svētdiena, 2017. gada 9. jūlijs

Par kartupeļiem un Topinambūriem :


Topinambūri sniedz šīs vērtības : Bumbuļi ir sulīgi, ar riekstu garšu. Topinambūrs satur C vitamīnu un B grupas vitamīnus un daudzus mikroelementus - dzelzs sāļus, kalciju, kāliju, nātriju, magniju, selēnu, fosforu, cinku, mangānu, hromu un varu. Topinambūru īpaši iecienījuši diabēta slimnieki, jo tajā esošo augu inulīnu ļoti labi uzņem cilvēka organisms. Topinambūrs palīdz pret hipertoniju un asinsrites traucējumiem, labi stiprina nervu sis...tēmu. To lieto, ja ir gastrīts ar paaugstinātu skābumu.
Kartupeļi :
– Atkarībā no organisma īpatnībām kartupeļi veicina straujāku cukura līmeņa paaugstināšanos asinīs, tie arī mazliet bremzē kuņģa darbību, – skaidro uztura speciālists. Tādēļ kartupeļi uzturā jāierobežo cilvēkiem ar palielinātu ķermeņa svaru un cukura diabēta slimniekiem.

Kartupeļos, salīdzinot ar citrusaugļiem, upenēm vai piparu dārzeņiem, nav daudz C vitamīna. Taču, ņemot vērā, ka uzturā tos izmanto lielā daudzumā, turklāt – gandrīz katru dienu, tie ir viens no C vitamīna pamatavotiem. Kartupeļi izceļas ar lielu ogļhidrātu saturu – tajos ir vidēji 18% cietes.
Lai laba veselība un sajūtas! Jo ne tas ir svarīgi, kas mūsu organismā ienāk, bet gan Tas, kas no mūsu Mutes Iziet - vārdi, domas. Ja maltīti gatavosiet ar Pozitivitāti - Kļūsiet Veseli!