piektdiena, 2017. gada 25. augusts

Piedot SEV – pats grūtākais piedošanas veids

https://gintafiliasolis.wordpress.com/2017/08/25/piedot-sev-pats-grutakais-piedosanas-veids/

Kāpēc piedot?

Ir ļoti svarīgi piedot sev. Cilvēks, kurš nevar aizmirst un piedot sev pagātnes kļūdas, velk sev līdzi aizvainojuma un rūpju vezumu, tadā veidā, neļaujot sev virzīties uz priekšu. Skatās atpakaļ, bloķē kanālus, kas ļautu dzīvē ienākt kam jaunam un skaistam.
Lai ielietu glāzē tīru ūdeni, tā vispirms ir jāizlej, jāizmazgā un tikai pēc tam tajā var ieliet jaunu, tīru ūdeni. Iedomājaties, kas notiks ar ūdeni, ja Jūs to ieliesiet netīrā glāzē? Bet, ja glāzē jau ir ūdens? Mēs tajā vispār neko vairs neieliesim.
Tāpat ir arī ar mūsu dvēseli – tā ir trauks, kurš mums regulāri jāizmazgā, jāiztīra, lai varētu piepildīt ar ko tīru un jaunu. Lūk, Tā! Un tikai Tā!
Bieži cilvēki saka: “Nevaru piedot! Ko man darīt?!”, “Grūti piedot! Kā man būt?!”
Gribu atbildēt ar sava skolotāja Radislava Gandapasa vārdiem: “Neko nedariet, palieciet pakaļā!” («Ничего не делайте, оставайтесь в жопе!»)

Ta arī notiek Cilvēki nāk, prasa padomu, lūdz palīdzību, bet kad saki: piedod sev, atlaid šo kļūdu, aizmirsti to periodu – sākas īdēšana un žēlošanās. Tad kapēc nāciet, kāpēc jautājiet, kāpēc lūdziet palīdzību? Risiniet tālāk savas problēmas tā, kā to darījāt līdz šim!
Nav citu variantu! Nav iespējams virzīties uz priekšu. Nav laimes bez mīlestības un nav mīlestības bez piedošanas!
Neviens nav teicis, ka piedot, īpaši – piedot sev savas kļūdas, ir VIEGLI. To es Jums nesolu! Piedot ir grūti, smagi, bieži vien – ļoti smagi. TAČU: «Если долго мучиться, всё обязательно получится!»
Tātad uz priekšu! “Caur ērkšķiem uz zvaigznēm!”

Kā piedot?

Lai iemācītos piedot sev un citiem cilvēkiem, vispirms jāiemācās saprast sevi un citus.
Saprast – nozīmē – piedot!

Ir skaidri jāsaprot doma un sev jāiegalvo: Tajā brīdī es darīju visu, ko varēju izdarīt Tajā brīdī! Tajā brīdī es biju tieši tādā dvēseles stāvoklī un situācijā, un darīju visu, ko varēju izdarīt! Labāko, ko varēju izdarīt!
Jūs negribējāt nevienam neko ļaunu, un pat tad, ja gribējāt – savādāk nevarējāt! Nu, nepietika jums zināšanu un saprašanas – uz to brīdi!!!!! Saprotiet to!!!
Tā ir galvenā saprašana ceļā uz piedošanu!
Svarīga ir VĒLME, karsta vēlme sev piedot, atbrīvoties no vainas apziņas un aizvainojuma pašam pret sevi. Kad ir karsta vēlme, Jūs darīsiet visu, izmantosiet visas metodes, visus resursus, lai tikai sev piedotu! Un Jūs noteikti IEMĀCĪSIETIES PIEDOT! Galvenais – mācieties to!

Uzrakstiet sev vēstuli!

Vēstuli sev variet rakstīt jebkurā formā, galvenais, lai rakstītu uz papīra, ne datorā. Pārlasiet to daudzas reizes, labāk – pārrakstiet to vairākas reizes, kamēr sajutīsiet atvieglojuma sajūtu visā ķermenī.

Klausieties meditācijas – Piedodu sev!

Tās var atrast internetā, taču tās var ierunāt arī pats. Neliels audiofails – apmēram 20-25 minūtes, mierīga mūzika un vārdi, kas palīdz piedošanas procesā. Arī to klausīties vajag tikmēr, kamēr ķermenī iestājas atvieglojuma sajūta un dvēsele atbrīvojas no īdošās sajūtas.

Saruna ar SEVI!

Katru dienu brīžos, kad rodas nepatīkamas sajūtas krūtīs, sakiet sev vārdus: Tajā brīdī es darīju visu, ko varēju izdarīt Tajā brīdī! Tajā brīdī es biju tieši tādā dvēseles stāvoklī un situācijā, un darīju visu, ko varēju izdarīt! Labāko, ko varēju izdarīt! 
Jūsu uzdevums ir pārliecināt savu iekšējo kritiķi, ka Jūs darījāt visu labāko, ko varējāt izdarīt tajā brīdī! Jūs neesat vainīgs, viss notika tieši tā, kā tas notika. Viss notika uz labu, tāpēc, ka tieši tā situācija iemācīja Jums ko jaunu un labu. Tieši tāpēc, dotajā brīdī Jūs esat šeit un varat atkal izdarīt sev ko labu.

Hooponopono.

Šis paņēmiens ir universāls un strāda vienmēr un visur.
Katru reizi, kad atcerieties kādu neaptīkamu atgadījumu, kuru nekādīgi nevariet sev piedot, atkārtojiet šīs četras frāzes:
“Es mīlu Tevi!”
“Man ļoti žēl!”
“Lūdzu piedod man!”
“Es pateicos Tev!”
Sev es klāt pieliku vēl dažas frāzes, jo bija ļoti svarīgi aizmirst un atlaist situācijas no pagātnes:“Es piedodu SEV!”
“Es pieņemu SEVI!”
“Es atbalstu SEVI!”
“Es atlaižu SEVI!”
“Es mīlu SEVI!”
Bija momenti, kad šīs frāzes ne vienkārši izskanēja no manam lūpām, bet es kliedzu ar visu savu būtību.
Pēc 10-20-50 reižu atkārtošanas, sajutos daudz labāk, vieglāk, brīvāk un tad sapratu, ka vairs nav tās iekšējās, īdošās un mokošās sajūtas attiecībā pret šo situāciju. NAV!

Piedodiet aizvainojumus!
Aizmirstiet apvainojumus!
Attīrieties no tiem!
Un ejiet uz priekšu ar tīru sirdi, vieglu garu un atvērtu dvēseli!


Avots: Sieviešu žurnāls www.myjane.ru/
Tulkoja: Ginta FS