Mūsdienu kvantu teorija apgalvo, ka viss sastāv no enerģijas, kas ir pamata lielums, kurš apraksta jebkuru izmēru sistēmu stāvokli līdz pat bezgalībai. Visums, ko mēs pazīstam un kā daļa esam, arī ir dzīvs un pakļauts enerģijas likumiem, tāpat kā viss dzīvais. Cilvēka ķermenis un viss eksistējošais ir enerģijas iemiesojums. Cilvēks – tas ir mazs Visums, kas var ražot pats savu enerģiju un saņemt to no lielā Visuma.
Kas ir cilvēka enerģētika? Tas ir dzīvības spēks, kas veidojas no divām enerģijas sastāvdaļām: iekšējās un ārējās – ķermeniskās un garīgās. Ķermeniskā daudzējādā ziņā ir atkarīga no apkārtējās pasaules, no ekoloģijas, no pārtikas un ūdens, ko mēs patērējam, no darbībām, ko mēs veicam. Savukārt garīgā ir atkarīga no mūsu iekšējā stāvokļa – emocionālās stabilitātes un pozitīvajām vai negatīvajām domām un nolūkiem. Ķermeniskā enerģija akumulē iekšējo garīgo enerģiju un virza to ārpus. Ideālā gadījumā mūsu ķermenis ir mūsu Gara nesējs. Ne velti saka, ka harmonija sākas iekšienē. Tīras, patiesas pozitīvas domas un nolūki – tā ir mūsu veselības ķīla. Tīra rīcība, kas balstās uz iekšējā ES harmoniju – tā ir dzīves Harmonija!

Spēcīgas cilvēka enerģētikas pazīmes

Daudziem cilvēkiem piemīt spēcīgas enerģētikas pazīmes, un ikviens cilvēks, kurš atrodas līdzās šādas enerģētikas nesējam, spēj to sajust. Tās parādās arī rakstura īpašībās un uzvedībā, šādiem cilvēkiem piemīt harizma, mērķtiecība, pārliecība par saviem spēkiem, augsts garīgums un daudz kas cits, kas liecina par viņu augsto energopotenciālu.
Cilvēka energopotenciāls ir viņa spēja ražot paša enerģiju, uzkrāt un uzņemt to no ārpuses, kā arī to racionāli izlietot. Izmantojot enerģiju labiem nolūkiem, cilvēks saņem atpakaļ dubultu lādiņu un tātad – uzkrāj spēkus. Producējot negatīvas emocijas un veicot negatīvas darbības, cilvēks zaudē spēkus un tātad – veselību.
Cilvēks ar negatīvu enerģētiku slikti iespaido visu, kas viņam apkārt, ieskaitos līdzās esošos cilvēkus, no viņa ir vienas vienīgas nepatikšanas. Viņš nespēj dzīvot harmonijā ar apkārtni un pat ar sevi ne. Arī atdodot, darot patiesi labas lietas, mēs saņemam. Saņemam iekšēji. Kas, savukārt, nozīmē, ka mūsu veselība būs pilnīga un dzīve – priecīga un laimīga. Harmonisks cilvēks ir laimīgs cilvēks, un citiem vienmēr ir omulīgi atrasties tādam līdzās. Par sevi pārliecināts, laimīgs cilvēks izstaro īpašu, spēcīgu enerģiju, uzlādējot apkārtni ar pozitīvu. Cilvēks ar spēcīgu enerģētiku ir kā akumulators laikabiedriem un apkārtējai telpai. Tādam cilvēkam līdzās viss plaukst un zied.
Ja cilvēkam piemīt spēcīga pozitīva enerģētika, viņš ar sava biolauku vien spēj labvēlīgi iedarboties uz citiem cilvēkiem. Tajā pašā laikā cilvēks ar negatīvu enerģētiku izsauc pilnīgi pretēju stāvokli. Ļaudis viņam līdzās izjūt diskomfortu, trauksmi, jūtas nospiesti, un tie, kuru enerģētika ir vāja, var sajust fizisku vājumu.
Manuprāt, cilvēku enerģētisko potenciālu var iedalīt vairākos tipos. Šie tipi cits no cita atšķiras ar iespējām izstrādāt, uzkrāt un atdot enerģiju un iedalās cilvēkos ar sliktu enerģētiku un cilvēkos ar labu enerģētiku.

