pirmdiena, 2017. gada 28. augusts

Mirkļi, kad mīlestība liek tev atvērties

http://garavasara.com/articles/mirkli-kad-milestiba-liek-tev-atverties

Mīlestība ne vienmēr liek justies droši, jo mīlestība ir tīrs potenciāls un tīra klātbūtne, un tās laikā katra sajūta un impulsa dvesma ir gaidīta, lai cik maiga, sāpīga, neērta vai nežēlīga tā būtu.
Tāpēc brīžos, kad sākat par kādu gādāt un atļaujat kādam citam gādāt par sevi, un jūs no tā nebaidieties, jūsu sirdij nebūs citas izvēles, kā atvērties mīlestībai, un jūs nebūsiet spējīgi kontrolēt jūsu sirds sajūtas, un tieši tāpēc mūsu ego nav spējīgs uz mīlestību.
Droša, nedroša. Laimīga, bēdīga. Skaidra, nenoteikta. Šaubu pilna, bezbailīga. Trausla, spēcīga. Cienījama, nevērtīga, un viss, kas notiek tās laikā. Tik liela dzīvības dvesma mēģina jūs piepildīt, ka tik tikko spējat to apvaldīt. Jūs esat pilni dzīvības, dzīvības piesātināti un augoši.
Citi melo jums par mīlestību! Redziet, viņi saka, ka mīlestībai vienmēr vajadzētu justies labi, silti un laimīgi, viņi saka, ka tā ir lieta, kas jums ir dota, kas ir jānopelna, vai jābūt tās vērtīgiem, viņi saka, ka tie ir tauriņi vēderā, eņģeļu dziesmas un košas gaismas, bet patiesībā mīlestība vienmēr esat bijuši jūs paši – neapbruņoti, atvērti un dzīvi, traki, veseli, viegli ievainojami un nestabili, bet tomēr patiesi, ieelpojot visumu, tad izelpojot eiforiju un tumsu, un skumjas, un prieku par cilvēci, un dažkārt arī neziņu par to, ko pie velna jūs darāt, vai kādā veidā esat vēl dzīvi.
Tas ir labi. Elpojiet. Šādā veidā viss ļoti skaisti atklājas. Mīlestība nav tikai ieguvums, bet arī zaudējums. Jūsu mīļie reiz nomirs, un tuvie cilvēki pazudīs, bet mīlestība nekad. Tā vienkārši liks jums pacelties un atkal nolaisties, un tad liks brīnīties, vai vēl kādreiz atkal pacelsieties. Tā jūs atvērs un liks noslēgties, un salauzīs, un padarīs pazemīgus, un smiesies par jūsu bērnības fantāzijām par mīlestību.
Bet tas viss ir dabiski, un tas viss notiek jūsu labā. Paies ilgs laiks pirms spēsiet atgriezties pie sevis, savas iekšējās būtības. Jūs vienmēr esat meklējuši savu sirdi, un tās daudzos atspulgus.
Mīlestība ir šeit. Mīlestība vienmēr ir šeit. Kaut kur starp eiforiju un tumsu, mīlestība ir jūs atradusi. Tad zeme, uz kuras stāvat, ir svēta, un atkal varat justies droši.
Tāpēc varat raudāt, smieties, trīcēt, vemt, šaubīties par visu, bet jūsu sirds nekad jūs nepametīs.

* Autors: Džefs Fosters (www.lifewithoutacentre.com);
* No angļu valodas tulkoja Vaelīta Rubene;
* Korektore: Vineta Kurgāne.