sestdiena, 2016. gada 29. oktobris

Kāpēc jākļūst apgaismotiem?

Apgaismības nozīmīgums
“Nosacīti cilvēku varētu iedalīt četros līmeņos. Viens līmenis ir ilgas, kas nāk no iepriekšējām dzīvēm. Otrs ir četri grozi, kas nozīmē to, kas noticis tad, kad cilvēks atradās mātes miesās, trešais ir Bērnības Fundamentālie Lēmumi (BFL) un ceturtais līmenis ir nosacītības. Cilvēks tiek audzināts vai nu kā indietis, vai kā hinduists, vai šādā vai citādā kastā, vai kā ārsts vai inženieris, vai vēl kas cits. Tie ir tie uzskati, kas ielikti no vecāku puses, skolas, sabiedrības cilvēkā jau no agras bērnības. Tas viss ir daļa no cilvēka nosacītībām.

Tātad cilvēku var iedalīt šajās četrās klasēs. Attiecības ietekmē vai nu iepriekšējo dzīvju nepiepildītās ilgas, vai grozi, vai BFL, vai nosacītības. Līdz kaut kādam līmenim to visu var sakārtot, un attiecības noteikti uzlabosies. Bet ne tādā līmenī kādā tām būtu jābūt.

Attiecību radikāla uzlabošanās var notikt tikai tad, kad personas vairs nav. Ja vīrs un sieva dzīvo šajā pasaulē, tad viņi ir personas. Viņi sajūt, ka atrodas te. Šai sajūtai ir jāaiziet. Tam ir jānotiek gan ar vīru, gan ar sievu. Kad abiem pazūd šī personības sajūta, tad viņi atklāj augstākās attiecības. Tad atklājas attiecību prieks starp tēvu un dēlu, vīru un sievu, māti un meitu, utt. Bet, kamēr vien cilvēks ir te kā persona, tikmēr būs arī konflikts.

Uz kādu laiku, dažām dienām, nedēļām mēnešiem varbūt būs labi. Bet tēli izveidojas ļoti ātri. Tēli ir tie, kas attiecībās savstarpēji kontaktējas viens ar otru, un atkal sākas visas problēmas.

Noskaidrojot un uzzinot šīs lietas, pamazām viss arī uzlabojas. Tas arī viss. Bet nenotiks nekāds ekstrēms notikums, kas pēkšņi sniegs ārkārtīgi lielu prieku. Vispirms jākļūst apgaismotam. Tikai tad nāks šis lielais prieks. Un, lai to sasniegtu, ir jāaiziet personībai. Kad es vairs nav, tad paliek prieks, prieks un prieks.  Tad cilvēks ir prieka kamols, sieva ir prieka kamols. Tad savstarpēji kontaktējas šie divi prieka kamoli. Un tad var būt tikai prieks.

Citādi cieš kā vīrs, tā sieva. Kad abi kontaktējas, tad saražo tikai ciešanas. Cilvēki savā laulības dzīvē cenšas gan pielāgoties, gan iziet uz kompromisiem, gan vēl meklē citus veidus, kā sadzīvot. Tieši tā cilvēki dara. Viņi dodas pie psihologa vai psihoterapeita, vai ierodas te. Mēs spējam palīdzēt, un kaut kas noteikti uzlabosies. Bet tik un tā cilvēks nomirs, neuzzinot, kādas ir īstās attiecības. Tieši tāpēc jums ir jākļūst apgaismotiem.”
Šrī Bagavāns

 Facebook SAULES TEMPLIS