trešdiena, 2016. gada 26. oktobris

Kas ir apgaismība?

Kas ir apgaismība?
“Par vienotību jeb apgaismību var runāt dažādos vārdos. Ja cilvēks ir neirozinātnieks, tad teiks, ka tas nozīmē pieres daļas smadzeņu daivu aizvēršanos. Ja cilvēks ir psihologs, tad viņš teiks, ka apgaismība ir Es sajūtu zaudēšana. Filozofs savukārt to sauks par atdalītības (separācijas) izbeigšanos. Mistiķim tā būs realitātes pieredzēšana tieši tāda, kā tā ir. Garīgs cilvēks teiks, ka pieredz apziņas apvienošanos.
Visai cilvēcei nav kopīgs vai vienots apziņas stāvoklis. Katram cilvēkam ir savs apziņas stāvoklis. Vieniem tas līdzinās skaļam ģeneratoram, kas grasās apklust un tos pārņem tāds neaptverams klusums. Bet šis klusums nav pretstats troksnim. Tādi cilvēki teiks: “es esmu klusums”. Cits teiks, ka kļūst par absolūtu novērotāju, par liecinieku domām un dzīvei kopumā. Citi nonāks tādā stāvoklī, kurā ir tik daudz mīlestības un līdzjūtības, ka nav iespējama atdalītība. Cits pieredzēs beziemesla mīlestību un bezgalīgu prieku. Citam tas nāks kā visuma apziņas pieredze. Lai kāds būtu šis piedzīvojums, kopējās un dominējošās personīgās ciešanas - problēmas būs, bet tās vairs neietekmēs cilvēku, jo vairs nav personas un tad nevar būt personīgo ciešanu. Bet joprojām tāds cilvēks sevī sajutīs pasaules ciešanas.
Bet atcerieties, šī ir tikai saruna un stāstījums, kas nav pielietojams kā mācība. Jums tur ir jānonāk un es jūs turp nogādāšu.”

Šrī Bagavāns
Facebook SAULES TEMPLIS