Cilvēka enerģētikas tipi

Enerģētiskie spoguļi. Gan pozitīva, gan negatīva enerģija, kas vērsta pret cilvēku–spoguli, vienmēr atgriežas pie subjekta, kurš to sūtījis. Respektīvi, viņiem raksturīga enerģijas atspoguļošana. Šādas enerģētikas īpašības var visai efektīvi izmantot aizsardzībai pret negatīvu enerģiju, tajā skaitā – pret apzināti virzītu. "Spogulis" labi izjūt citus, un, ja viņam nākas atspoguļot negatīvu enerģiju, kuras raidītājs ir turpat līdzās, tūlīt saprot, ar ko viņam darīšana, un cenšas ar tādu cilvēku nekontaktēt. Starp citu, pats negatīvās enerģētikas "īpašnieks" zemapziņas līmenī cenšas izvairīties no kontakta ar "spoguļiem", jo paša negatīvā lādiņa saņemšana atpakaļ uz viņu atsaucas ne tajā labākajā veidā – līdz pat nespēkam un dažādām kaitēm. Cilvēkam ar pozitīvu enerģētiku, gluži pretēji, komunikācija ar "spoguli" vienmēr ir tīkama – atspoguļotā pozitīvā enerģija taču atgriežas pie sūtītāja, piepildot viņu ar jaunām pozitīvām emocijām. Arī "spogulis" aizvien būs priecīgs par tikšanos ar tādu cilvēku un tieksies uzturēt labas attiecības.
Enerģētiskās dēles. Tādu cilvēku ir daudz, un faktiski mums visiem ik dienu nākas ar viņiem saskarties. Tie var būt labi paziņas, radinieki, kolēģi. Principā "enerģētiskās dēles" ir tas pats, kas "enerģētiskie vampīri" – cilvēki, kuriem ir grūtības ar enerģijas papildināšanu. Visvienkāršākais veids savas enerģijas pastiprināšanai viņiem ir "piesūkties" citiem cilvēkiem un vienkārši savākt šo cilvēku enerģiju (dzīvības spēkus). "Dēles" ir agresīvas un uzstājīgas, izstaro sliktu enerģētiku; viņu enerģijas izsūkšanas metode no potenciālajiem upuriem ir vienkārša – viņi pūlas radīt konflikta situāciju, savilkt kašķi un dažos gadījumos pat pazemot otru. Pēc tam viņiem strauji uzlabojas pašsajūta, viņi kļūst mundri un jūt spēku pieplūdumu, jo ir gana pabarojušies ar svešu enerģiju. "Dēles" uzbrukumam pakļautais cilvēks–donors, gluži pretēji, jūtas iztukšots, nospiests, dažkārt rodas dažādas kaites. Šāda tipa cilvēku eksistences priekšnoteikums ir pastāvīga donoru atrašanās apkārtnē, viņi cenšas atrasties līdzās tādiem cilvēkiem, piesūkušies viņu energolaukam.
Enerģētikas ietekme uz cilvēku daudzējādā ziņā iespaido viņa ikdienas dzīvi. Ja enerģētika ir pozitīva, cilvēka dzīve pamatā rit harmoniskā gultnē, viņš labvēlīgi ietekmē apkārtējos. No viņa nevar gaidīt nelietību, apmānu, melus vai citas negatīvas izpausmes. Viņš ir atvērts, saprotams un izraisa uzticību citos cilvēkos. Enerģētiskās sienas. Tie ir cilvēki ar spēcīgu enerģētiku. Tādus cilvēkus citi dēvē par "necaursitamiem". Jebkuras nepatikšanas atsitas pret viņiem kā pret betona sienu. Taču šādai necaursitamībai ir arī tumšā puse – negatīvā enerģija, kas no viņiem "atlec", ne vienmēr atgriežas pie sūtītāja. Dažkārt tā trāpa cilvēkiem, kuri tobrīd atrodas līdzās.
Enerģētiskie lipekļi. Šādi cilvēki jau pie pirmās iepazīšanās sāk izgāzt negatīvas enerģijas straumi, pat nesagaidot jautājumu, izgāž visu negatīvo, kas viņos sakrājies. Viņi nesavāc enerģiju "pa tiešo" kā "dēles", bet tāpat cenšas ielauzties citu cilvēku telpā un palikt tur pēc iespējas ilgāk. Tāpat kā "dēles", "lipekļi" ir cilvēki ar zemu, sliktu enerģiju, viņi cenšas sevi uzspiest, vienmēr būt tuvumā, pastāvīgi zvana pa tālruni, meklē tikšanās un kontaktus, lūdz padomus. Taču vēlāk pie jebkuru grūtību rašanās apvaino tos, ar kuriem ir kopā, visā negatīvajā, kas notiek viņu dzīvēs. Šādā veidā, neprovocējot konfliktsituācijas, "lipekļi" saņem vajadzīgo enerģiju līdzjūtības, padomu, kādas morālās palīdzības veidā. Respektīvi, uztiepjot sevi citiem cilvēkiem un aplinkus piespiežot iziet uz kontaktu, viņi pabarojas ar šo cilvēku enerģiju. Taču cilvēki, kuri ar "lipekļiem" kontaktē, necieš tā, kā pēc kontakta ar enerģētiskajiem vampīriem.
