas Polonski stāsta iekš audioveda.ru