piektdiena, 2016. gada 21. oktobris

Tēvu tēvi laipas met

30.oktobris ir īpaša diena, kad Veļu laika vārti uz Veļu pasauli atvērti vēl plašāk, kad varam vieglāk sakontaktēties ar smalko pasauli. 
Tāpēc šajā datumā tiek rīkota īpaša nodarbība, kurā runāsim par senčiem. To varētu saukt arī par Senču dienu. Mums palīdzēs zvaigžņu stāvoklis pie debesīm.
Nodarbības tēma - Tēvu tēvi laipas met. Kādēļ tik svarīga ir senču tēma? Viena no atbildēm - ja senči ir apmierināti, tad izaugsme notiek automātiski. Un izaugsme ir viena no svarīgākajām dzīves tēmām un uzdevumiem. Kāpēc gan nelūgt senču palīdzību, atbalstu un svētību?
Nodarbību iesāksim ar veļu galda klāšanu. Paņemiet saujas izmēra trauciņā līdzi kaut ko pavisam nedaudz no tā, ko cienījuši un labprāt ēduši jūsu priekšteči. Tas būs Jūsu sveiciens un dāvinājums priekštečiem.
Nodarbības laikā apskatīsim un izpratīsim Veļu laika latvju zīmes, izdziedāsim dainas.
Runāsim par piedošanas nozīmi iekšējās izaugsmes nodrošināšanā. Iesim procesā.
Runāsim par pateicības nozīmi mūsu dzīvē. Iesim procesā.
Nodarbības noslēgumā saņemsiet arī mazu mājas darbu, kas palīdzēs uzturēt un nostiprināt apgūtās zintis un sapratnes.
Noslēgsim ar uguns rituālu upes krastā. Rituāla nodoms - senču atbrīvošana un mūsu lūgšana par priekštečiem; senču svētības saņemšana. Tas būs rituāls - process. Rituālam sagatavojiet siltu, ērtu un laika apstākļiem atbilstošu apģērbu, sievietēm vēlami svārki. Noderēs arī kabatas lukturītis un mazs saliekamais soliņš, uz kura varēsiet apsēsties, kad pie uguns strādāsim ar senčiem.
Nodarbību vada Māra Brante
Tiekamies 30.oktobrī 9:00 Koknesē, centrā “Aura”, Parka ielā 20-66. Rituālu centīsimies pabeigt ap 18:00
Pieteikties Zita (Koknesē) 22319558

Samaksa par nodarbību 20€