piektdiena, 2017. gada 7. jūlijs

Izdabāšana cilvēkiem

Izdabāšana cilvēkiem
“Mums nepārstāj rūpēt citi cilvēki, kad mēs mainām savu izdabājošo uzvedību. Tomēr mēs vairs nepārkāpjam tai līnijai, kad par katru cenu centāmies nodrošināt to, ka mūs neatstums.” LSG 112. lpp.
Bērnībā mēs meklējām atzinību no citiem cilvēkiem, piemēram vecākiem, skolotājiem. Šādi rīkojoties mēs ieguvām drošības sajūtu. Laika gaitā šis ieradums mums iemācīja pamest novārtā savu pašvērtības sajūtu, dodot priekšroku citu cilvēku vērtējuma skalai.
... Bez citu sniegtās atzinības mēs jutāmies kā pilnīgi neveiksminieki.
Ar PAB programmu mēs iemācāmies ieklausīties savā iekšējā, mīlošā vecāka balsī un tādējādi mums vairs nav vajadzības paļauties uz citiem cilvēkiem, lai viņi balsta mūsu pašapziņu. Mēs iemācāmies būt patiesi pret sevi, rīkojoties saskaņā ar mūsu ideāliem, uzskatiem, sajūtām, kuras kļūst par daļu no mums. Mēs tiecamies tikai pēc mūsu pašu atzinības nevis kāda cita.
Mēs dažreiz atklājam, ka mūsu rīkošanās pavisam jaunā veidā, var radīt nesaskaņas ar citiem. Bet ar paļaušanos uz mūsu jauno, iekšējo kompasu un nebaidoties vairs no atraidījuma, mēs stingri turamies pie mūsu uzskatiem, paužam mūsu pārliecību un stiprinam savu pašapziņu. Mums vairs nav nepieciešami ārēji avoti, ar ko pamatot mūsu eksistenci.
Šodien es klausīšos savā iekšējā, mīlošā vecāka balsī un zināšu, ka tā man sniedz visu nepieciešamo atbalstu manām domām un manai rīcībai.