piektdiena, 2017. gada 7. jūlijs

Mūsu dzīve - mūsu apziņas atspulgs

Mūsu dzīve - mūsu apziņas atspulgs, un ka visa ar mums notiekošā iemesls atrodas mūsos, un, ja mēs vēlamies kaut ko mainīt mūsu dzīvē, pirmkārt, ir jāmaina mūsu apziņa. Piemērojot to personiskajai dzīvei, tas nozīmē, ka jebkurš cilvēks, kurš ienāk mūsu dzīvē, lai kas viņš arī nebūtu, spēlēs tajā to lomu, kādu mūsu apziņa viņam atvēlēs. Bet šo lomu, savukārt, nosaka cilvēka Karma.
Visi cilvēki dzīvē meklē laimi, un vislielākais laimes avots ir mīlestība, kas, savukārt, veidoja...s attiecībās. Tā domā visi cilvēki un tur arī slēpjas viņu liktenīgā kļūda.
Patiesībā mīlestība nav attiecību rezultāts, tā ir to iemesls. Citiem vārdiem sakot, ja Jūsu apziņā ir mīlestība, tā noteikti izpaudīsies dzīvē laimīgu attiecību veidā, bet, ja nav, tad būs kā vienmēr un kā visiem, jo mūsu dzīve ir mūsu apziņas atspulgs, nevis otrādi.

Nav nekā pārsteidzoša tajā, ka pastāv problēmas attiecībās, jo neviens nekad to nav mācījis. Cilvēki ir gājuši skolā, pēc tam universitātē, mācījušies dažādas zināšanas, lielāko daļu no kurām nekad dzīvē nav pielietojuši un nepielietos (kad Jūs pēdējo reizi esat veikuši diferenciālos vai trigonometriskos aprēķinus?), bet galvenās zināšanas, par to, kas ir dzīve un kā dzīvot, nemāca nekur. Vienīgi vecāki, vecmāmiņa vai paziņas pateiks, ka visi vīrieši ir nelieši, bet sievietes maitas. Lūk, arī viss kopsavilkums tūkstoš gadu ilgām attiecībām vīriešu un sieviešu starpā. Vienīgā cerība tikai uz savu pieredzi, bet tā ir, lūk, tāda…
Cilvēki domā, ka otra puse padarīs tos laimīgus un atnesīs mīlestību. Tas atkal ir maldīgs uzskats, ka mūs kāds var padarīt laimīgus vai nelaimīgus, atkal sajaukti cēloņi ar sekām. Sanāk, ka satiekas 2 cilvēki, kas abi cer, ka otrs tam atnesīs laimi, bet nevienam no viņiem tās nav. Tas ir tā, kad satikušies divi nabagi un katrs cer, ka otrs iedos viņam naudu. Kad tas nenotiek, rodas vilšanās un aizvainojums. Tas pats attiecas uz attiecībām.
Cita pamatproblēma – mīlestība un naids, kas vienmēr ir līdzās, bieži nomainot viens otru. Kāpēc? Tas tādēļ, ka, ja Jūsu laimes avots būs cits cilvēks, Jūs kļūsiet no viņa atkarīgs, bet atkarība rada bailes, bet bailes – greizsirdību.
Neskatoties uz visām neveiksmēm, cilvēki turpina meklēt laimi. Kāpēc? Kas viņiem liek to darīt?
Ir tā, ka mūsu apziņas dziļumos ir atmiņas par absolūtu laimi, stāvokli, kurā mūsu apziņa atradās un kurš Jogā tiek dēvēts par Sat Čit Ānanda”, stāvoklis, kurā izpaužas vienotība ar Dievu. Šīs atmiņas liek cilvēkam to meklēt dzīvē, bet tumsonības vadīti cilvēki meklē to ne tur.
Īsta laime un mīlestība ir apziņas stāvoklis, nevis reakcija uz attiecībām.

Ja jūs vēlaties laimi un mīlestību attiecībās, tad sākotnēji tiem jābūt jūsu apziņā, un tad tie parādīsies arī jūsu dzīvē.


https://shiva.blog/lv/joga-cels-uz-laimigam-un-sekmigam-attiecibam/