sestdiena, 2017. gada 22. jūlijs

”Vieglāk vairs nebūs, būs tikai grūtāk.” Ezoteriķe prognozē Latvijai ļoti smagu rudeni

https://skaties.lv/izklaide/raibumi/vieglak-vairs-nebus-bus-tikai-grutak-ezoterike-prognoze-latvijai-loti-smagu-rudeni/

Šī nedēļa ieies vēsturē arī vairāk skumjām ziņām par pazīstamu cilvēku došanos viņsaulē. ”Noteikti nav nejaušību,” komentējot pēdējo dienu miršanas gadījumus, portālam Skaties.lv saka pazīstamā uzņēmēja, jogas un veselīga dzīvesveida speciāliste un ezoterikas eksperte Elita Drāke.
Ceturtdien, 20. jūlijā, kļuva zināms, ka 41 gada vecumā pašnāvību izdarījis amerikāņu rokgrupas “Linkin Park” solists Česters Beningtons, 32 gadu vecumā pēkšņi mūžībā aizgājusi latgaliešu dziedātāja Aija Eriņa, bet 35 gadu vecumā, uz skatuves uzstāšanās laikā gūstot nāvējošu elektrotraumu, dzīvību zaudēja franču folkmūzikas dziedātāja Barbara Veldena.

Tāpat šonedēļ kļuva zināms, ka pazīstamais dakteris Āris Auders dzīvi beidzis pašnāvībā.
”Viņš bija cilvēks, kam viss bija, un viņš visu varēja ilgi. Mans redzējums kopumā: cilvēki nedrīkst darīt pašnāvības. Caur pašnāvībām viņi atņem iespēju attīstīties un nenovērtē to dāvanu, kas ir dzīve.
No otras puses, ja cilvēkam ir slikti un ja viņš ilgu laiku ir depresijā vai nezina, kā dzīvot tālāk, tas ir jautājums, par ko vajadzētu domāt arī sabiedrībai. Cilvēkiem nav spēka un motivācijas dzīvot. Tas ir jautājums par dzīves jēgu,” pauž pazīstamā ezoteriķe.
Drāke norāda uz kādu absurdu:
Elita Drāke
Elita Drāke
ezoterikas speciāliste
”Cik daudz cilvēku šobrīd slimo ar vēzi! Viņi ir nevarīgi, atkarīgi no citiem, viņi ir ”uz zālēm”, varbūt pat guloši vai knapi staigājoši. Un viņi ļoti grib dzīvot. Un otra daļa – pilnīgi veseli, bagāti, gudri, un viņi taisa pašnāvības. Vai tas nav absurds?!
Un neviens nevar pateikt, kādēļ slimais un vārgais tik ļoti turas pie dzīves, bet cilvēks, kuram viss ir, neredz jēgu vairs te būt. Neviens gaišreģis neatbildēs. Tā ir cilvēka izvēle un viņa liktenis.”
Komentējot faktu, ka šonedēļ mūžībā devušās divas gados jaunas dziedātājas, Drāke uzsver, ka dzīvē viss notiek likumsakarīgi.
”Ja cilvēkam karma vai liktenis uz zemes beidzas, tad arī beidzas. Arī piecgadīgā puisīša aiziešana radīja pārdomas, kāpēc tik mazam bērnam jāmirst. Tā vienkāršākā versija – laiks uz zemes beidzās. Jo vienīgais, ko mēs zinām, atnākot uz šīs zemes, ka mēs no viņas aiziesim. Kas notiek pa vidu, tā ir paša izpausme, kā iespēju dzīvot izmantojam,” norāda ezoterikas speciāliste.
Laiku pa laikam mūsu ikdienu satricina vairāku sabiedrībā zināmu cilvēku aiziešana salīdzinoša īsā laika sprīdī. Drāke šo parādību izskaidro, to sasaistot ar dabu: ”Viens teiktu – tas ir mēness, otrs teiktu – zvaigžņu stāvoklis, cits teiktu – planētu stāvoklis vai cita iedarbība. Cilvēki noteikti ir pakļauti augstākiem spēkiem, ko mēs nevaram pierādīt, bet varam just. Mūs vada kosmoss vai augstāki spēki.”
Ar nākotnes prognozēm ezoterikas speciāliste neiepriecina un savā redzējumā par turpmāko dzīvi atsaucas uz 2012. gadā pareģoto pasaules galu.
”Es uzskatu, ka 2012. gada pasaules gals turpinās, uz ko norāda mirstības, slimības.
2013., 2014. un 2015. gadi bija pārbaudījumu gadi. Tiem cilvēkiem, kuri nesalūza vai nesaslima, 2017. gads varētu būt labs un veiksmīgs.
Šis gads ir darba gads. Ir ļoti daudz jāstrādā gan ar emocijām, gan ar sajūtām, arī dzīves jēgas meklēšana šobrīd ir ļoti koncentrēta. Tā ir darba terapija visām jomās – emocionālā, fiziskā. 2017. gadā sevi ir jātur.
Tagad ir kulminācija, jo, runājot par cilvēku dvēseles stāvokli, vieglāk vairs nebūs, būs tikai grūtāk.
Es īsti nezinu par ekonomiskajiem un materiālajiem apstākļiem Latvijā un pasaulē, bet emocionāli vieglāk nekļūs – nebūs tā, ka var uzelpot. Atslābt vairs nevar!” norāda Drāke.
Viņa novērojusi, ka cilvēki Latvijā īpaši labi nejūtas: ”Visapkārt valda neapmierinātības smagums. Un tie, kuri cenšas, īsti nevar noķert laimes sajūtu, jo visapkārt ir nelaimīgi cilvēki.”
To, kā cilvēki jūtas un cik augsts ir viņu laimīguma līmenis, nosaka arī laikapstākļi.
”Statistiski visās Ziemeļvalstīs gadalaiku un saules trūkuma dēļ ir ļoti paaugstināts depresiju un pašnāvību līmenis. Dienvidu valstīs, kur vasara ir ilgāk par pieciem mēnešiem, tādu diagnozi kā depresija nezina.
Saule atbild par dzīves spēku, vitalitāti un prieku. Sauļojoties un braucot uz Dienvidiem, cilvēki pagarina iespēju būt laimīgiem. Fizioloģiski cilvēkam bez saules nav spēka uzturēt prieku.
Mums šī vasara nav laba, tā apgrūtina cilvēkiem baudīt dzīvi. Ja mēs neizbaudīsim vasaru, būs ļoti smags pelēkais rudens, jo šis gadalaiks pats par sevi pie mums nāk ar depresijām un slimībām. Bet pēc tādas vasaras ir iespējams, ka cilvēki būs novārguši,” sauli kā būtisku vienību cilvēka fizioloģiskajos procesos akcentē ezoteriķe.
Viņa Latvijas iedzīvotājiem rekomendē apzināti koncentrēties uz sauli, ņemt no viņas enerģiju un spēku, lai varētu pārdzīvot rudeni un priecīgāk un laimīgāk sagaidīt Ziemassvētkus.