pirmdiena, 2016. gada 24. oktobris

Pirms palīdzi citiem, gūsti piepildījumu pats

Pirms palīdzi citiem, gūsti piepildījumu pats
“Teiksim, cilvēkam ir jāpaveic kāds darbs, bet viņš ir izsalcis. Vislabākais ir vispirms paēst un tad padarīt darbu. Tieši tāpat cilvēka Es ir vajadzības. Vispirms būtu jāpiepilda savas vajadzības un tikai tad jāpalīdz citiem. Vajadzību piepildīšana ir pavisam normāla, pareiza un dabiska lieta.

Citādi tas, ko cilvēks dara, ir kultivēšana. Vērtības un labas īpašības ir kas dabisks, ne mākslīgs. Tāpēc Vienotība saka, ja neesi apgaismots, tad neuzvedies tā, it kā būtu apgaismots. Ja neesi atmodināts, tad neuzvedies kā atmodināts. Cilvēkam ir savas vajadzības, kāpēc lai tas fokusētos uz citiem cilvēkiem? Tas nestrādā.

Ir jāizpauž cilvēka būtība un arī izsalkums ir jāapmierina. Visinteresantākais it tas, ko vēlāk atklāj cilvēks pats. Tad, kad tas apmierinājis savas vajadzības un prasības, tad atnāk dabiska vēlme palīdzēt citiem. Nevis piespiedu kārtā, vai kā sadomāti, nevis kāda mācība tiek pielietota, vai tiek lietos gribasspēks, nē. Pavisam dabiski cilvēks sāk palīdzēt citiem. Tieši tajā brīdī arī cilvēks spēj palīdzēt citiem. Un cilvēks kļūst nesavtīgs.

Līdz tam brīdim, esiet vērsti uz sevi! Tas nav nepareizi. Vienīgā lieta tāda, ka ego izpauž sevi vairākos diezgan bīstamos veidos. Cilvēkam nevajadzētu būt vērstam uz sevi tikai un vienīgi sava pašlabuma gūšanai. Dažkārt cilvēkam pašam šķiet, ka tā ir sevis izpaušana, bet patiesībā tie ir pašlabuma meklējumi.

Ar to lietu jāuzmanās. Nav nekā slikta, ja cilvēks sevi izpauž un palīdz citiem viņu garīgajā ceļā, jo tas dod milzīgu piepildījuma sajūtu. Kad šīs ilgas ir pagājušas, tad cilvēks paceļas nākamajā pakāpē un sāk augt viņa gars. Nekad neizsmeliet sevi, lai tikai palīdzētu citiem. Ātrāk vai vēlāk iekulsieties lielās problēmās.
Tāpēc, lūdzu, izpaudiet sevi.”
Šrī Bagavāns

 Facebook SAULES TEMPLIS