Attiecībā uz brūču dziedināšanu pamatrecepte ir šāda – samitrināt ar mirušo ūdeni, pagaidīt, kamēr apžūst, un tad divreiz ar nelielu laika atstarpi nomazgā ar dzīvo ūdeni.
Ja nu reiz ir tāda diena, varam pieminēt veselu virkni īpašību, kuras piemīt Ūdenim, kas ir tikpat varena stihija kā Uguns.
Ūdens attīra ne tikai no fiziskajiem, materiālajiem netīrumiem, bet arī no enerģētiskajiem netīrumiem. Ja kāds priekšmets (piemēram, amulets) jāattīra, tad to var trīs dienas paturēt ūdenī, ko reizi dienā maina, vai arī tekošā, dabiskā ūdenī (upē, strautā, avotā). Ja jāattīrās pašam, var to darīt kontrastdušā vai vannā, kam pievienota sāls.
Ja tev ir nepatikšanas, drūma oma vai draņķīga pašsajūta (emocionālu iemeslu dēļ), arī tad derēs ūdens pelde vai vanna. Ja peldies dabiskā ūdenstilpē, atceries, ka nedrīkst spļaut ūdenī – ūdens sodīs ar slimību!
Ūdens brīnišķīgi uztver un atceras informāciju, tāpēc pat plūdu laikā nedrīkst lādēt upi – atcerēsies un sodīs vēl bargāk.
Arī savu nodarījumu pēdas (atceries teicienu "visi gali ūdenī"?) nedrīkst ūdenī nobēdzināt – tā skaitās piesārņošana, un ūdens neļaus sev darīt pāri nesodītam.
Ja gadās redzēt nelāgu sapnīti, jāpatur rokas zem tekoša ūdens (derēs arī krāns) un atminēties sapni. Ūdens to aiznesīs.
Ūdenī var ierunāt arī atzīšanos mīlestībā, ja nevar saņemties un pateikt skaļi, – ūdens aiznesīs ziņu. Tikai jārunā pavisam tuvu ūdens virsmai, lai elpa saviļņotu ūdeni.
Ja sarodas lērums šķēršļu, atrodi tekošu ūdeni, kam var pārlēkt (pārkāpt) vai pāriet pāri pa tiltu.
Ja radušās domstarpības ar mīļoto, aizejiet kopā pastaigāties gar ūdenstilpni, tekošs ūdens aiznesīs slikto un kļūs vieglāk (protams, pie nosacījuma, ka jūs abi to tiešām vēlaties).
Ūdens aiznes prom emocionālos stāvokļus – taču iespējams, ka tajā skaitā arī laimes sajūtu, un šādā gadījumā ir jāpadomā, vai vannā dziedāt... Kaimiņu tautā senākā tradīcija paredz, ka upei gan atklāja visas bēdas, izraudāja dvēseli, bet līksmas dziesmas atstāja ugunskuram.
Viss augstāk minētais attiecināms uz pavisam parastu ūdeni gluži parastā dienā. Iedomājies, cik gan daudz jaudīgāka iedarbība piemīt īpašā laikā smeltam ūdenim! Ir taču vērts piecelties paagrāk un iziet ar dvieli pļavā vai ar krūku līdz avotam...