Aptumsumi visspēcīgāk ietekmē tos reģionus, kuri atbilst zodiaka zīmei, kurā aptumsums notiek, kā arī tās teritorijas, kur aptumsums ir redzams. Apvidos, kur aptumsumi nav novērojami, to ietekme ir otršķirīga.

Daļējs Mēness aptumsums 7. augustā

Aptumsums notiks Mežāža* zvaigznājā. Maksimālā fāze ir 21:20 pēc Rīgas laika. Tas būs redzams Eiropā, Āfrikā, Āzijā, Krievijā, Austrālijā.
Jāpatur vērā, ka aptumsumi stiprina tos procesus, kas mūsos jau aktīvi darbojas. Aptumsums var ietekmēt mūsu materiālo sfēru, celsies egoisma līmenis, sīkumainība, ietiepība. Cilvēki var izteikt savu viedokli ar asiem vārdiem. Aptumsums var ietekmēt sociālā statusa un reputācijas jautājumus, kā arī karjeru, attiecības ar iestādēm vai valsti, valdības un parasto cilvēku attiecības.

Pilns Saules aptumsums 21. augustā

Lauvas zvaigznājā. Maksimālā fāze ir 21:21 pēc Rīgas laika. Novērojams Amerikas Savienotajās Valstīs, Kanādā, Centrālamerikā, Rietumeiropā. Rīgā nav novērojams.
Var ietekmēt mūsu gribasspēku, ambīcijas, vēlmi parādīt varu, vēlēšanos spīdēt sabiedrībā, var raisīt karstas emocijas, pastiprinātu savtību, nacionālo jautājumu saasināšanos.

Aptumsums ir nopietni tverama lieta

Vēdiskā tradīcija ļoti nopietni pieiet jautājumiem, kas saistīti ar Saules un Mēness aptumsumiem. Aptumsumi no vēdiskās astroloģijas viedokļa ir dramatiski notikumi. Saules aptumsums ir tad, kad dēmoniskā planēta (graha) Rahu aizsedz Sauli (mūsu apziņu). Kaut kas mēģina aizsegt mūsu apziņu, dievišķo. Saule ir uzskatāma par dievišķā redzamo formu. Saules stari ir absolūti nepieciešami, lai uz Zemes būtu dzīvība. Tāpēc Saules staru aizsegšana ir nelabvēlīga cilvēkiem un visam dzīvajam.
Saules aptumsuma laikā mēs nesaņemam Eksistences Dievišķo gaismu, bet tiekam pakļauti tumsas, tumsonības, neapzinātības ietekmēm. Aptumsuma laikā cilvēka apziņa kļūst aptumšota. Cilvēka prāts (apzinātība, gudrība) mazinās, ir daudz grūtāk orientēties apkārtējos notikumos. Tāpēc vairojas stresi, sasprindzinājumi, graujošas darbības.

Astronomiski Saules aptumsums ir tad, kad Mēness nostājas starp Sauli un Zemi, bet Mēness aptumsums ir tad, kad Mēness ieiet Zemes ēnā.
Mēness aptumsuma laikā cilvēku prāts, domāšana, emocionāla sfēra ir ļoti viegli ievainojamas. Pieaug psihisko traucējumu skaits, jo traucēta hipotalāma darbība. Toties Saules aptumsuma laikā ir traucēta talāma darbība, pieaug sirds–asinsvadu sistēmas saslimšanas riski, rodas stresi, destruktīvas darbības.

Kam veltīt aptumsuma laiku?

