piektdiena, 2017. gada 7. jūlijs

7 pārtikas produkti čakru līdzsvaram

http://yogi.lv/lv/joga/cakras/7-partikas-produkti-cakru-lidzsvaram/

Mūsu ēteriskais ķermenis sastāv no 7 čakrām. Tāpat kā mūsu domas, uzvedības un emocionālais stāvoklis ietekmē mūsu čakras, tāpat arī ēdiens ko ēdam var radīt disbalansu tajās. Lūk, 7 produkti, kurus ēdot katru dienu, tu palīdzēsi enerģijai čakrās būs līdzsvarā.
1.GRANĀTĀBOLS– SAKNES ČAKRAI
Saknes čakra atrodas mugurkaula pamatā un sargā imūnsistēmu, kājas, kaulus, pēdas un mugurkaula pamatni.  Šī čakra arī nosaka to, kā mēs izjūtam savu drošību un izdzīvošanas vajadzības. Kad mēs uztraucamies par savu drošību, fizisku, materiālu vai emocionālu, mēs zaudējas enerģiju šajā čakrā un bloķējam to.
2.BURKĀNI – SAKRĀLAI ČAKRAI
Tā atrodas 2cm zem nabiņas un kontrolē olnīcas un sēkliniekus. Šī čakra atbild par mūsu labsajūtu un baudām. Tā kontrolē mūsu apetīti pēc ēdiena, seksa un citām dzīves baudām. Tā arī kontrolē mūsu fizisko veselību un labsajūtu. Kad mūsu dzīve ir sarežģīta, mēs pārstājam izbaudīt lietas.  Mums ir jāmēģina atrast līdzsvaru starp kontroli un „atlaišanu.” Šī čakra kontrolē mūsu kustības un emocijas un to vada ūdens elements. Kad mēs aizturam savas emocijas, mēs aizturam arī ūdeni savā ķermenī. Tas liek mums piepampt un uzpūsties.
3.DZELTENĀ PAPRIKA – SAULES PINUMA ČAKRAI
Šī čakra ir saistīta ar pašidentitāti un aizkuņģa dziedzeri.  Tā ir tava iekšējā balss un zināšanas par cilvēkiem un lietām un dažās kultūrās  to dēvē par otrajām smadzenēm.  Šī čakra nosaka to kā mēs attiecamies paši pret sevi, kāds ir mūsu pašvērtējums, pārliecība par sevi, personiskais spēks un izvēles brīvība.  Attīsta sajūtu par to, kas tu esi un apziņu, ka tu esi vērtīgs jau tāpēc vien, ka eksistē.

4.VIRZINKĀPOSTI  - SIRDS ČAKRAI
Šī čakra atrodas krūtīs, pašā centrā un vada ķermeņa fizisko siltumu, plaušas un tā ir vitāli svarīga mūsu enerģijas nodrošināšanai; sirds čakra vēlas izplesties, tā meklē mīlestību un sludina mieru un vienotību. Ja bērnībā persona ir piedzīvojusi mīlestības trūkumu, tad pieaugot ir ļoti grūti ļaut šai čakrai uzziedēt. Reizēm mūs iztraucē tādas īslaicīgas pieķeršanās kā sekss, nauda un spēks, bet ilgstošs piepildījums rodas piedzīvojot īstu un patiesu mīlestību pret sevi un citiem. Sirds čakra atveras ar mīlestību un aizveras ar sāpēm un zaudējumiem. Baro sevi ar pozitīvu enerģiju un esi atvērts pret to, ka mīlestība ir visos un visā. Atrodi prieku un gaismu ikvienā savā pieredzē.
5. MELLENES KAKLA ČAKRAI
Šī čakra atrodas kaklā un atbalsta vairogdziedzeri. Kakla čakra saistās ar komunikāciju, patiesumu, radošumu un integritāti. Atvērta kakla čakra atļauj mums izteikt vārdos savas jūtas un dod mums pārliecību pastāvēt par savām tiesībām un brīvi izpaust savas domas. Šī čakra ir ceļš uz augstākajām sfērām. Kad prāts ir brīvs un gars ir atvērts, mēs spējam saņemt vadību un garīgo iedvesmu, mēs spējam sadzirdēt eņģeļu čukstus savās ausīs.
6. TUMŠĀS VĪNOGAS – TREŠĀS ACS ČAKRAI
Trešā čakra atrodas starp uzacīm. Šī čakra stimulē abas smadzeņu pusslodzes, apvienojot radošo ar racionālo un atver mūs viedumam, izdomai, intuīcijai un zināšanām. Atvērta trešā acs ļauj tev atrast pozitīvo visās savās pieredzēs un izbaudīt to. Un izmantot šo gudrību, lai palīdzētu citiem šajā ceļā.
7.LILLĀ KĀPOSTS –KROŅA ČAKRAI
Šī čakra atrodas mūsu galvas virsū un tā ir mūsu garīguma esence.  Kad tā ir atvērta, tu esi spējīgs izjust garīgās mācības.  Izpratne par to, kas tu patiesībā esi un kas ir tavas esības galvenais mērķis, var rasties tikai tad, ja šī čakra ir atvērta. Dzīves enerģija plūst perfektā harmonijā ar mūsu garīgo dzīvi.
Avots:chakrabutter.com