Enerģētiskie rīmas. Šādā kvalitātē var būt gan akceptori, gan donori. Šādi ļaudis ir visai jutīgi, viņiem ir paātrināta energoinformatīvā apmaiņa. Mīl bāzties svešās dzīvēs un pūlas iedarboties uz svešu enerģētiku ar spilgti izteiktu vēlmi palīdzēt. Šādus cilvēkus var iedalīt divos apakštipos:
Pie pirmā apakštipa pieder tie, kuri "aprij" gan negatīvo, gan pozitīvo enerģiju. Apvainojas bez iemesla, taču ātri aizmirst apvainojumu.
Otrā apakštipa cilvēki uzņem uz sevi daudz negatīvās enerģijas un atdod ne mazāk pozitīvās. Viņi aktīvi iedziļinās cilvēku problēmās un labvēlīgi iedarbojas uz apkārtējo biolaukiem, bet paātrinātā apmaiņa negatīvi ietekmē viņus pašus.
Enerģētiskie pašēdāji. Šāds cilvēka tips ir it kā ieciklējies pats uz saviem pārdzīvojumiem. Viņi ir noslēgti un apzināti nevēlas kontaktēt ar citiem cilvēkiem, neprot sev par labu pārdalīt enerģiju un tādējādi veido milzīgus negatīvās enerģijas krājumus.
Enerģētiskie augi. Šim cilvēku tipam raksturīgi atdot enerģiju – pēc būtības viņi ir enerģētiskie donori. "Augiem" raksturīga pārlieka ziņkārība. Šī iezīme nes viņiem ne mazums nepatikšanu, izraisot daudzu cilvēku neapmierinātību un pat niknumu.
Enerģētiskie filtri. Tie ir cilvēki ar spēcīgu enerģētiku, kuri spēj lielā apjomā izlaist caur sevi gan pozitīvu, gan negatīvu enerģiju. Visa viņu uzsūktā informācija pārveidotā formā atgriežas pie pirmavota un nes jau izmainītu lādiņu. Viss negatīvs paliek "filtrā", kurš papildinās ar pozitīvu enerģiju. Tādi cilvēki bieži ir dzimuši diplomāti, veiksmīgi psihologi un miera nesēji.
Enerģētiskie starpnieki. Viņiem ir lieliska energoapmaiņa. Labi uzņem enerģiju, taču nespēj pretoties negatīvai energoiedarbībai. Piemēram, kāds padalās ar tādu cilvēku kādā negatīvā informācijā un tādējādi nodod viņam daļu negatīvās enerģijas. Nespējot tikt galā ar uzņemto negāciju, "starpnieks" nodod šo informāciju tālāk. Tas pats notiek arī pozitīvas informācijas gadījumā. Šāds "enerģētiskā starpnieka" tips raksturīgs daudziem.
Aplūkojot cilvēkiem piemītošās enerģētikas pamattipus, var saprast, ka dažādiem cilvēkiem piemīt dažāda bioenerģētika. Pat negatīvā vai pozitīvā cilvēka enerģētika savukārt var tikt iedalīta dažādos tipos. Ņemot to vērā, var sacīt, ka katram konkrētam cilvēkam atkarībā no viņa energotipa piemīt savas noteiktas iespējas, savs energopotenciāls un savs noteikts raksturojums. Enerģētika daudzējādā ziņā ietekmē cilvēka attiecības ar citiem cilvēkiem un apkārtējo pasauli.
Cilvēks ar negatīvu enerģētiku slikti iespaido visu, kas viņam apkārt, ieskaitot līdzās esošos cilvēkus, no viņa ir vienas vienīgas nepatikšanas. Viņš nespēj dzīvot harmonijā ar apkārtni un pat ar sevi ne.
Enerģētikas ietekme uz cilvēku daudzējādā ziņā iespaido viņa ikdienas dzīvi. Ja enerģētika ir pozitīva, cilvēka dzīve pamatā rit harmoniskā gultnē, viņš labvēlīgi ietekmē apkārtējos. No viņa nevar gaidīt nelietību, apmānu, melus vai citas negatīvas izpausmes. Viņš ir atvērts, saprotams un izraisa uzticību citos cilvēkos. Negatīvas enerģētikas nesēja ietekme, gluži otrādi, var nākt par ļaunu apkārtējiem, jo negatīva enerģētika piemīt melīgiem, skaudīgiem, nelabvēlīgiem, agresīviem cilvēkiem, šis negatīvs bieži parādās komunikācijā ar apkārtējiem un neko labu viņiem nenes.
Spēcīgas, pozitīvas enerģētikas nesēju galvenās iezīmes ir tieksme dzīvot harmonijā ar apkārtējo pasauli un cilvēkiem. Tie ir tīri, patiesi ļaudis ar spēcīgu kodolu.
Cilvēka spēcīgā enerģētika ir viņa veselības ķīla un dzīves harmonija!
Tulkots no Cluber.com