piektdiena, 2016. gada 28. oktobris

Nidra joga

What is intelligence?   What is love?   Is there a goal to a human life?

During millennia yogis have experienced higher states of consciousness discovering the reasons and the natural laws standing behind our human life.

These discoveries took them to very subtle understandings of the intricacies of thoughts, emotions, perceptions and consciousness. Nidrā yoga has been one of the kept hidden teachings, as it spread over centuries mainly in the ascetic world.

Yoga Nidrā is a deep relaxation technique, proposing to browse in complete lucidity that journey from oblivion to self-presence. It lies in a phased approach to awareness of all processes holding the sensation of being alive. Very paradoxically, this awareness can only be imposed in a state of deep “letting go”.
The practice of Yoga Nidrā consists of a range of highly codified exercises to visit the various functions that organize the human being.
It relies on two fundamental approaches that are very deep conscious relaxation and penetrating concentration without tension.

By the practices of "sleep, dream, and death," which induce a state of deep relaxation and a very intense state of consciousness, the Nidrā Yoga practitioner learns to penetrate his conscious, subconscious, and unconscious states with all their content (emotions, fears, doubts and patterns) in a detached way which leads to an intimate sensation of joy, peace and liberty.

Today, these teachings have become available for every one, when a strong and clear motivation is there.

This part of the tradition will be presented that can be used into our contemporary life, taking in account the knowledge that we have today gathered in the scientific world. The lecturer has also recently been involved in the research project „Nidrā Yoga, Health and Neuroscience”.

André Riehl: (http://andreriehl.com/yogi-andre-ji/?lang=en) visiting Latvia and giving a lecture

„NIDRĀ YOGA - Yoga of very deep relaxation and tension free concentration”

This part of the tradition will be presented that can be used into our contemporary life, taking in account the knowledge that we have today gathered in the scientific world. The lecturer has also recently been involved in the research project „Nidrā Yoga, Health and Neuroscience”.

Thursday, 3rd November at 18:30 – 20:00
in Riga, Faculty of Humanities of the University of Latvia, Visvalža iela 4a

Entrance – free. 

To reserve a place till 01.Nov.2016, please contact:
by e-mail indiancentre@lu.lv, or

phone: 29465455

Kas ir saprāts?   Kas ir mīlestība?   Vai cilvēka dzīvei ir mērķis?

Jogi gadu tūkstošiem pieredzēja augstākus apziņas stāvokļus, atklājot iemeslus un dabas likumus, kas atrodas mūsu cilvēka dzīves pamatā.
Šie atklājumi viņiem sniedza ļoti smalkas atklāsmes par mūsu domu niansēm, emocijām, uztveri un apziņu. Nidra joga bija viena no slepenajām mācībām un gadsimtu gaitā tika izplatīta lielākoties askētiskajā pasaulē.
Nidra Joga ir atslābināšanās tehnika, un tā aptver visdažādākos mūsu būtības līmeņus, piedāvājot pilnīgā skaidrībā izsekot ceļojumam, kas ved no zemapziņas līdz apzinātai klātesamībai. Šī metode izmanto secīgu pieeju lai apzinātos visus procesus, kuri liek justies dzīvam. Paradoksāli, bet šo apzinātību var likt sajust tikai tad, kad tik sasniegts dziļš ļaušanās stāvoklis. Nidra Jogas prakse sastāv no uzdevumiem, kas ir kārtojas īpašā struktūrā, lai aptvertu dažādās jomas, kuras atbild par cilvēciskas būtnes funkcionēšanu. Tā balstās uz divām pamata pieejām: ļoti dziļu apzinātu atslābināšanos un spēcīgu uzmanības koncentrāciju, bet bez spriedzes un stinguma. Tas ir maigs, tomēr dziļi iedarbīgs paņēmiens, kas vienlaikus atbrīvo gan ķermeni, gan prātu, un sniedz emocionālu atpūtu un iespēju atjaunot spēkus.
Praktizējot miegu, sapņošanu un dziļo miegu bez sapņiem, kas izraisa dziļās atslābināšanās stāvokli un ļoti intensīvu apziņas stāvokli, nidra jogas praktiķis, apgūst iekļūšanu savā apziņā, zemapziņā un bezapziņā un visā to saturā (emocijās, bailēs, šaubās, modeļos), tam nepieķeroties. Tas rada intīmu prieka, miera un brīvības sajūtu.
Šobrīd šī mācība ir pieejama ikvienam, kam ir skaidra un spēcīga motivācija.

Latvijā viesosies Anrē Rīls (http://andreriehl.com/yogi-andre-ji/?lang=en)
ar lekciju
„NIDRA JOGA – Īpaši dziļas atslābināšanās un koncentrēšanās joga bez piepūles un spriedzes”

Lekcijā tiks runāts par to tradīcijas daļu, kuru mūsdienu cilvēks var pielietot ikdienā, izmantojot arī jaunākos zinātnes atklājumus. Lektors  ir arī projekta „Nidra joga, veselība un neirozinātne” dalībnieks.


Ceturtdien, 3. novembrī 18:30 – 20:00
Rīgā, LU Humanitāro zinātņu fakultātes telpās, Visvalža ielā 4a

Bezmaksas ieeja. Pasākums notiks angļu valodā.

Lai pieteiktos, lūdzu sūtiet ziņu: līdz 2016.g. 1.novembrim:
Tālr.: 29465455