Aptumsuma brīdī Saule, Mēness, Zeme ir uz vienas līnijas. Mūsu prāts ir saistīts ar Mēnesi, ķermenis – ar Zemi, Saule ir saistīta ar abiem. Laiks, kad visi trīs ir uz vienas līnijas, kad visi trīs ir tieši saistīti, ir īpaši piemērots garīgajām praksēm.
Aptumsuma laikā mēs sākam programmu nākamajiem 18,5 gadiem, jo planētas Rahu un Ketu būs tajā pašā vietā pēc 18,5 gadiem. Ja mēs aptumsuma laikā sējam bailes, agresiju, naidu, tad to arī saņemsim visu nākošo ciklu.
Ja aktivizēsi mīlestības programmas, tiekšanos uz dievišķo, pašrealizāciju, tad šīs lietas veidos tavu dzīvi nākamos 18,5 gadus. Tāpēc ir īpaši svarīgi domāt par to, ko darīt aptumsumu laikā. Labs laiks, lai atcerētos tautas parunu – "ko sēsi, to pļausi!".
Nevajadzētu uzskatīt aptumsumu par kaut ko fatālu un ņemt vērā dažādās briesmu prognozes par dažādiem apdraudējumiem, iespējamām katastrofam, kariem, teroru, avārijām u.c. Jā, protams, aptumsumu laikā riski pieaug, bet tas viss ir atkarīgs no mums, kādas programmas, kādas domas mēs raidām Visumā. Ja tu paredzi katastrofas, tad tu tās arī saņemsi, ja tu izturies pret visiem ar mīlestību, tas saņemsi to. Šis princips darboja vienmēr, tikai aptumsumu laikā tas ir daudz izteiktāks.
Šis laiks nav piemērots baudām, izpriecām, jaunu lietu sākšanai. Tas ir labs laiks, lai taupītu enerģiju. Jau no seniem laikiem tiek uzskatīts, ka aptumsuma laikā nevajag ēst, bet gan nodoties meditācijai.
Aptumsums ir labs laiks, lai skaitītu mantras un meditētu. Mantru skaitīšanai aptumsuma laikā ir daudz lielāka ietekme nekā parasti. Rekomendējams pārtraukt ēst dažas stundas pirms aptumsuma, lai ēdiens būtu sagremots, lai aptumsuma brīdī būtu tukšs vēders. Mantru skaitīšana, lūgšanas, meditācija ir efektīva tad, kad vēders ir tukšs.
Aptumsums ir ļoti sakrāls laiks garīgā ceļa meklētājam. Ja aptumsuma brīdī mantra tiek izpildīta 108 reizes, tad tas pielīdzinās 10 000 reižu atkārtojumam citā laikā!

Aptumsumu koridors

Aptumsumu koridors (periods starp Saules un Mēness aptumsumiem) ir transformācijas laiks. Kādam izmaiņas notiek fiziskā līmenī, kādam citam – mentālā un garīgā plānā. Katram individuāli. Kādam var rasties pēkšņas bailes, neparastas izjūtas, satraukumi, sasprindzinājumi, netipiskas reakcijas uz notiekošo, var saasināties mūsu egoisms, dusmas, ilūzijas. Toties kādam citam šis ir garīgās izaugsmes laiks.
Vēro sevi un citus. Uz visu notiekošo skaties ar mīlestību un cieņu pret apkārtējiem. Ir būtiski saprast, ka arī citiem cilvēkiem šis nav viegls periods.
Aptumsumu koridora laikā īpaši spēcīgi izpaužas mūsu karmas rezultāti. Mēs katrs saņemam to, ko karmiski esam pelnījuši. Toties šajā laikā var arī atrisināt karmiskos mezglus un var arī viegli radīt jaunas karmiskās problēmas. Tāpēc vēl jo vairāk ir svarīgi visu notiekošo un visus cilvēkus pieņemt tādus kādi tie ir, pieņemt ar mīlestību un padevību, veikt garīgās prakses, meditēt.

Vēdiskās tradīcijas ieteikumi kā rīkoties aptumsumu laikā

  • Neiesākt jaunas lietas, ceļojumus,
  • ja iespējams, aptumsumu dienas pavadīt mājās,
  • aptumsuma brīdī un 9 stundas pirms Mēness (12 stundas – pirms Saules aptumsuma) neēst un negatavot ēdienu, neiziet no mājas,
  • nepieņemt svarīgus lēmumus,
  • nenodarboties ar seksu,
  • neapmeklēt slimnīcas, kapsētas,
  • nelietot alkoholu, tabaku, narkotikas,
  • neizmantot internetu, neskatīties televīziju (pretējā gadījumā šī atkarība tikai pastiprināsies),
  • var ēst tikai to ēdienu, kurš pagatavots jau pēc aptumsuma. Viss ēdiens, kas pagatavots pirms aptumsuma, uzskatāms par neizmantojamu partikā,
  • neveikt svarīgus darbus,
  • izvairīties no cilvēku pulcēšanās vietām,
  • nekādā gadījumā neskatīties uz aptumsumu,
  • neveikt ķirurģiskas operācijas,
  • nelamāties,
  • vēlams iet vannā, dušā pēc aptumsuma,
  • vēlams gavēt,
  • veikt mierīgas darbības, relaksēties,
  • meditēt, lasīt garīgo literatūru,
  • skaitīt mantras,
  • rituālas darbības var veikt pēc aptumsuma,
  • noņemt no palodzēm augus, ēdienu, lai tie nebūtu pakļauti tiešai Saules, Mēness gaismai.
Izmanto šo laiku, lai sāktu pozitīvas pārmaiņas savā dzīvē!
* Rietumu astroloģija lieto astroloģisko zīmju zodiaku, savukārt vēdiskā astroloģija lieto tikai un vienīgi zvaigznāju zodiaku. Vēdiskais astrologs vienmēr runā par zvaigznājiem, rietumu astrologs par zīmēm, bet astroloģiskās zīmes un astronomiskie zvaigznāji nav gluži viens un tas pats! Pēc rietumu astroloģijas iznāk, ka aptumsums notiek Ūdensvīra zīmē.