otrdiena, 2017. gada 22. augusts

Cilvēki – raudātāji – labākie no mums. Lūk, ko psihologi saka par tiem, kuri raud par jeb ko.

http://amizanti.lv/cilveki-raudataji-labakie-no-mums-luk-ko-psihologi-saka-par-tiem-kuri-raud-par-jeb-ko/




Raudāšana – tās ir asaras, kuras vai nu līst no acīm vai arī sariešas tajās kā atbilde uz kaut kādu emocionālo stāvokli.
Tās var būt dusmas, prieks, skumjas. Daži uzskata, ka raudāšana ir vājuma pazīme, bet ne velti saka, ka par drosmīgu var uzskatīt to, kurš savas asaras neslēpj.
Daudzi pat nenojauš, ka raudāšana ir veselīga! Lūk, ko domā psihologi par tiem, kas vienmēr gatavi no birdināt kādu asariņu.
1. Raudāšana ir laba cilvēka un laba drauga pazīme.
Smagos momentos kāds var paraudāt uz jūsu pleca, savukārt jūs varat izraudāties uz viņa pleca. Pilnīgi pietiks, ja paraudāsiet, izskalosiet no sevis visas sāpes un atvērsieties cilvēkam, kurš jūs saprot un var jums palīdzēt.
2.Raudāšana nozīmē, ka jūs nebaidāties no savām jūtām.
Tuvinieka zaudējums, stress, naids, skumjas, dažas ķibeles, kas saistītas ar paaugstinātu cukura līmeni asinīs, hormonālais disbalanss un pat tādas lietas, kā sērīgas dziesmas un filmas – visi šie faktori padara jūs ievainojamus un var likt raudāt. Kad jūs asaras nevaldāt, tas ne tikai neizsauc apkārtējo neizpratni, bet arī dod jums spēku, lai tiktu galā ar savām jūtām.

3. Jūs protat tikt galā ar stresu.
Kad jūs ļaujat sev paraudāt jebkurā situācijā, tas darbojas kā attīrīšanās no smagām domām. Bet, ja tās ilgi tura sevī un neļauj tām aiziet, tas var novest pie nopietnām psihiskām problēmām.
4. Raudāšana ir stipra cilvēka pazīme. Viņu nesatrauc apkārtējo cilvēku reakcija.
Reizēm mēs sajūtamies tik vāji un bezcerīgi, ka noslēdzamies sevī. Mēs slēpjam savas sāpes un skumjas zem piespiesta  smaida, kurš tāpat patiesību noslēpt nespēj. Nopietnas jūtas nav iespējams ignorēt.
Tie, kuri nekautrējas paraudāt, ir stiprāki par citiem, jo viņi var valdīt savas emocijas.
Aizturēt asaras un nekad neraudāt ir kaitīgi!