piektdiena, 2016. gada 21. oktobris

Kā sievišķīgi pārvarēt finansu krīzi

https://gintafiliasolis.wordpress.com/2016/10/19/ka-sieviskigi-parvaret-finansu-krizi/

Finansiāli grūtos laikos vīrieši un sievietes pārvēršas par ģeniāliem režisoriem. Dienu no dienas tie “štancē” neskaitāmus kinošedevrus “Kā es kļūšu nabags”, “Kā mani izmetīs uz ielas”, “Kā es aplaupīšu banku”. Un arī ciešanu stratēģija visiem ir apmēram vienāda. Taču veiksmīga “izkārpīšanās” no finansu bedres katram notiek savādāk. Vīrietis cīnās ar grūtībām, pārvar šķēršļus un šturmē sienas. Bet sievietei labāk izvēlēties citu taktiku. Stāsts būs tieši par šo.

Kāpēc sievietei liegts ceļš vīriešu stratēģijās?

Nē, tā nav diskriminācija. Vīrieša enerģija sievietei vajadzīga tāpat kā sievietes enerģija stiprajam dzimumam, taču svarīgi, lai dominētu sava, dzimtā.
Ja esi nolēmusi iet strādāt piecos darbos bez brīvdienām, ēdiena un miega, naudu tu nenopelnīsi un no finansiālās krīzes neizkļūsi. Nopelnītā nauda aizies ārstiem un zālēm. Labākajā gadījumā!
Sieviete nav darba zirgs, nav ģimenes apgādniece, nav Halks – zaļš un muskuļains. Viņa ir Burve savā dzīvē, Viedais – savā ģimenē un Iedvesmotāja savam vīram.
Tas nenozīmē, ka jāsēž rokas klēpī salikušai, zīda halātā, izstarojot rožu aromātu, kaut gan aizliegts tas nav. Sieviešu stratēģijas naudas pievilkšanā ir daudz interesantākas un visdažādākās. Šodien kopā tiksim ar tām skaidrībā, lai turpmāk visas grūtības pārvarētu viegli, ar prieku, smaidot un dziedot

Kā iziet no personīgās finansu krīzes

Kad tu pati sevi apgadā un tev vēl nav ģimenes, šķiet, ka parciest finansiālas grūtības ir vieglāk. Taču baiļu kļūst arvien vairāk. Ko darīt, ja nav neviena, kas varētu palīdzēt, atbalstīt, ja visi iespējamie kredīti jau paņemti un aizņemties vairs nav no kā?

1. Atslābināties

Tas ir visgrūtāk, taču tas ir pats svarīgākais šajā situācijā. Nauda nāk tikai pie atslābinātām sievietēm. Izpildi pašu vienkāršāko vingrinājumu. Apgulies ērti uz muguras, aizver acis un ieej meditatīvā stāvoklī. iedomājies, ka guli jūrā. Viegli vilnīši maigi tevi glāsta un šūpo. ja nedaudz pacel galvu, redzi savus skaisti nolakotos kāju nagus. Saulīte silda. Atceries šo stāvokli. Un pievieno tam pilīti koncentrēšanās uz šo momentu. Tieši šāds stāvoklis visefektīvāk palīdz tikt galā ar problēmām. Beidzot atlaid savas bailes. Tās tikai traucē ieraudzīt gaismu.

2. Parunāt ar zemapziņu

Vēl viens lielisks vingrinājums – “16 asociācijas”. Tas palīdzēs atrast, iespējams, negaidītu atbildi uz jautājumu un izvedīs no iekšējā sastrēguma.
Paņem pildspalvu un A4 lapu. Noliec to horizontāli. Noformulē jautājumu, kas tevi visvairāk uztrauc vienā vārdā. Piemēram “DARBS”.Uzraksti to lapas augšmalā.
Tālāk uzraksti stabiņā uz leju 16 asociācijas, kas apraksta šo vārdu – pirmās, kas iešaujas pratā. Ja kāda no tām šķiet nepiemērota, neizmet to, raksti plūstoši, neapstājoties.
Savieno tos pāros. Sanāks astoņi pāri. Tagad katram pārim jāizdomā kopēja asociācija. Nav svarīga piesaiste jautājumam. Šeit vairs nav svarīgi pirmie prātā iešāvušies vārdi. Raksti tieši to, kas atsaucas. Ja vārds nepatīk, atmet to un meklē to, kas pēc sajūtām precīzi aprakstīs šo vārdu pāri.
Kad visiem pāriem atrastas asociācijas – astoņi vārdi, apstrādā tos tāpat kā iepriekš. Līdz brīdim, kad paliks viens.
Pēdējā asociācija ir tas dziļais vārds, kas uzpeldējis no zemapziņas. Parasti tas atspoguļo to, ko tu jūti vai kādā stāvoklī atrodies.
Divi, pirmspēdējie vārdi – ir tavas problēmas risināšanas stratēgija, vai atslēgas jautājumi, atbildes uz kuriem palīdzēs iziet no strupceļa.
Nākamais solis – paskaties uz visu šo ķēdīti un atrodi negatīvos vārdus. Pamēģini tos pārrakstīt pozitīvā veidā un sastādīt jaunu, 100% pozitīvu asociāciju virkni. Te arī svarīgi ieklausīties sevī un rakstīt tikai tos vārdus, kas rezonē tavās sajūtās.
Kad jaunā asociāciju ķēdīte atnes tev pozitīvas emocijas, nostiprini rezultātu. Izveido spilgtu kolāžu vai zīmējumu. Tas ir ne tikai interesanti, bet arī produktīvi – šajā procesā var atrast jaunus problēmu risinājumus. Uz šīs lapas, kur visu to rakstīji, uzraksti datumu un atliec to malā uz 2, 3 mēnešiem. Pēc kāda laika atkal vari izpildīt šo vingrinājumu un ieraudzīt, kas mainījies.

3. Iemācīties ekonomēt

Iespējams, ir vērts pārskatīt savus tēriņus? Kaut vai tikai uz laiku. Taču nekādā gadījumā nevajag nospiest sevi, sažmiegt finansiālas spīlēs. Vienkārši racionāli izplānot savu mēneša budžetu (ieņēmumi, izdevumi).
Kādas vajadzīgas preces pirkt vairumā, neēst šokolādi katru vakaru.Veselīga pārtika bieži vien sanāk lētāka, kā dažādi našķi. Uzreiz saņem divus labumus – naudas ekonomija un tīrs organisms.

Parādus noliksim šajā pat rindā

Ja nevari tos nomaksāt – aizej pie kreditoriem un paskaidro situāciju. Mierīgi to visu pārrunājat, parādi, ka šobrīd nav ienākumu, no kuriem segt parādus. Apsoli, ka parādus nomaksāsi. Tā tikai sķiet, ka visi ir ļauni un agresīvi. Patiesībā tā nav – svarīgi ir runāt un prast vienoties. Kompromisu atrast var vienmēr. Bet, ja tikai tagad vēlies aizņemties, jo netiec galā ar savu finansiālo situāciju… padomā labi vairākas reizes. vai varēsi parādus atdot, bez liekas nervozēšanas un problēmām?

4. Attīstīties

Krīze ir labākais laiks attīstībai – laiks iemācīties un apgūt ko jaunu, paaugstināts savu kvalifikāciju, iegūt jaunas iemaņas. Šobrīd, par laimi, pieejams ir internets un daudz dažādās grāmatas. Var mācīties bez maksas un mācīties pie labiem skolotājiem. Izvēlies 10 grāmatas savā specializācijā, vai arī jaunā, tevi interesējošā jomā. Velti mācībām kaut 5 stundas nedēļā un pēc 3 mēnešiem tu būsi patīkami izbrīnīta par parmaiņām. Jā, šis nav tas ātrākais paņēmiens, taču tas garantēti izvedīs tevi jaunā līmenī! Un padomā, vai tu šobrīd nodarbojies ar savu mīļoto lietu, vai arī dari darbu, no kura ir tikai viens prieks – nauda. Un, kas tad, ja finansu krīze ir tikai pirmais zvaniņš, kas vēsta, ka tavs kuģis ir nomaldījies no kursa? Ja tā tas patiešām ir, laiks aizdomāties par to, ko patiešām no sirds gribētos savā dzīvē darīt.
Te palīdzēs raksts manā blogā: http://flourish-strategy.com/blog/nelyubimoe-delo-brosit-ili-smiritsya/
gimene2

Kā pārdzīvot finansu krīzi ģimenē

Arī šajā situācijā noderēs visi augstāk minētie padomi. Un pievienošu vēl vienu – ieslēgt “uz pilnu klapi” savu sievišķo enerģiju. Tieši tā palīdzēs tavai ģimenei pārvaret krīzes situācijas un iziet no tām ātrāk.
  • Dalies tajā ar vīru un bērniem. Tikai nesajauc kārtību! Jebkurā situācijā, īpaši finanšu krīzes laikā, pirmais kandidāts uz tavu enerģiju ir VĪRIETIS.
Sarīko mājās svētkus, iepriecini mīļoto cilvēku ar savu skaistumu un labu garastāvokli. Viņam tavā klātbūtnē ir jāatpūšas gaišās sajūtās.
  • Tici savam vīrietim. Zini, ka viņs ir pats spēcīgākais un visu var. Biežāk saki to viņam. Tavi atzinības vārdi ir labākie palīgi.
  • Ja esi mājsaimniece un ģimenē iestājušies finansiāli grūti laiki, nesteidzies mesties uz barikādēm un iejūgties n-tajos darbos. Maigi pamudini vīrieti paņemt vēl kādu papildus darbu uz laiku, kamēr viss sakārtosies. Bez pārmetumiem un bailēm acīs. “Pa sievišķīgo” – viegli un maigi. Tas dos viņam ticību, iedvesmos un dos spēku jauniem varoņdarbiem.
Iziešana no finansiālās krīzes nav smags darbs, bet aizraujošs ceļojums. Ir pietiekami ieslēgt sievišķīgo šarmu, atrasties atslābināta stāvoklī un ticēt, ka palīdzība atnāks. Un, protams, darīt to, ko nevar nedarīt. taču megapiepūle nav jāpieliek.
Sievišķā stratēģija – laime, bauda un uzticēšanās.
Avots: http://flourish-strategy.com/
Tulkoja: Ginta FS